5x Actief in Zeeuws-Vlaanderen 1


 

Afgelopen maand was Deisy op bezoek in Zeeuws-Vlaanderen. Niet alleen om te zonnen en tot rust te komen, maar om het prachtige Zeeuws-Vlaanderen op een actieve manier te ontdekken. Ze zet de vijf leukste activiteiten in Zeeuws-Vlaanderen op een rij voor iedereen die niet van stilzitten houdt.

 

Begin juni bracht ik een bezoekje aan Zeeuws-Vlaanderen; het onderste stuk van de provincie Zeeland. Zeeland is uiterst geschikt om lekker uit te rusten, maar ik gooide het over een andere boeg en ondernam onderstaande activiteiten. Hoe zou jij Zeeuws-Vlaanderen het liefst ontdekken?

 

1. Fietsen

Fietsen wel aan jou besteed? Dan ga jij je hart verliezen in Zeeuws-Vlaanderen. Althans, dat gebeurde bij mij. Waarom je zou moeten gaan fietsen in Zeeuws-Vlaanderen? Dat heeft verschillende redenen. Allereerst heb je genoeg tijd om de mooie omgeving in je op te nemen en te genieten van alle uitkijkpunten die je op weg tegenkomt. Bij helder weer kun je zo ver kijken als dat het oogt rijkt. Daarnaast maken de vele hoogteverschillen het voor iedere actieveling interessant. Kleine tip: wees alvast voorbereid op tegenwind. In Zeeland staat er immers altijd een flinke wind. Met die workout zit het dus helemaal goed.

 

Fietsen in Zeeland

 

2. S(uperS)uppen

Zeeuws-Vlaanderen heeft een grote – prachtige – kust. En natuurlijk mag je die niet overslaan als je een bezoek brengt aan Zeeuws-Vlaanderen. Voor de echte waterrat is er dan ook genoeg te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van suppen: SuperSUP welteverstaan. Met minimaal zes en maximaal twaalf personen ga je op één opblaasbaarboard de strijd aan tegen je eigen evenwicht, de golven en de wind. Naast een hoop plezier en een hap zout water (als je het water invalt), is spierpijn de volgende dag zeker gegarandeerd. Ik vond het ontzettend tof om te doen en raad het iedereen dan ook aan. Durf jij het aan?

 

Met z’n allen rond de SupersSup

Actie!

We made it!

 

3. Blokarten

In Zeeuws-Vlaanderen wordt goed gebruik gemaakt van de wind. Zo ook bij het Blokarten. Bij deze activiteit stap jij in een zandzeiler (een soort van kart) en leer je van een instructeur binnen no time om de wind in je voordeel te gebruiken. Wat dacht je om sneller te gaan? Of een te gekke bocht te maken? Het kan allemaal! En het leuke is dat het voor iedereen geschikt is. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op de website van Moio Beach en ontdek of deze activiteit wat voor jou is.

 

4. Wandelen

Wandelen saai? Na een wandeling door de slufter het Zwin denk je hier zeker anders over. Dit natuurgebied ligt op de grens van Nederland en België en is door de duinen, schorren en polders een levendig natuurgebied. Wandel lekker door de schitterende duinen of – met een gids – over de schorren. Dat laatste kan trouwens pittig zijn. Schorren zijn wadplaten die door het tij worden overspoeld: erg modderig dus om doorheen te komen! Laat je dus meevoeren in dit natuurgebied en geniet onderhand van de prachtige omgeving. Genoeg om te beleven en te ervaren zoals ik heb mogen ontdekken.

 

’t Zwin

’t Zwin

Wat een plaatje!

 

5. Powerkiten

Heb jij niet zoveel met een zandzeiler? Maar wil jij wel de wind trotseren? Ga dan in Zeeuws-Vlaanderen powerkiten. Powerkiten wordt ook wel vliegeren genoemd. Alleen dan veel actiever en spannender en met een grotere vlieger. De powerkite is een sterke vlieger die ervoor zorgt dat je de krachten van een vlieger ervaart en je door de wind voort kunt laten bewegen. Het is een activiteit die je snel onder de knie hebt en waardoor jij een vrij gevoel zult ervaren. Deze activiteit staat bij mij op de planning als ik weer een keer naar Zeeuws-Vlaanderen ga. Dat is immers een gegeven dat vaststaat.

 

Ben jij weleens naar Zeeuws-Vlaanderen geweest? En wat heb jij toen gedaan?

 

N.B. Deisy bezocht Zeeland tijdens een persreis met VVV Zeeland. Dit doet uiteraard niet af aan haar mening, zoals jullie op Artikel 2.55 gewend zijn. Hopelijk heeft Deisy je kunnen inspireren met de véle activiteiten die zij in Zeeland heeft ondernomen.

 

Alle foto’s zijn gemaakt door Deisy. Meer zien en lezen van Deisy? Kijk op haar blog Visionariy Life of volg Deisy op Instagram.

 

Share

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “5x Actief in Zeeuws-Vlaanderen