Canada-bucketlist: de mooiste plekken van Canada


Dawson, Canada

 

Van Toronto en Vancouver tot het Banff National Park en plaatsje Dawson. Deze zeven plekken staan hoog op onze Canada-bucketlist. Plus tips voor goedkoop vliegen en het aanvragen van een eTA.

 

Een grote fan van Canada, zo kun je mij wel noemen. De prachtige en uitgestrekte natuurgebieden, multiculturele steden en imposante bezienswaardigheden maken Canada uniek in zijn soort. Wil jij naar Canada? Ik geef je de beste tips om de goedkoopste vliegtickets te scoren en alle hoogtepunten die je wat mij betreft moet zien als je een bezoek aan Canada brengt.

 

Goedkoop naar Canada vliegen

Hoewel Canada toch op ongeveer acht uur vliegen (Toronto) van Nederland ligt, zijn de vliegtickets niet uitzonderlijk duur. Als je het slim doet, kun je al voor 350 euro in Canada zitten. Een goede website om ticket te vergelijken is bijvoorbeeld SkyScanner. Hierbij is het handig om zo flexibel mogelijk met de datum en tijd waarop je vliegt om te gaan. Dat kan je zo 100 euro schelen. Kijk daarnaast ook of het voor jou niet voordelig is om vanuit Brussel of Düsseldorf te vliegen. Soms is dit een groot verschil voor wat betreft de ticketprijzen. En als je bereid bent om één of meerdere keren over te stappen, ben je zeker verzekerd van de laagste ticketprijzen.

Tussen de diverse aanvlieghavens in Canada zit ook vaak een groot prijsverschil. Ook hier kun je rekening mee houden als je naar Canada wilt, maar nog niet zo goed weet welk deel je van Canada wilt ontdekken. Toronto en Montreal in het oosten van Canada zijn hierbij de goedkoopste keuzes (aangezien ze dichter bij Nederland liggen). Wil jij naar het westen? Probeer dan te vliegen op Calgary en Vancouver. Dit zijn vaak de goedkoopste aanvlieghavens aangezien er veel vliegmaatschappijen op vliegen en je dus meer keuze hebt.

 

Suzanne onderweg naar Dawson, Canada

Dawson van bovenaf

 

ESTA aanvragen voor Canada (‘eTA’)

Vergeet trouwens niet je ETSA (of ‘eTA’) aan te vragen! Dit heb je nodig hebt om Canada te mogen bezoeken, net als voor een reis naar Amerika. Je kunt een dergelijk e-visum gelukkig online aanvragen. Dit kan je zelf doen, maar er zijn ook verschillende bedrijven die dit voor je kunnen doen en je zo tijd en gedoe besparen. Kijk bijvoorbeeld eens op e-visums.nl als je aan eTA voor Canada nodig hebt. Het aanvragen van het visum duurt slechts vijf minuten en je kunt betalen met iDeal. Vaak ontvang je je visum nog dezelfde dag.

N.B. Een eTA kost zeven Canadese dollar. Via een bureautje dat het visum voor je regelt betaal je uiteraard iets meer voor de service.

 

Downtown Vancouver

Dit mag je niet missen in Canada

Canada is groot. Heel groot.  Dat is natuurlijk een voordeel. Er valt dan namelijk genoeg te bezoeken. Maar waar begin je dan eigenlijk? En wat moet je écht gezien hebben? Een aantal persoonlijke favorieten van mij zijn:

 

1. Toronto

In het Oosten van Canada, aan het Ontariomeer, ligt de mooie bruisende stad Toronto. Vanaf elke hoek in de stad kun je de CN Tower met een hoogte van maar liefst 553 meter bewonderen, wat het het boegbeeld van Toronto maakt. De toren beschikt over diverse faciliteiten en uitkijkpunten waarvan de Skypod het hoogste uitkijkpunt is (447 meter). Ook Casa Lomo is het bezoeken waard. Dit kasteel – dat uiteindelijk 3,5 miljoen dollar kostte –  is in 1911 gebouwd op verzoek van de rijke zakenman Sir Henry Pellatt. Om het kasteel ligt een Franse tuin van meer dan 20 vierkante kilometer en binnenin kun je je vergapen aan de verschillende bouwstijlen die dit kasteel rijk is. Wil jij liever ontspannen? Neem dan een bezoek aan High Park. In dit park mag je geen alcohol drinken, maar dat maakt de plek niet minder leuk. En wist je trouwens dat Suits in Toronto wordt opgenomen?

 

Toronto (Wikipedia)

2. Niagara Falls

De Niagara Falls, die op de grens van Amerika en Canada liggen, zijn onder veel mensen wel bekend. Zij behoren tot de grootste watervallen in de wereld. De Niagara Falls bestaat uit drie watervallen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Je hebt de mogelijkheid om deze watervallen met de voet te bezoeken, maar wie wat anders wilt (en wat ik zeker aanraad) is om de watervallen van dichtbij te bekijken en de Cave of the Wind tour te boeken. De tour vaart met twee boten langs de watervallen waardoor je ze van heel dichtbij kunt bekijken. Zeker de moeite waard! Ook een helikoptervlucht over de Falls staat op onze bucketlist…

 

Niagara Falls (Wikipedia)

 

3. Vancouver

In het Westen van Canada ligt de hipste stad van Canada: Vancouver. In de oude wijk Gastown vind je restaurants, winkeltjes en leuke cafés. Het is hip en bruisend waardoor je je niet snel zal vervelen. Ook een bezoek aan de Capilano Suspension Bridge, een smalle brug van 140 meter, is de moeite waard. Geniet van het uitzicht, kom op adem (van de drukke stad) en bekijk de – ja die zijn er ook – bijzondere verzameling totempalen. Vanuit Vancouver zit je bovendien zó in de schitterende natuur van Canada.

 

Vancouver skyline

Chillen in het park

Lion’s Bridge, Vancouver

 

4. Van Whitehorse naar Skagway

Eén van de mooiste treinreizen? Dat is toch wel de White Pass & Yukon Railroad vanuit Canada (Carcross/Lake Bennett, Fraser of de White Pass) naar Skagway in Alaska (Amerika). Deze treinrails voert je langs mooie watervallen, diepe ravijnen en uitgestrekte bosgebieden. Het buitendek geeft je de mogelijkheid om te genieten van het geweldige uitzicht en de treinwagons bieden je genoeg comfort om de rit – variërend van één tot acht uur – met plezier af te leggen.

 

Bennett Lake

Fraser

Carcross / Lake Bennett

Skagway

Deze video maakte ik in 2014 (nog geen fantastisch montagewerk)

 

5. Lake Louise / Banff National Park

Als oudste nationale park van Canada kun je Banff National Park natuurlijk niet overslaan. In dit park (van maar liefst 6.641 vierkante kilometer) vind je de mooiste landschappen die je ooit hebt gezien of ooit nog gaat zien. Een grote bezienswaardigheid in het park is Lake Louise, dat met zijn kristalheldere smaragdblauwe water vaak op de foto wordt gezet. Als je van natuur houdt, ben je bij Banff National Park in ieder geval aan het juiste adres.

 

Banff National Park (Wikipedia)

 

6. Jasper National Park

In het westen van Canada liggen de Canadese ‘Rocky Mountains’. Met een oppervlakte van 10.878 vierkante kilometer komen alle natuurlandschappen hier voorbij. Van heldere meren tot ijzige gletsjers en heetwaterbronnen tot imposante watervallen. Net als bij het Banff National Park weet je niet waar je moet kijken. De schoonheid in dit park is adembenemend en je merkt al gauw dat je ogen te kort komt.

 

Jasper National Park (Wikipedia)

 

7. Dawson

Last but not least is Dawson, een klein, oud Canadees dorpje dat wel bekend staat (of stond) als het Parijs van het Noorden. Dit komt voornamelijk doordat je in Dawson veel oldskool-gebouwen kunt vinden en de stad een rijk cultureel bestaan had. Een reis terug in de tijd! Alsof je zo een Western in loopt! In Dawson kun je wandelen door de straten, neerstrijken op één van de leuke terrassen of een boottocht maken op de Yukon River en Klondike River: de rivieren waar vroeger het goud te vinden was. Klein, maar daardoor niet minder fijn. Tip: hike de berg op en geniet van een subliem uitzicht over Dawson en omstreken. Wel pittig!

 

Bijna op de top

Vanaf de top

Waar de Klondike river de Yukon river ontmoet

Net een Western movie

Geweldig toch?

 

Welke mooie plek in Canada staat er het hoogst op jouw bucketlist? 

Suzanne maakte in 2014 een prachtige reis door Alaska en Canada. Lees er hier meer over:

 

Volg Vrije Meid op Facebook. Volg Suzanne op Instagram en YouTube.

 

N.B. Deze blog kwam tot stand in samenwerking met e-visums.nl.
Share

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *