Bucketlist: Lago di Braies in Zuid-Tirol [+video] 3


Lago di Braies (a.k.a. Pragser Wildsee)

 

Is het Canada? Nope, dit is Lago di Braies in Zuid-Tirol. En dat ligt dus in Italië, niet in Oostenrijk. Kijk en droom mee met één van de mooiste meren van Europa!

 

Hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden, ligt Zuid-Tirol in Italië. Het is de meest noordelijke provincie van het land, tegen de grens met Oostenrijk (en het ‘gewone’ Tirol). Maar die vermoedens waren niet geheel onterecht: tot 1919 behoorde Zuid-Tirol immers toe aan Oostenrijk. Vandaag de dag kan de Italië-ganger echter genieten van dit prachtige stukje Tirol. En wat dan écht een must-see is, is het prachtige meer Lago di Braies (of Pragser Wildsee, op z’n Duits). Kijk mee en je weet dat Lago di Braies op je bucketlist moet!

 

Het bekende houten huisje

Voel je klein op Lago di Braies

Say cheese op de Instafamous spot

 

Over Lago di Braies (Pragser Wildsee)

Liefhebbers van reisfotografie hebben het meer vast al eens gezien: Lago di Braies is een favoriete spot voor fotografen en Instagrammers. Kraakhelder water, houten roeibootjes en die prachtige, ruige bergen op de achtergrond: wij snappen het wel! Dit smaragdgroene meer is met 36 meter het diepste meer van Zuid-Tirol, maar de gemiddelde diepte is ‘slechts’ 17 meter. Helaas is het meer vrijwel altijd te koud om in te zwemmen. Wel is Lago di Braies omringd met de indrukwekkende pieken van de Dolomieten (‘de Italiaanse Alpen’) en ligt het meer in het mooie natuurgebied Fanes-Sannes Braies.

 

Nog even heel spontaan weglopen

 

Wat te doen bij Lago di Braies?

Naast natuurlijk heel veel foto’s maken kan het huren van een roeibootje eigenlijk niet ontbreken. Voor 12 euro huur je een half uur een roeiboot. Voor 18 euro mag je een uur op het water blijven. Maar let op: roeien is best vermoeiend (en lastig voor velen). Een half uur is eigenlijk best prima. Behalve roeien kun je ook mooi hiken bij Lago di Braies. In ongeveer een uur tijd wandel je om het meer. De hike is voor iedereen prima te doen, want er is weinig hoogteverschil en het pad is goed.

 

In een houten roeibootje

Prachtig Lago di Braies

Canada, is that you?!

Hiken rondom het meer

 

Trekpleister of hidden gem?

Het is zeker niet rustig bij Lago di Braies. Maar ik heb ook wel drukkere plekken gezien in mijn leven. Het meer is vooral bekend onder Italiaanse toeristen, omdat Lago di Braies het decor vormde voor een bekende Italiaanse tv-serie (‘Un passo dal cielo’). Je komt er dan ook voornamelijk Italianen tegen, en dat voelt toch minder toeristisch dan een gemiddeld Italiaans meer waar menig Nederlander met zijn caravan neerstrijkt. Verwacht geen verborgen parel te ontdekken, maar ga vooral als je een ongelofelijk mooi meer wilt aanschouwen!

 

Wauwie!

Prachtig toch?

Jep, weer Lago di Braies

Tot ziens Lago!

 

Verblijven aan Lago di Braies

Er is een hotel dat pal aan het meer ligt: Hotel Lago di Braies. Je betaalt dan wel flink natuurlijk, maar dan heb je wat! Liever iets rustiger verblijven? Ik verbleef in het Posthotel in Innichen / San Candido, op nog geen half uur rijden van het meer. Kijk ook even op Airbnb!

 

Staat Lago di Braies (nu) op jouw bucketlist? Had jij al eerder gehoord van dit mooie meer? 

 

Volg Vrije Meid op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

 

Ik verbleef in Zuid-Tirol op uitnodigen van BuroSix. Alle activiteiten en mijn verblijf zijn gesponsord. Dit doet niets af aan mijn mening en ervaringen.
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Bucketlist: Lago di Braies in Zuid-Tirol [+video]

   • Brandon

    Hi Suzanne, Super leuke video!

    Voor een fotoshoot van een Nederlands kledingmerk ben ik opzoek naar tips om in de Dolomieten het beste van het beste vast te leggen. Ik heb hierdoor een aantal vraagjes:

    – Ik zie dat het erg druk is op de video bij jou, denk je dat het wel rustig is op het moment van de zonsopkomst? (06:00) Dat je meer vrijheid vind om te shooten zonder andere mensen in beeld te hebben?

    – De bereikbaarheid, via welk vliegveld is het het makkelijkst te bereiken? En raad je het aan om een auto/busje te huren? We hebben natuurlijk veel spullen met ons (denk aan kleding, apparatuur ed).

    – Lopen de Alpaca’s vrij rond, en waar kan je ze exact vinden?

    – Heb je verder nog tips voor ons?

    Alvast bedankt! 🙂