Een weekend Texel in 15 foto’s: zo mooi is dit waddeneiland! 4


De veerboot, waar het waddenplezier begint

 

Het eerste weekend van september was ik voor het eerst sinds een jaar of 25 weer op waddeneiland Texel. Hoe dat was? Deze foto’s zeggen genoeg denk ik!

 

Zoals jullie (misschien) weten ben ik gek op de Wadden. Ik kom van kleins af aan al bijna jaarlijks op de Wadden. Als kind soms meerdere keren per jaar. Als tiener iets minder. De laatste jaren heb mijn Waddenliefde ook weer flink gevoed. Ik ging meerdere keren naar Ameland, Vlieland en favoriet Terschelling en ontdekte zelfs Harlingen en de Waddenkust van Groningen. Op 1 september keerde ik terug naar Texel. Kijk mee en geniet!

 

Sunsetje pakken op het strand

Een zonsondergang kijken is altijd een goed idee, maar zeker op het strand van Texel!

 

Sunsetje pakken

Het strand van Texel

Sunset Texel

Sunset Texel

 

Fietsen naar de vuurtoren: een must-do!

Vanaf de Koog fiets je in circa 45 minuten naar de vuurtoren van Texel. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op het eiland én buureiland Vlieland. Wij huurden fietsen bij Fietsverhuur De Koog voor 7 euro per fiets per dag.

 

De vuurtoren

Zeilbootje bij Texel

Strand Texel

 

Fietsen naar de schapenboerderij

Zeg je Texel, dan zeg je schapen. Een bezoek aan de schapenboerderij kon dus niet ontbreken. Wist jij dat je hier trouwens kunt knuffelen met lammetjes? En kleine geitjes, kuiken en konijntjes? Super om te doen!

 

Natuur op Texel

Een konijntje op de schapenboerderij

Schapen op Texel

 

Naar het strand

Op Texel en niet naar het strand gaan? Dat kan natuurlijk niet! Het strand bij De Koog is ideaal: omringd door mooie duinen en je bent vlakbij de leukste strandtenten. Ook ligt De Koog lekker centraal op het eiland.

 

Strandhuisjes Texel

 

De Slufter en de Sluftervallei

Ik had al vaker over De Slufter gehoord, maar wist niet zo goed wat het was. Nou, dit dus: een door duinen omsloten vallei dat nog wel te maken heeft met eb en vloed. Prachtig toch?

 

De sluftervallei

De sluftervallei

De sluftervallei

De sluftervallei

 

Overnachten in een huisje

Omdat ik met vier vriendinnen op Texel was, kozen we voor een huisje. Wel zo lekker om wat ruimte te hebben en af en toe zelf te kunnen koken. Wij verbleven in Landal Beach Park Texel in De Koog.

 

Landal Beach Park Texel

 

Ben jij wel eens op Texel geweest?

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “Een weekend Texel in 15 foto’s: zo mooi is dit waddeneiland!