Is mijn vriend ook digital nomad? 2


Digital nomad in Praag

Digital nomad in Praag

Als jij wilt reizen en je partner niet… Ga je dan niet? Of alleen? Of haal je ‘m over?

 

Digitale nomaden kunnen locatie-onafhankelijk werken en zo ondernemen terwijl ze de hele wereld zien. Maar wat als jij wél digital nomad wilt zijn en je partner niet?

 

Mijn vriend is geen digital nomad

Ik werk zelf parttime als digital nomad, maar mijn vriend heeft ‘gewoon’ een baan in loondienst. Milou van Roon (Explorista.nl) zat tot voor kort in het zelfde schuitje, maar kreeg haar partner zo ver dat hij nu ook digital nomad gaat worden. In deze video praten we over het dilemma: wat als jij wilt ‘nomad’en’ en je partner niet?

 

 

Parttime nomad

Sinds de oprichting van SuusjeHQ kan ik in principe 365 dagen per jaar werken waar ik dat wil. Toch kies ik ervoor om ‘slechts’ drie maanden per jaar van huis te zijn. Dit omdat ik niet (meer) lang weg wil zonder mijn vriend. Hij werkt in loondienst en heeft ‘gewoon’ vijf weken per jaar vakantie. Verder werkt hij op kantoor.

Hoe wij het samen doen

Tot nu toe kan ik ermee leven (haha) dat mijn vriend niet zoveel wilt reizen als ik en liever een vaste baan heeft. Net zo goed als hij met mij kan leven dat ik vijftien weken per jaar op pad ben, waarvan misschien de helft maar met hem. Wel hebben we al twee keer een heel gave nomad-trip gemaakt. In 2016 gingen we zes weken naar Thailand en Nieuw-Zeeland. Mijn vriend had drie weken vakantie opgenomen en mocht de overige weken als digital nomad werken. Hetzelfde deden we tijdens onze vijfweekse trip naar Costa Rica begin dit jaar.

En dat is toch best een heel fijne middenweg! Natuurlijk duim ik hard dat mijn vriend ooit langer met mij wilt reizen, maar voor nu ben ik al heel blij dat ik het leven kan leiden dat ik nu leid.

 

Herken jij dit ‘luxeprobleem’? Of is jouw partner juist degene die veel wil reizen en jij niet? 

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Is mijn vriend ook digital nomad?