Must-do tijdens jouw trip naar de Wadden: yoga op het Wad [+video] 2


Happy face na de yoga op het Wad

Kennismaken met het prachtige Waddengebied of juist iets doen wat je er nog niet eerder hebt gedaan? Ik deed yoga op het Wad en kan het je van harte aanbevelen.

 

Zoals jullie misschien wel weten ben ik een echte Wadden-liefhebber. Ik kom denk ik gemiddeld elk jaar wel op een Waddeneiland, en afgelopen jaar ontdekte ik ook de Waddenkunst: Harlingen en het Groningse Waddenland. Want om te genieten van het Wad hoef je niet per se op een Waddeneiland te verblijven. Geen tijd voor een island getaway of gewoon zin in wat nieuws? Ontdek de Waddenzee vanaf het vaste land, bijvoorbeeld met een boottochtje naar een zandplaat, waar je yoga kunt doen op het Wad. Ik ervaarde het zelf in juni dit jaar en was meteen fan.

 

 

Een weekendje Waddenland

Begin juni 2017 reisde ik af naar Winsum, om vanaf daar het Groningse Waddenland te ontdekken. Waddenland is het gebied in Noordwest-Groningen waar het vaste land aan de Waddenzee grenst. En wist je dat Waddenland vroeger zelf deeluitmaakte van de Waddenzee? Door dijken is dit gebied echter ingepolderd, om de Groningers te beschermen tegen het water. Geen Waddenzee meer dus, maar die kun je vanaf Waddenland natuurlijk wel makkelijk bereiken!

 

Yoga op het Wad

Eén van de acitiviteiten die tijdens mijn weekendje Waddenland op het programma stond, was yoga op het Wad. Hierbij dacht ik aan wadlopen, dat ik eerdergedaan heb. Maar dan dus niet lopen, maar op een handdoek gaan zitten en yoga doen. Dat zou een natte boel worden…

 

Verzamelen bij Café MEER

Uitstappen van Gebroeders Luden

 

Op een zandplaat in de Waddenzee

Maar yoga op het Wad bleek meer dan dat. Op een zaterdagmiddag stappen we met een groep van zo’n tien mensen op een oude reddingsboot, genaamd Gebroeders Luden. Gebroeders Luden heeft een samenwerkingsverband met Café MEER, een leuk hipsterplekje in de haven van Lauwersoog, waar ook de veerboot naar Schiermonnikoog (Schier voor insiders) gaat. Samen organiseren zij ‘Yoga op het Wad’. De boot brengt ons in een uurtje varen (en dat is geen straf op de Waddenzee!) naar de Engelsmanplaat, een zandplaat van minder dan één vierkante kilometer, die bij hoogwater vrijwel geheel onderloopt. Dus daar gaan we yoga doen!

 

Onbewoond eiland

De kapitein hangt een ladder overboord en één voor één dalen we af, het water in. Ik sta tot ongeveer net boven mijn knieën in het water en loop in een paar stappen de Engelsmanplaat op. Wauw! Op een onbewoond ei-hei-land! Zijn alle dagen fijn! Ik loop eerst even wat rond. Bizar om aan alle kanten de zee te zien. Behalve een vogelwachtershuisje in de verte is de zandplaat helemaal leeg. Hier kun je wel zen worden!

 

Voet aan wal

Wauw, wat een plek!

 

Neerkijkende (zee)hond

Niet veel later sta ik met de anderen in een kring. We beginnen rustig met ‘aarden’ en draaien onze schouders los. Daarna raak ik vrij snel in een soort ‘flow’. Ik zou niet goed meer weten watvoor yoga-oefeningen we allemaal doen. Maar dat is nou net het punt van yoga: helemaal tot rust komen en geen aantekeningen maken voor de blog. Ik heb ook amper foto’s van de yoga, laat staan video. Sorry mensen, voor de echte experience zullen jullie toch echt zelf aan de bak moeten 😉

 

Zen op een zandplaat

Maar ik kan het jullie zeker aanbevelen. Yoga op het Wad is niet alleen een fijne activiteit voor lichaam en geest, maar dé ultieme manier om zen te worden én het Wad te ontdekken. Het is een echte ervaring, zo met die boottocht, de stilte (behalve waddengeluiden) en daarna weer de boot terug, terwijl de zon ondergaat. Daarna nog lekker een visje (of iets vega) eten bij t’Ailand en je Wadden-experience is compleet.

 

Zen op een zandplaat

Eten bij t’Ailand

 

Praktische info

Yoga op het Wad is beperkt te doen. Er staat nog yoga gepland voor 2 september (vertrek 12:30 uur) en 15 september (vertrek 11:30 uur). Trrek zeker vier uur uit voor de hele tocht. Aanmelden kan via info@meer-ijs.nl of 06-37278415.

Verzamelen bij Café MEER op het Waddenkwartier, Haven 6a Lauwersoog. Vergeet je handdoek niet! Ook warme kleding, extra sokken, en gemakkelijke schoenen zijn aan te raden.

Kosten: 49,50 euro per persoon (inclusief bootocht heen, yoga en boottocht terug).

N.B. Met grote groepen kan er een extra tocht worden ingelast. Gewoon doen dus!

 

Kijk onderstaand filmpje van RTV Noord voor een mooie impressie!

 


 

Lijkt yoga op het Wad jou iets? Wat is de mooiste plek waar jij ooit yoga deed?

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Must-do tijdens jouw trip naar de Wadden: yoga op het Wad [+video]