De 28 vetste dingen die ik deed toen ik 28 was 1


De 28 leukste dingen toen ik 28 was

Vandaag ben ik jarig! Hoera, ik ben 29 geworden! Tijd voor een terugblik op mijn afgelopen levensjaar. Wat heb ik genoten!

 

Happy birthday to me: ik ben vrijdag 18 augustus alweer 29 geworden. En daarmee ga ik alweer mijn 30ste levensjaar in! In deze blog blik ik terug op de 28 leukste dingen die ik deed toen ik 28 was. Kijk je mee?

 

1. Gelukkig zijn

Laat ik beginnen met gelukkig zijn. Ik was het afgelopen jaar erg gelukkig en dat is toch wel het grootste goed. Ik leid een fijn leven in een vrij, veilig land met een geweldige baan, geweldige mensen om me heen en maak vele geweldige reizen per jaar.

 

Pura vida in Costa Rica

 

2. Veel pr voor mezelf

Practive what you preach! Ik verscheen afgelopen jaar vaak in de media en mocht vaak mijn verhaal doen, bijvoorbeeld op de radio of tijdens een event. Ook verscheen ik met een interview in EJ Traveller, op NOS op 3 en in De Volkskrant. Kijk hier alle pr-momentjes terug.

 

Spreken op HTRO INholland met Lobke Elbers

 

3. Spontaan naar Parijs

Vlak na mijn 28ste verjaardag ging ik met vriendin R. spontaan naar Parijs. We zouden eigenlijk gewoon uiteten gaan, maar na een paar wijntjes werd dat dus een tripje naar de Lichtstad. Wel pas de volgende ochtend hoor 😉 Bucketlistje!

 

SuusjeQ in Parijs

 

4. Start Your Visionary Monday

Niet lang daarna bezocht ik het event van Melle en Deisy. Melle kende ik al (en dat was ook de voornaamste reden dat ik naar het event ging), maar Deisy kende ik nog niet. Inmiddels werken we alweer máánden samen en reken ik haar tot mijn inner girlboss-circle.

 

Start Your Visionary Monday

 

5. Indonesië

In oktober 2016 ging ik terug naar mijn geliefde Indonesië. Ik was in 2010 al eens op Java en Bali en ook in 2015 kwam ik daar weer. Maar niet eerder bezocht ik Nusa Lembongan. Daar haalden mijn vriend en ik ons PADI Advanced!

 

Nusa Lembongan

 

6. Praag

Praag stond al jaren op mijn bucketlist en in november 2016 ging ik er eindelijk heen voor een business- (en pleasure)-tripje. Mooi centrum, maar ik miste een gezellig sfeertje om eerlijk te zijn. De stad is letterlijk en figuurlijk vrij kil. Of zou het toch de kou geweest zijn? 😉

 

Trots poseren in mijn Fjällräven-parka (ook een hoogtepunt van dit jaar!)

 

7. Mijn eerste anderhalf jaar als ondernemer overleven

Ik heb mogen pitchen bij een paar grote bedrijven, haalde een recordomzet in de maand juni, bouwde (weer) een kleine buffer op, werkte voor veel leuke klanten, verzamelde meerdere toppers om me heen, werkte al talloze keren als digital nomad in het buitenland en deed bovendien elke dag werk dat ik leuk vind. Hoera voor mijn ondernemerschap!

 

Team SuusjeHQ (foto: Fleur Joesten)

 

8. Spreken bij INHolland en Hostnet

Eind 2016 werd ik gevraagd om te komen spreken over vloggen (en bloggen) tijdens een congres voor studenten van HTRO InHolland. En begin 2017 mocht ik mijn verhaal delen tijdens een event van Hostnet. Ook toen ging het weer over bloggen en hoe ik dankzij mijn blog nu fulltime rondkom van mijn eigen projecten.

 

Spreken bij Hostnet

 

9. Lesgeven via SRM

In januari 2017 werd ik benaderd door SRM. Of ik social media-docent wilde worden? Natuurlijk! Eén van de leukste onderwerpen om over te praten! Inmiddels geef ik maandelijks les en word ik al bijna een ervaren docent 😉

 

Standaard groepsselfie 😉

 

10. Presentaties geven bij BSL en DDMA

Naar aanleiding van mijn eigen events, het spreken bij HTRO en Hostnet en het lesgven bij SRM werd ik gevraagd of een presentatie overal social media te komen geven bij een uitgeverij (BSL) en bij DDMA. Vereerd!

 

Spreken over social media bij DDMA voor non-profits

 

11. Guerillamarketing-workshop

Op een netwerkborrel bij de Jaarbeurs leerde ik Frank kennen. Frank is guerilla marketeer en organiseert ook workshops. Ik woonde er één bij (en kwam stiekem op het idee om zelf pr-workshops te gaan geven).

 

Ria presenteert haar idee (Foto: Frank Paats)

 

12. Gave interviews afnemen

Het is leuk om geïnterviewd te worden, maar misschien nog wel leuker om zelf interessante mensen te interviewen. Ik had interviews met o.a. Charles Witlox en Zoë Wild, twee mensen waarvan ik dacht dat ze het misschien wel te druk zouden hebben voor mijn blog.

 

 

13. Een meditatie-challenge

Na Costa Rica besloot ik te proberen om de zen-modus vast te houden door elke dag te gaan mediteren. Mijn plan was om minimaal vijf minuten per dag aan meditatie te doen. Lees hier mijn blog terug over mijn ervaring!

 

Zen in Costa Rica (yogajurkje via Sandy Hauser)

 

14. Een workshop Digiminderen

Via Facebook won ik een kaartje voor de workshop Digiminderen. Iets dat ik niets voor niets wilde winnen, want mijn internet-gedrag is soms wel een beetje extreem te noemen… De workshop deed me de ogen openen en sindsdien ben ik me in ieder geval al veel bewuster van mijn gedrag, verslaving, probleem… En dat is de eerste stap!

 

Laptop-verslaafd…

 

15. Brugge

Met twee vriendinnen ging ik gezellig een weekendje naar Brugge. Heerlijk de toerist uithangen, lekker eten en vooral: veel biertjes. Love it!

 

Brugge with the girlfriends

 

16. Düsseldorf

In mijn 29ste levensjaar kwam ik twee keer in Düsseldorf. Eén keer met kerst en één keer in april. Leuk om Düsseldorf eens van een andere kant te ontdekken!

 

In de Harry Potter-kamer in Düsseldorf

 

17. Naar Traverse in Londen

Lang heb ik getwijfeld of ik wel moest gaan. Een kaartje, hotel en vliegticket tikken immers best weer aan. Maar ik ben zo blij dat ik het uiteindelijk gewoon deed. Traverse was erg inspirerend en vooral ook heel gaaf om weer eens – alleen! – in Londen te zijn. Het leverde ook een hoop input voor content op 😉

 

London baby!

 

18. Costa Rica (en Nicaragua)

De Tarzan-swing… één van mijn best bekeken video’s van dit jaar. En één van de engste dingen die ik ooit heb gedaan! Maar Costa Rica was nog zoveel meer. Fantastische trip door geweldige natuur, een heerlijke vibe én fijn digital nomad’en met de boyfriend in Puerto Viejo. <3

 

Lake Arenal

 

19. Vijf keer De Reislustige Freelancer organiseren

Het begon in december 2016 met de eerste editie. Dat was zo’n succes dat Jessica en ik in februari en maart een tweede en derde event organiseerden. En in april hielden we een webinar. Afgelopen juni was de vijfde editie van De Reislustige Freelancer. Fantastisch om te doen. Het blijft geweldig om mensen te inspireren om ook meer te reizen en meer vrijheid te creëren in hun werk en leven. Iemand behoefte aan een zesde event?

 

De Reislustige Freelancer

 

20. Vloggen

Op 1 januari 2017 begon ik met wekelijks vloggen. Of nou ja, iedere week een nieuwe video maken en uploaden in ieder geval. Dat gaat me goed af; ik heb nog nooit mijn taak overgeslagen. Bekijk al mijn video’s op mijn YouTube-kanaal.

 

 

21. Nederland verder ontdekken

De Amsterdam Lookout, Dordrecht en de Biesbosch (en Kinderijk), Laag-Holland, Waddenland, toeren in een Volkswagenbusje naar het Kennemerland, de Weerribben-Wieden, Den Haag, Friesland. Ik genoot weer volop van ons eigen land het afgelopen jaar! Momenteel heb ik weinig plekken meer die ik graag wil ontdekken. Wel weer ik weer terug naar Nijmegen, Maastricht, de Wadden en de Veluwe!

 

SuusjeQ in Waddenland

 

22. Noorwegen

Eén van de mooiste reizen van het jaar, en misschien wel van de afgleopen jaren: Noorwegen! Ik maakte een roadtrip van een week van Oslo tot Bergen (en met de trein terug) en zag de gaafste dingen. Met stip op één de Preikestolen, maar ook Lindesnes Fyr was top!

 

Op de Preikestolen

 

23. Vega-challenge

Nog een challenge: ik at 30 dagen lang geen vlees. Dit omdat ik een pr-klus deed voor een producent van vega(n)-producten en ik (daardoor) de docu The Cowspiracy had gekeken. Het leek me goed ook iets te gaan doen, dus ik besloot eens te kijken hoe het vega-bestaan mij zou bevallen.

 

Sashimi in Noorwegen

 

24. Persreis naar Tirol

In juni dit jaar verbleef ik een weekje in Achenkirch, het dorpje waar ik als kind altijd kwam om te wintersporten. Maar dit keer was ik er in de zomer en ging ik SUP’pen, hiken en leerde ik kitesurfen. Althans, ik had een eerste les.

 

De Achensee

 

25. Persreis naar Zuid-Tirol

Nog een geweldige (pers)reis: in juli bezocht ik Zuid-Tirol, de noordelijkste provincie van Italië. Het deed me erg denken aan Oostenrijk, maar zag ook wel Italiaanse invloeden, zoals ruige bergen, wijnvelden en Vespa’s.

 

Lago di Braies

 

26. Spaans leren

Hola! Come estas? Si si, ik ging (weer) op Spaanse les dit jaar! Via Skype volgde ik acht lessen bij Imke, die momenteel in Colombia zit. Imke spreekt vloeiend Spaans en leerde me de basics van de Spaanse taal. Aanrader! Zin om in Panama te gaan oefenen!

 

Digital nomad Imke

 

27. Team SuusjeHQ samenstellen en samenbrengen

Het voelt alsof we elkaar al eeuwen kennen, maar een jaar geleden kende ik de team members van SuusjeHQ amper en werkten we ook nog niet samen. Dat doen we sinds november 2016. Inmiddels zijn ze echt onderdeel van mijn bedrijf en kan ik niet meer zonder ze! Afgelopen juli zagen we elkaar voor het eerst allemaal tegelijk bij Broei. Heel erg leuk!

 

Team SuusjeHQ (foto: Fleur Joesten)

 

28. Mijn eerste pr-workshop

Last but not least: ik organiseerde 1 augustus mijn eerste pr-workshop voor ondernemers. Super om te doen! En omdat het in drie dagen uitverkocht was besloot ik direct een tweede editie te gaan organiseren: op 30 augustus 2017.

 

Mijn eerste pr-workshop voor ondernemers

 

Thanks a LOT!

Mijn 28ste levensjaar was ook al niet mis, maar afgelopen jaar heeft het weer overtroffen. Wat ben ik dankbaar dat ik zoveel leuke dingen mag doen in het leven! Ik werk voor de meeste dingen hard hoor, maar er lijkt me ook zoveel gegund 🙂 Thank you karma!

 

Thank you for reading <3

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “De 28 vetste dingen die ik deed toen ik 28 was