Uiteten bij Utrecht: ontdek Stayokay Utrecht-Bunnik op landgoed Rhijnauwen


Stayokay Utrecht-Bunnik

 

Even aan de drukte van de stad ontsnappen? Op slechts vijf kilometer vanaf hartje Utrecht vind je Stayokay Utrecht-Bunnik, de oudste jeugdherberg van Nederland én een fijne horecagelegenheid voor een diner in de natuur.

 

Stayokay Utrecht-Bunnik is niet alleen de oudste jeugdherberg van Nederland, maar ook dé place to be in de prachtige natuur van Amelisweerd en Rhijnauwen, onder de rook van Utrecht (gemeente Bunnik). Stayokay Utrecht-Bunnik is gevestigd in Huis Rhijnauwen, een oud landhuis op landgoed Rhijnauwen. Het gebouw bestaat uit drie delen. Het grootste gebouw is landhuis de Ridderhofstad, met restaurantzalen en kamers voor 80 gasten. In het naastgelegen koetshuis vind je een gezellig café met terras. Het derde gebouw is De Bongerd en heeft een recreatieruimte en terras. Eten, slapen én genieten van de natuur dus!

 

Landgoed Rhijnauwen

Stayokay Utrecht-Bunnik

Sunset in Rhijnauwen

Rhijnauwen

Rhijnauwen

Rhijnauwen

Rhijnauwen

Herfst!

 

Driegangendiner voor 12,25 euro met Social Deal

Afgelopen vrijdag brachten mijn vriend en ik voor het eerst een bezoekje aan landgoed Rhijnauwen en genoten van een heerlijk driegangendiner bij Stayokay Utrecht-Bunnik. En dat kostte – let op! – slechts 12,25 euro per persoon. Als je ten minste op de hoogte bent van de aanbieding van Social Deal. Wie voor 12,25 euro een voucher koopt bij Social Deal kan bij Stayokay Utrecht-Bunnik een driegangendiner eten ter waarde van 24,50 euro. Dat is dus 50 procent korting! Wie de voucher aanschaft kan tot en met 30 januari 2018 gebruik maken van de aanbieding, ook in het weekend.

 

Op naar Amelisweerd en Rhijnauwen

Vrijdag rijden we in een kwartiertje naar Stayokay Utrecht-Bunnik. Het landgoed is goed bereikbaar – binnendoor vanuit Utrecht of via de A12. Er is een parkeerterrein vóór je het landgoed op gaat en een parkeerterrein als je doorrijdt, vlakbij het theehuis. Vanaf beide parkeerplaatsen loop je in één minuut naar Stayokay, waar je aan de rechterkant het prachtige landhuis vindt en op links het koetshuis, waar het café-restaurant gevestigd is. Dat ziet er gezellig uit! Het derde gebouw De Bongerd kan ik zo snel niet zien, maar dat mag de pret niet drukken.

 

Suzanne in Rhijnauwen

Het koetshuis

Het koetshuis

Biertjes

Stayokay Utrecht-Bunnik

 

Package deal: wandelen en daarna naar het café

We besluiten eerst een wandeling te maken over het prachtige landgoed en de mooie omgeving. De zon gaat bijna onder en dat in combinatie met de herfstkleuren van de natuur maakt het echt een plaatje. Meteen een heel goede reden om eens naar Stayokay te gaan: combineer je dinertje met een stukje wandelen. Wat een package deal!

 

Het diner

Als we het café binnenkomen worden we vriendelijk naar onze tafel gewezen, nadat we een bockbiertje hebben besteld aan de bar. Eerst even borrelen met Hollandse bitterballen! Na nog een biertje vraagt de ober of we al klaar zijn voor ons diner. Jazeker! Het voorgerecht en nagerecht staan vast – dagsoep en een apfelstrüdel. Voor het hoofdgerecht kunnen we kiezen uit een kipstoofpotje, een visstoofpotje of een geitenkaaswrap. Mijn vriend gaat voor de kip, ik kies de geitenkaaswrap. Sinds mijn vega-challenge probeer ik namelijk zo vaak mogelijk alsnog vegetarisch te eten. Ik ben benieuwd! Voor een prijs van 12,25 euro kan ik eigenlijk sowieso niet teleurgesteld worden!

 

Dagsoep

Kipstoofpotje

Apfelstrüdel

 

De dagsoep blijkt een soort uiensoep / rundersoep te zijn. De jonge ober weet het niet precies. Lekker is-ie in ieder geval wel! Het is ook een behoorlijke portie, dus als later ons hoofdgerecht arriveert, zijn we al halfvol. Mijn vriend krijgt zijn heerlijke kipstoof op, maar ik laat een halve wrap (van de totaal twee wraps) liggen. Lekker maar machtig door die romige geitenkaas. Bovendien moet ik plek bewaren voor het toetje: een lekkere apfelstrüdel met een beetje vanillesaus en slagroom. Jammie! Onze buikjes zijn gevuld en we rekenen onze zeer schappelijke rekening af. ‘Tot ziens, Stayokay Utrecht-Bunnik!’, zeg ik tegen de vriendelijke barman als ik wegloop.

 

Conclusie

Wauw, wat een leuk plekje hebben we ontdekt! En dat zo dicht bij huis! Ik raad iedereen aan eens een bezoekje te brengen aan Rhijnauwen, een mooie wandeling te maken en af te sluiten met een borrel en/of driegangendiner bij Stayokay Utrecht-Bunnik. De voucher voor 12,25 euro is wel een heel mooie aanleiding om het een keer te proberen, toch? Wij komen zeker nog eens terug!

 

Tip: donderdag live muziek

Stayokay Utrecht-Bunnik

 

Ook in de buurt

In de buurt vind je ook Fort Rhijnauwen, een theehuis en de veldkeuken. Dus als deze ervaring je geen reden geeft eens naar Rhijnauwen te gaan, heb je in ieder geval nog drie argumenten achter de hand 😉

 

Ook genieten van een driegangendiner bij Stayokay Utrecht-Bunnik? Koop hier de voucher voor 12,25 euro per persoon. 

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

 

N.B. Wij kregen onze vouchers kosteloos van Social Deal in ruil voor een review. Deze samenwerking doet uiteraard niets af aan mijn mening over de deal en het diner bij Stayokay Utrecht-Bunnik.
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *