5x De leukste koffietentjes van Haarlem in de Gouden Straatjes


De leukste koffietentjes in Haarlem

 

Een kop koffie is tegenwoordig nooit meer ver weg. Maar waar vind je nou écht goede koffie? De dames van ‘De Koffiefilters’ dronken koffie in het hele land en schreven er het boek ‘Koffie!’ over. Linda mocht mee op koffietour in Haarlem en ontdekte de beste koffieplekjes, verstopt tussen leuke winkeltjes in de Gouden Straatjes.

 

Move over ‘Negen Straatjes’ in Amsterdam, Haarlem heeft de (zeven) ‘Gouden Straatjes’! Haarlem is sowieso al een leuke stad om te winkelen, te borrelen en koffie te drinken, maar het wordt nog leuker als je van de gebaande paden afwijkt en de Gouden Straatjes induikt. Hier vind je geen grote winkelketens, maar leuke en unieke winkeltjes, restaurantjes en natuurlijk koffie. Ga jij binnenkort shoppen in Haarlem? Dit is waar je moet zijn voor een koffiepauze.

 

Knus Haarlem

 

1. Mica Coffee Bar

Mica ligt in de Kleine Houtstraat en al twee keer werd deze straat uitgeroepen tot de leukste winkelstraat van Nederland! Mica is dus ideaal om even op te laden tijdens al dat shoppen. Een scandinavisch interieur met veel planten zorgt ervoor dat je meteen helemaal tot rust komt. De koffie wordt geserveerd in prachtige kopjes die je er ook kan kopen. Ook voor een taartje of een limonade zit je hier goed.

 

Mica Haarlem

Mica Haarlem

Linda bij Mica

 

2. Brandmeester’s

In de Schagchelstraat (weer een Gouden Straatje) vind je allerlei zaakjes waar alles met de hand wordt gemaakt. Zo ook de koffie bij Brandmeester’s. Je kan hier zien hoe de brandmeester de koffie branden en behalve een bakje koffie kun je hier ook bonen kopen en allerlei andere ‘koffiespullen’. Bestel vooral een macaron bij je koffie!

 

Macarons

Macarons en koffie!

 

3. Mogador Cafe

Mogador ligt aan de Botermarkt, een gezellig pleintje met cafes en om de hoek van de Gouden Straatjes Gierstraat en Koningstraat. Het is een klein zaakje en zat helemaal vol toen ik er was. In de zomer kun je buiten op het bankje in de zon zitten maar in de winter is de grote tafel binnen een lekker plekje om de krant te lezen. De koffie hier is heerlijk en bij elk bakje krijg je een klein cakeje, nomnomnom.

 

Mogador Haarlem

When at Mogador…

 

4. Vascobelo (ook voor lunch)

Vascobelo is een leuk restaurantje om tijdens een dagje shoppen te lunchen. Het ligt in de Zijlstraat, een Gouden Straatje waar je veel luxe winkels vindt in mooie monumentale panden. Vascobelo heeft goede koffie en maar ook heerlijke lunch. Onze hele tafel werd volgezet met een soepje, salade en een broodplank met allerlei lekker beleg. Vriendelijke bediening, lekker eten en een mooie zaak. Wat wil je nog meer?!

Vascobelo zit overigens ook in Den Haag, Amsterdam en Eindhoven.

 

Linda aan de lunch

Hoera, een goodiebag!

 

En verder… chocola en thee!

Tijdens mijn dagje Haarlem bezochten we ook nog Chocolaterie Pierre en Tea my Dear. Bij Pierre kun je niet zitten maar wel heerlijke chocola kopen die in de zaak wordt gemaakt. Leuk voor de feestdagen of gewoon voor jezelf. En bij Tea my Dear moet je zijn als je een echte theeleut bent! Je koopt hier thee en theeservies maar je kan er ook een theetje drinken met heerlijke taartjes. Beide zaken zitten in de Kleine Houtstraat (net als Mica).

 

Chocola in Haarlem

Thee in Haarlem

Thee in Haarlem

Thee in Haarlem

 

Er is dus genoeg te kiezen in Haarlem en vooral in de Gouden Straatjes is het heerlijk om nieuwe plekjes te ontdekken en rond te struinen in de leuke winkeltjes. Wat is jouw favoriet?

 

N.B. Dit zijn de favo koffietentjes van De Koffiefilters in Utrecht! 

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg Linda persoonlijk op Instagram.

 

N.B. Deze koffietour werd ons aangeboden door Momedia – time to momo, in samenwerking met Haarlem Marketing en De Koffiefilters. Die doet uiteraard niets af aan onze mening/blog.
Share

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *