De leukste manier om Zeeuws-Vlaanderen te ontdekken: de elektrische golfkar 1


Geluk is…

 

Zeeuws-Vlaanderen is veelzijdig. Mooie stranden, prachtige bossen en pittoreske dorpjes. Genoeg om te ontdekken dus. Maar wat is de beste én leukste manier om dit prachtige gebied te ontdekken? Ik vertel je waarom je Zeeuws-Vlaanderen met een elektrische golfkar (inclusief picknick) ontdekt moet hebben.

 

Als ik vroeger met mijn ouders in Nederland op vakantie ging, stonden er veel activiteiten op de agenda (wat ik niet altijd leuk vond). We gingen bijvoorbeeld fietsen naar een leuk dorpje, daar slenterden we lekker rond en de volgende dag bezochten we met de auto een bezienswaardigheid. En zo ging het jaar in jaar uit. Het was óf op de fiets, óf wandelend, óf met de auto: een andere optie bleek er niet te bestaan.

 

Alternatief transport

Gelukkig ontdekte ik tijdens mijn bezoek aan Zeeuws-Vlaanderen dat er ook andere (hele leuke) manieren zijn om de omgeving te ontdekken. Een manier die bovendien milieuvriendelijk is en waar je heerlijk kunt genieten van de rust en stilte terwijl je grote afstanden aflegt. Ik heb het over de mogelijkheid om met een elektrische golfkar de omgeving te ontdekken. Ik deed het en neem je natuurlijk mee in mijn avontuur.

 

Deisy in Zeeland

 

Van alle gemakken voorzien

Ga jij maar eerst’, hoor ik mijn reisgenoot naast mij zeggen. Ik stap dapper achter het stuur van het gemotoriseerde voertuig en luister goed naar de instructies die mij door de verhuurder, Zeeuwse Evenementen, worden gegeven. Ik heb nog nooit in een golfkarretje gezeten, maar hoe moeilijk kan het zijn, denk ik? Al snel kom ik erachter dat het inderdaad niet moeilijk is en dat het heel leuk is.

 

Off the beaten track

Met de elektrische golfkar – die maximaal 40 kilometer per uur gaat – mag je op de openbare wegen rijden. Je komt vaak op plaatsen waar je met de auto net niet kunt komen. Heel leuk! De elektrische golfkar biedt plaats aan vier personen, beschikt over zachte stoelen en veel opbergruimte. Dat laatste is heel handig als je de hele dag op pad gaat en je dus veel spullen meesleept. Doordat hij fluisterstil is merk je ook niet dat je in een gemotoriseerd voertuig zit, waardoor je extra kunt genieten van de natuur. En natuurlijk ook niet onbelangrijk om te vermelden: de elektronische golfkar is milieuvriendelijk. Dus je doet ook nog eens niets slechts voor de wereld. Is leuk toch?

 

De golfkar

Zeeuws Evenementen

 

 

Veel zien, veel flexibiliteit

Doordat je in korte tijd veel kilometers kunt afleggen, ontdek ik al snel dat het de ideale manier is om veel van een plaats te ontdekken. We rijden die dag langs één van de vele stranden die Zeeuws-Vlaanderen rijk is, vervolgen onze weg richting kleine dorpjes en komen wij ook nog langs natuurrijke gebieden. Doordat de elektrische golfkar erg wendbaar en klein is, kun je hem gemakkelijk ergens parkeren en in alle rust de omgeving verkennen. Je bent dus een stuk flexibeler dan wanneer je met een auto op pad zou gaan. Een dikke plus wat mij betreft!

 

Met z’n allen op de golfkar

Let’s go!

 

Tip: boek ook de picknick erbij!

Zeeuwse Evenementen biedt de mogelijkheid om een picknick bij je elektronisch golfkar arrangement te boeken. Je krijgt dan een picknickmand gevuld met heerlijke lekkernijen. Hierbij kun je denken aan brood, diverse vleeswaren, zelfgemaakt yoghurt, verschillende soorten fruit, heerlijke verse sapjes en nog veel meer. Ik kan het iedereen echt aanraden om dit erbij te boeken. Lunchen in de natuur met geweldig eten:  wie kan daar nee tegen zeggen? Ik in ieder geval niet.

 

De picknick

Smullen maar!

 

 

Conclusie en laatste tip: een rijbewijs B!

Al met al ben ik – zoals je merkt – echt mega enthousiast om met een elektrische golfkar de omgeving te ontdekken. Je bent flexibel, komt op de meeste gekke plaatsen, kunt grote afstanden afleggen (en dus veel ontdekken) en het is gewoon heel erg leuk. Althans, dat was bij ons het geval. Let er wel op dat je beschikt over rijbewijs B als je een elektrische golfkar gaat huren. Dit is verplicht en zal je altijd gevraagd worden. Veel rijplezier in ieder geval alvast. Ik weet zeker dat je deze activiteit niet snel gaat vergeten.

 

Bye Zeeland!

 

Heb jij weleens een plaats met een elektrische golfkar ontdekt? En hoe vond jij het?

 

Volg je Artikel 2.55 al op Facebook?

 

Deisy verbleef in Zeeland op uitnodigen van VVV Zeeland. Alle activiteiten en het verblijf zijn gesponsord. Dit doet niets af aan haar mening en ervaringen.

 

Share

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “De leukste manier om Zeeuws-Vlaanderen te ontdekken: de elektrische golfkar