10x Duurzame artikelen die vragen om een tweede kans 4


Monteverde, bron van he ecotoerisme

 

Want wat duurzaam is vraagt erom gerecycled te worden! Dit zijn mijn leukste blogs over duurzaamheid en een bewust leven.

 

Zoals jullie misschien wel weten probeer ik me de laatste tijd wat meer met duurzaamheid bezig te houden. Uiteindelijk moet de wereld nog langer mee dan alleen mijn leven, dus ik doe mijn best een beetje lief voor de aarde te zijn. Reizen zonder de natuur en lokale culturen aan te tasten en (meer) vegetarisch eten zijn bijvoorbeeld dingen die ik doe.

 

Sociaal ondernemer

Ik weet niet zo goed wanneer ik me hiermee bezig ben gaan houden. Wel werd ik begin 2014 al pr-vrijwilliger bij Plan Nederland (weet je nog?). En sinds 2015 sponsor ik een kindje in Vietnam. Inmiddels richt ik me ook met mijn bedrijf meer op duurzaamheid en vind ik het erg mooi om sociale ondernemingen te helpen.

 

Blogs over duurzaamheid

Maar je hebt niet voor niets een blog, toch? Daarom wil ik graag het podium pakken om deze duurzame artikelen weer even in de spotlight te zetten. Want duurzame artikelen vragen erom gerecylced te worden, niet waar? Voila, de leukste tien blogs over duurzaamheid en een bewuste lifestyle.

 

1. Vega-challenge: 30 dagen geen vlees voor een happy world

En kijk vooral ook eens de docu’s The Cowspiracy en What The Health (beiden op Netflix).

Een koe in Waddenland

 

2. Challenge: zen in vijf weken

Eind 2015 ging ik vijf weken lang twee keer per week naar yoga.

Yoga kan gewoon onder werktijd. Namaste bitches!

Yoga kan gewoon onder werktijd. Namaste bitches!

 

3. Zen in zes weken: mijn meditatie-challenge 

Na Costa Rica besloot ik eens vijf weken lang elke dag te gaan mediteren.

Scheveningen

 

4. Buddhify: meditatie-app voor een gelukkiger leven 

Begin 2016 ontdekte ik Buddhify, een app voor meditatie en mindfullness.

Indonesië

 

 

5. Amboseli National Park in Kenia: home of elephants

In 2016 bezocht ik projecten van Justdiggit in Kenia. Make the world green again!

Met mijn prijs op het event van Getaway Travel

Met mijn prijs op het event van Getaway Travel

 

6. Stella runt een Afrikaanse sieradenbusiness: 22stars

Imke interviewde Stella over haar sociale onderneming 22stars in Oeganda.

 

7. Anne Pleun startte On the rocks

De Nederlandse ondernemer in Berlijn maakt notitieboekjes van steenpapier.

 

8. Wat maakt jou gelukkig? Gelukstips van Team SuusjeHQ

Inge, Imke, Deisy, Linda en ik delen onze tips voor een gelukkig leven.

By José Chan

 

9. Happiness is the highest level of success

Eerst succes, dan geluk? Of is gelukkig zijn eigenlijk niet het grootste succes dat je kan hebben?

 

10. Waarom ik schijt heb aan een work-life-balance

Want waarom balanceren tussen ‘werk’ en ‘leven’? Ik wil ook ‘leven’ als ik werk!

 

 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “10x Duurzame artikelen die vragen om een tweede kans