4x Actieve dingen om buiten te doen in Utrecht [+video]


Gotta love Utrecht

Een bootje huren en varen in de grachten, yoga in de buitenlucht, kayakken door de stad (of daar net buiten) of SUP’pen op de Leidsche Rijn. Welke outdoor-activiteit kies jij?

Heb jij soms ook het gevoel dat alle leuke dingen die je doet met eten te maken hebben? Ik wel. Daarom ging ik op zoek naar vier actieve dingen om te doen in Utrecht, die ook nog eens buiten zijn. Hello outdoors!

1. Een bootje huren en varen in de grachten (Greenjoy)

Utrecht

Ik woon alweer meer dan drie jaar in Utrecht, maar ik had – tot voor kort – dus nog nooit met een bootje door de grachten gevaren. Daar kwam begin augustus verandering in, toen mijn vriend jarig was. Ik besloot hem te verrassen met een sloepje van Greenjoy en samen Utrecht vanaf het water te verkennen. Romantisch en leuk uitje! En in de boot was plek voor minstens tien man, dus als je dan de kosten deelt valt ook de prijs erg mee (vanaf

2. Yoga in de buitenlucht (YogaVida x SOIA)

Yoga bij SOIA (2015)

SOIA ontdekte ik gelukkig iets eerder. Strand Oog In Al is een heel fijn stadsstrand redelijk dicht bij mijn huis, je kunt er fijn chillen en eten en drinken én er wordt regelmatig yoga gegeven bovenop het dakterras. De yoga wordt gegeven door Christa van YogaVida. Fijne plek, fijne les.

3. Kayakken door de stad (Kanoverhuur Utrecht)

Kayakken in Utrecht

Dit wilde ik ook al lang eens doen: kayakken door de grachten. Je ziet vaak toeristen(?) in een kayak door de Oude gracht varen, maar stiekem leek dit mij ook heel leuk. Lekker sportief bezig zijn, in de buitenlucht, en ook nog eens mijn stad verkennen: what’s not to like? Ik huurde laatst een kayak bij Kanoverhuur Utrecht en het bleek nog leuker dan gedacht. In een uur peddel je een rondje Oude gracht en Singel. Prima te doen! En voor 6 euro kan ik deze workout wel vaker gaan herhalen.

4. SUP’pen op de Leidsche Rijn (Supschool Domstad)

SUPpen in Utrecht

I love SUP’pen! Inmiddels SUP’te ik al op de mooiste plekjes (Costa Rica, Bali, de Biesbosch), maar het begon allemaal in Utrecht, toen ik in april 2016 voor het eerst op een SUP-board stapte. Dat was met Supschool Domstad, de erste (en enige?) SUP-school van Utrecht. Fris was het wel nog, maar het wetsuit hield me warm en ik ben niet in het water gevallen. Dat was in Costa Rica en Bali wel anders…

Lees hier mijn blogs over SUP’pen in Costa Rica en op Bali

En bekijk hier mijn video’s over SUP’pen in Costa Rica en op Bali

Wat lijkt jouw het leukste om te doen?

Volg VrijeMeid.nl op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *