Waar het leven écht om gaat 3


Met mijn vriend

 

Er staan nog steeds véél plekken op mijn bucketlist en ook op zakelijk vlak heb ik altijd weer nieuwe doelen. Maar laten we (jij én ik) vooral niet vergeten waar het leven echt om draait. Een back-to-basic happinessblogje! Happy Monday!

 

Soms heb je van die dagen dat je weer even met beide benen op de grond wordt gezet. Dan gebeurt er iets waardoor die nieuwe jurk of die droomreis naar Japan even helemaal niets meer betekent. Gezond zijn, fijne mensen om je heen hebben, iets betekenen voor een ander, dát is waar het om draait. Laten we dat – ondanks de travel- en businessdoelen – vooral niet vergeten! Een reminder (in willekeurige volgorde):

 

Familie

Ik las laatst ergens dat ons geluk niet afhangt van geld, noch van reizen, carrière maken of avonturen beleven. Nee, wat ons mensen het meest gelukkig maakt, zijn relaties met anderen. Waardevolle relaties, dingen meemaken met anderen, samen momenten delen. Dát is van betekenis. Niet iedereen heeft een even goed band met zijn of haar familie, maar familie heb je wel voor altijd. Dat kan je niet ontkennen. Van familie houd je vaak onvoorwaardelijk en je bent er altijd voor elkaar. Niet gek dus dat je samen heel veel mooie en minder mooie momenten deelt samen. Waardeer dat!

 

Met mijn familie in Ketchikan, Alaska

 

Vrienden

Om nog even door te gaan op die ‘waardevolle relaties’: ook goede vrienden zijn natuurlijk goud waard! Vrienden kun je – in tegenstelling tot familie – zelf uitkiezen en dat kan fantastische vriendschappen opleveren. Ik reis regelmatig alleen en kan daar erg van genieten, maar het leukste is toch als je die ervaring kan delen met iemand anders, of dat nou een oude vriendin is of een net gemaakte nieuwe vriend. Of je familie of partner natuurlijk 😉 Zie hierna.

 

Met L. en L. in Australië – greatest memories

 

Je partner

Vrijgezellen, vergeef me dat ik dit zeg. Maar ik denk dat liefde uiteindelijk het allermooiste is wat er is. Of kan zijn 🙂 Ga ervoor en blijf ervoor gaan! Ik ben alweer 7,5 jaar heel erg gelukkig met mijn vriend. Jullie zien ‘m misschien niet erg vaak op de blog, maar dat heeft niets met de liefde te maken. Hoewel ik erg veel online deel, houd ik de echt persoonlijke dingen (familie, vrienden, liefde) toch altijd een beetje achter de schermen. Maar ik kan jullie vertellen dat mijn vriend ontzettend belangrijk is voor mij. Ik heb lieve familie, fijne vrienden, een leuke baan, reis veel, etc. maar alles is toch net een stukje leuker met mijn vriend in mijn leven!

 

 

Bijdragen aan een betere wereld/iets betekenen voor anderen

Ik roep altijd ‘happiness is the highest level of success’. Ik denk dat je er altijd naar moet streven gelukkig te zijn, en dan pas te streven naar een bepalade carrière, een relatie of ander levensdoel. Uiteindelijk is gelukkig zijn het belangrijkste en ik denk ook dat je daarna pas anderen gelukkig kunt maken. Daar over gesproken: ik denk dat anderen gelukkig maken, of gewoon ‘iets’ betekenen of iets doen voor een ander, ook erg belangrijk is. Anders draait je leven ook maar alleen om jezelf. En zoals hierboven al bleek: relaties en connecties met anderen maken ons leven echt compleet. Doe dus vooral eens iets voor een ander, of voor de wereld in het algemeen. Zingeving is the highest level of happiness!

 

Deze man was ons zo dankbaar dat we ons afgedankte ontbijtboxje aan hem gaven. Hartverscheurend om zijn blijheid voor ons bammetje te zien.

 

Gelukkig zijn/in balans zijn

Daar is-ie toch: happiness is the highest level of success! Ik vind het heel belangrijk om gelukkig te zijn, om stil te staan bij mijn geluk, om te vechten voor mijn geluk. En geluk voor mij is al het bovenstaande, maar ook het doen van leuke dingen, veel reizen en een fijne carrière. Soms verlies ik mezelf echter in het nastreven van deze dingen. Dan ben ik zó bezig met willen reizen of hard werken dat ik vergeet om ervan te genieten, of dan ben ik zo druk dat ik helemaal niet meer echt geniet. Dan roep ik mezelf halt toe, bijvoorbeeld als ik heel lange werkdagen maken en bijna niet meer toekom aan leuke dingen doen, mensen zien, chillen met mijn vriend, sporten, etc. Hanteer een fijne balans in je leven, zodat je genoeg tijd hebt om leuke dingen te doen en te genieten! <3

 

Wat vind jij de allerbelangrijkste dingen in je leven? Waar draait het leven om volgens jou?

 

Tip: lees dit blogje nog eens als je je weer eens ongelukkig voelt door alle fitgirls op Instagram, niets hebt om aan te trekken, je vriend niet met je op wereldreis wilt of je je zorgen maakt om werk. Of deel dit blogje met mensen die wel wat ‘relativering’ kunnen gebruiken! 

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Waar het leven écht om gaat

  • Suzanne Bericht auteur

   Thanks Stephanie! 🙂 Ik denk hier vaak aan als ik weer ff in de werkstress zit of baal dat ik geen lange reis gepland heb. Dan denk ik: ik ben happy met mezelf, heb familie, vrienden en een fijne relatie en er zijn zoveel mensen die het slechter hebben. Herkenbaar? 🙂

   Zou nog wel meer voor anderen (in het buitenland) willen betekenen met mijn werk… Ideeën?

   Groetjes! xx

 • Huub

  Je noemt heel belangrijke zaken, daar waar het echt om gaat. Maar toch wil ik een kanttekening plaatsen. Je hebt het erover, dat ‘streven naar geluk’ het belangrijkste is, maar ik denk dat als al die andere genoemde zaken in je leven een plaats hebben, geluk als vanzelf volgt. Dus je hoeft er niet naar te streven.
  Hartelijke groeten,
  Huub