Uiteten in Utrecht: Miyagi and Jones Asian Gastro & Streetfood 6


Miyagi and Jones

 

Houd jij ook van Aziatisch eten, een voordelig prijsje en ben je op zoek naar een lekker en gezellig restaurant in Utrecht? Meet Miyagi and Jones, een nieuwe hotspot met Asian Gastro & Streetfood.

 

Zo’n drie maanden geleden opende er aan ‘mijn’ kant van Utrecht (lees: aan de westkant van Utrecht Centraal Station) een nieuw, hip en heerlijk restaurant, De naam? Miyagi and Jones Asian Gastro & Streetfood. Of kortweg Miyagi and Jones, vernoemd naar Mr. Miyagi uit The Karate Kid en een random Westerse naam (denk ik). Miyagi and Jones combineert namelijk Oosters eten met Westers drinken. Denk Japanse sushi, Vietnamese springrolls, Korean shortribs en Thai spicy beef, vergezeld door Jack’s Precious IPA of één van de andere tientallen speciaalbieren, een goed glas wijn, G&T of andere cocktail.

 

Happy birthday to the BF

My precious IPA

 

Waarom gaan?

Begin augustus was mijn vriend jarig, en dat maakte het de perfecte gelegenheid om dit nieuwe restaurant te gaan ontdekken. Sowieso wil ik horecazaken aan The West Side een hart onder de riem steken, en zoals jullie weten is Asia my middle name. Bovendien hadden we een wel heel aantrekkelijke deal bemachtigd via Social Deal; een driegangendiner bij Miyagi and Jones voor slechts 14,75 euro per persoon (normaal 29,95 euro). Let’s go!

 

Extra voucher

Het is vrijdagavond 19:15 uur als we aankomen bij Miyagi. Het is er gezellig druk; veel Utrechters hebben de nieuwe tent al weten te vinden. Vriend J. is spontaan aangehaakt, maar dat is gelukkig geen probleem. De ober wijst ons er zelfs op dat we voor J. ook nog een voucher kunnen aanschaffen, gewoon via onze smartphone. ‘ Huh, is de deal geen twee voor één dan?’  vraag ik. Dat blijkt niet het geval. Met deze Social Deal eet je voor de helft van de prijs, ongeacht het aantal personen. Dat is fijn! We schaffen direct een extra voucher aan en nemen plaats in één van de leuke zitjes tegenover de open keuken, waar Oosterse én Westerse koks, allen voorzien van karate-bandjes, druk staan te koken.

 

Miyagi and Jones in Utrecht

Miyagi and Jones

Heerlijk terras ook!

Vanuit ons zitje

 

De real deal

Onze serveerster, een aardig blond meisje, komt ons vertellen wat onze deal precies inhoudt. Het blijken niet echt drie gangen te zijn, maar drie rondes. Bij Miyagi bestaan er namelijk geen voor- of hoofdgerechten. Het menu bestaat uit meer dan 60 kleine gerechtjes die je door elkaar heen kunt bestellen en kunt delen. Het meisje adviseert ons om drie keer zes gerechtjes te bestellen; twee gerechtjes per persoon per ronde. We kunnen per ronde kijken waar we zin in hebben. Terwijl ik wegzwijmel bij de kaart, bestellen we vast een lekker IPA biertje van de tap.

 

Carnivore heaven

De bao bao burger, chicken satay, tsja sue, chicken gyoza, lamb chop, Vietnamese springroll, honey ribs, Peking duck crêpes, shrimp salad, rock shrimp tempura, black tiger prawns, sushi, spicy Thai beef, Korean short ribs, crispy pork, sashimi en carpaccio. Dat is wat we allemaal hebben gegeten. Er was zoveel keuze en ik wilde alles, en dat kon ook. Met z’n drieën kun je immers heel wat proberen. Gelukkig kwamen de gerechtjes – zelfs van dezelfde ronde – goed verspreid op tafel. Zo kun je lekker lang tafelen en rustig eten. De desserts waren overigens niet inbegrepen, maar daar hadden we ook geen plek meer voor (al zagen ze er wel goddelijk uit).

 

Thai spicy beef

Carpaccio roll

 

Eindconclusie

Wat een hoeveelheid heerlijk eten voor slechts 14,75 euro per persoon! En dat met uitstekende bediening en een leuke, hippe ambiance vlakbij ons huis en vlakbij het centrum van Utrecht. Miyagi and Jones is zeker een aanrader en ik ga er graag nog eens naartoe. Behalve als ik weer een vega-challenge doe, want voor vegetariërs is Miyagi minder geschikt.

 

Ook met korting naar Miyagi and Jones?

Koop nu de voucher via Social Deal en ontvang een driegangendiner naar keuze voor 14,75 euro (in plaats van 29,95 euro). De voucher is in te wisselen tot en met 1 oktober 2017 (en ook inwisselbaar in de weekenden). Drankjes (en eventueel een dessert) zijn voor eigen rekening. Aanmelden bij Social Deal kan met je Facebook-account.

 

Je vindt Miyagi and Jones op Veemarktplein 42 in Utrecht. Het restaurant is dinsdag tot en met zondag geopend van 15:00 tot 00:00 uur. 

 

SuusjeQ in Utrecht

 

Jullie gaan komende tijd nog veel meer over Utrecht lezen hier. Stay tuned! 

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

 

N.B. Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Social Deal. Ik ben hun nieuwe Utrecht-ambassadeur en mag af en toe restaurants gaan testen. Dit doet niets af aan mijn mening, zoals jullie van mij gewend zijn.
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 gedachten over “Uiteten in Utrecht: Miyagi and Jones Asian Gastro & Streetfood