Joe november, hoi december! [maandoverzicht] 2


Suzanne in Rhijnauwen

November is weer (bijna) voorbij: we beginnen (bijna) aan de laatste maand van 2017! Ik neem je mee in mijn novembermaand en blik vast vooruit naar december.

 

In deze blog vertel ik je alles over wat ik deed in november, welke blogs het beste werden gelezen en welke vlog het beste werd bekeken, welke pr-momentjes ik had afgelopen maand én wat mijn plannen zijn voor december, de laatste maand van 2017.

 

Dit was november

In november sliep ik slechts twee nachtjes niet thuis. Het tegenovergestelde van oktober, haha! Ik ging naar Nijmegen met vriendinnen en bezocht Maastricht voor Artikel 2.55. November was vooral een business-maand. De eerste week van de maand had ik het megadruk met afspraken met nieuwe en bestaande klanten. Ik was net terug van Panama, dus moest ook nog eens hard werken om bij te komen met de lopende zaken. De tweede week ging het al beter. De rest van de maand was ook druk, maar meer ‘normaal’. Dit deed ik zoal:

 

 • Mijn vierde pr-workshop 
 • Uiteten bij Stayokay Bunnik
 • Weekendje Nijmegen
 • Netwerkevent Travelpressentation in Utrecht
 • Dagje Haarlem
 • Persdiner van Zuid-Tirol in Den Haag
 • Een gastcollege geven bij Inholland Rotterdam
 • Een nachtje naar Maastricht
 • Linda nam deel aan een koffietour door Haarlem voor Artikel 2.55
 • Vrijwilligen bij Plan Nederland (Schaatsen voor Water)
 • Uiteten in het donker bij C Taste
 • Mijn eerste Sinterklaas-avondje
 • Drie keer per week bootcamp en yoga via OneFit!

 

Tijdens mijn pr-workshop bij SIF

Stayokay Utrecht-Bunnik

Maastricht in de herfst

Maastricht in de herfst

Maastricht in de herfst

 

Best gelezen blogs in november

Dit waren de best gelezen blogs van november:

 

1. Uiteten bij Utrecht: ontdek Stayokay Utrecht-Bunnik

Ken jij landgoed Rhijnauwen en Amelisweerd? Prachtige natuur bij Utrecht! Ik maakte er een wandeling en at voor 12,50 euro(!) een driegangerdiner bij Stayokay Utrecht-Bunnik. Aanrader!

 

Stayokay Utrecht-Bunnik

 

2. Inge: “Zo werd ik digital nomad”

Van ‘gewoon’ creatief ondernemer naar fulltime digital nomad. Hoe maak je de stap naar locatie-onafhankelijk ondernemen? Inge vertelt je hoe zij zich voorbereidde op haar Latijns-Amerikaase avontuur voor onbepaalde tijd in het buitenland.

 

Nomad Cruise V

 

3. Waar het leven echt om gaat 

Supertof dat deze niet-reisblog, niet-businessblog en abosuluut geen ‘commerciële’ blog wel zo goed is gelezen. Heel fijn dat jullie ook meer willen bezig zijn met waar het leven echt om gaat.

 

Met mijn vriend

4. De drie grootste uitdagingen van digital nomads

Het lijkt alleen maar genieten, zo’n leven als digital nomad. Betaald worden terwijl je op vakantie bent, wie wilt dat niet? Maar dat het soms niet ideaal is en het af en toe zelfs lastig is om digital nomad te zijn, dat wordt vaak vergeten. Of mensen weten het gewoon niet! Daarom: mijn blog over de uitdagingen voor digital nomads.

 

Sugar Mama’s Café, Santa Catalina

 

Heb jij alle artikelen gelezen Wat was jouw favoriet? 

 

Best bekeken video in november

Na een wat mindere vlog-periode van bijna twee maanden (sorry!) kwamen er eind november eindelijk weer nieuwe video’s online. Mijn vlog over Las Palmas de Gran Canaria én mijn vlog over eilandhoppen in de Caribbean. Deze vlog werd het best bekeken:

 

 

Bekijk meer video’s op mijn YouTube-kanaal!

 

Mijn pr-momentjes in november

In november…

 • werd ik geïnterviewd door Randstad
 • en door Vrij (bijlage Telegraaf)
 • werd mijn gastartikel over duurzaam reizen gepubliceerd op VIVA.nl
 • gaf ik een gastcollege ‘destination marketing 2.0’ aan Inholland Rotterdam
 • werd ik geïnterviewd over mijn favo hotspots door Kim van CityStyleGuide
 • schreef ik weer een gastblog voor TravelNext (ik ben nu officieel gastblogger!)
 • oh, en eind oktober kwam er nog een gastblog van mij op TravelNext! Die had ik nog niet gedeeld hier.

 

Met mijn interview in VRIJ

 

Dit wordt december

Vanaf 1 december huur ik een werkplek bij Hashtag Workmode in Utrecht! Verder bezoek ik Düsseldorf voor mijn jaarlijkse kerst-uitje, ga ik borrelen met Team SuusjeHQ, heb ik een sauna-dagje gepland en vier ik – natuurlijk – de feestdagen.

Komende maand kan je veel blogjes verwachten met terugblikken op 2017, leuke lijstjes, informatie over ons volgende event van De Reislustige Freelancer en meer! En meer vlogs!

 

De Reislustige Freelancer #6

Oh, en begin januari vindt er weer een editie van De Reislustige Freelancer plaats! Op dinsdag 9 januari 2018 van 19:30 tot 22:30 uur in Utrecht vertellen Jessica en ik je weer alles over reislustig freelancen, komen er een hoop anderen aan het woord én wordt er volop geborreld en genetwerkt. Aanrader voor iedereen die van reizen en ondernemen houdt! Lees hier meer 🙂

 

De Reislustige Freelancer

De Reislustige Freelancer

 

Hoe was jouw maand? En wat ga jij nog doen in de laatste maand van 2017?

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Joe november, hoi december! [maandoverzicht]