Digital nomad in Ecuador: 7x do’s en don’ts


Ecuador is een prima land voor digital nomads. Althans, als je je goed hebt ingelezen. Met de volgende zeven tips ga je goed voorbereid je laptop-lifestyle in Ecuador tegemoet.

 

Na eerder verliefd geworden te zijn op Colombia had ik eerlijk gezegd geen hoge verwachtingen van Ecuador. Het land heeft me in zijn schoonheid echter positief verrast. Internet-technisch kwamen de voorspellingen helaas wel uit. Het is niet de meest ideale plaats om je lokatie onafhankelijke bestaan vanuit te faciliteren. Het is ook niet onmogelijk. Ik heb er uiteindelijk twee maanden gewoond en gewerkt. Dit zijn zeven suggesties voor een optimaal Ecuadoraans-digital-nomad-bestaan als je het mij vraagt:

 

1. Cuidado in Quito

In elke metropool zijn er buurten waar je beter niet alleen over straat kan. In Quito is dit niet anders. Toch heb je hier in zijn algemeenheid extra alert te zijn. Ook overdag. Locals waarschuwen je om de haverklap op te passen voor illegale taxipraktijken en zakkenrollers. Oppassen in Quito dus!

 

2. Computer safe zones in Quito

Met je laptop ben je in de hoofdstad het veiligst in de groots opgezette hostels ‘Secret Garden’ en ‘The Community’. WiFi werkt er prima, zolang er niet teveel mensen online zijn. Voor een gegarandeerd stabiele connectie met het wereldwijde web ga je naar het iets kostbaardere ‘Bird Garden Guesthouse’, in de buurt van ‘Plaza Foch’. Hier vind je eveneens veel koffietentjes waar je geconcentreerd werk kan verzetten. In het historisch centrum van Quito is ‘Café Galletti’ een topplek. Proef daar ook de verrukkelijke passievrucht-cheesecake.

 

Imke ecuador

 

3. Mindful Mindo

Wanneer je midden in de natuur wilt verblijven met de voordelen van een grote stad binnen handbereik, ga dan naar Mindo. Op twee uur rijden van Quito waan je je in een oase van rust in dit bergdorpje. ‘El Quetzal’ is the place to be voor goed internet en lekkere koffie.

 

 

4. Work hard play hard in Baños

Zuurstofrijke berglucht inhaleer je ook in Baños. Wanneer je je digitale bestaan graag afwisselt met gave outdoor activiteiten dan is dit een niet te missen spot. Spring lekker Hollands op de fiets en rijd de ‘Routa de las cascadas’ (de watervalroute) of hike naar ‘Casa del Arbol’ voor de befaamde ‘Schommel des Doods’. Er rijdt hier overigens ook gewoon een bus naartoe 😉 Voor de nodige dosis adrenaline maak je een puenting-sprong of huur je een buggy om mee rond te crossen. ’s Avonds ontspan je in één van de thermaalbaden die Baños rijk is. In ‘Honey and Coffee’ werk je op goed werkende WiFi je opdrachten uit onder het genot van een lekker bakkie pleur. Het dakterras van hostel Chimenea is daarvoor eveneens een aanrader.

 

5. Chill in (F)Riobamba

De stad die bekend staat om zijn koele (frio) klimaat is op zichzelf niet heel bijzonder. Ideaal dus om je even terug te trekken en bergen werk te verzetten. Voor het beste internet huur je een AirBnB. In ‘Gelateria’ op ‘Calle José Veloz’ nuttig je de beste koffie en overheerlijk schepijs. In dezelfde straat sport je bij ‘Lomas Gym’ deze calorieën er weer direct af tijdens een intensieve work-out.

 

 

6. Zon zee en zoeken naar WiFi

Aan betoverende zonsondergangen en gezellige feesten aan de kust van Ecuador geen gebrek. Internet is hier echter een uitdaging. Uiteindelijk heb ik op een Workaway-plek, welke gerund werd door gepensioneerde Canadese expats, top internet gehad. De open WiFi-punten in zowel hotels als hostels zijn echter niet om over naar huis te schrijven.

 

 

7. Be smart met je smartphone

Tot slot een noot betreft mobiele data. Het 4G-netwerk is in de grotere steden, Quito, Riobamba, Cuenca en Guayaquil, goed op orde. Pre-paid data-deals zijn echter kostbaar in Ecuador. Waar je in Colombia voor tien euro twee gigabite aan data koopt en een maand de tijd hebt deze te benutten, betaal je in Ecuador zes dollar voor slechts 400MB met een gebruikslimiet van een week. Zet je ‘mega’s’ dan ook slim in om er zo optimaal gebruik van te kunnen maken.

 

Oh, en heb natuurlijk altijd een powerbank bij je 😉

 

Lijkt Ecuador jou een toffe bestemming om te reizen en werken als digital nomad?

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg Imke persoonlijk op Instagram en Facebook.

Share

Over Imke van Kuppeveld

Imke van Kuppeveld is lifestylecoach met een grote liefde voor reizen en schrijven. Imke werkt sinds november 2016 als freelance copywriter en reporter voor Vrije Meid en ‘moederbedrijf’ SuusjeHQ.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *