De mooiste stranden in de Caribbean [+video]


Eagle Beach, Aruba

 

Zo, deze titel klinkt wel heel chil. Alsof ik jaarlijks toef op de mooiste stranden en de krenten uit de pap heb gevist. Dat niet, maar dit jaar bezocht ik we drie eilanden in de Caraïben en ontdekte vier prachtige stranden.

 

Eind september stapte ik aan boord van Nomad Cruise, een varende conferentie voor digital nomads (in de dop). In twee weken zou ik van Gran Canaria naar Panama gaan varen. Maar niet zonder tussenstops op prachtige Caribische eilanden! Na acht dagen open zee zagen we voor het eerst weer land van St. Kitts and Navis. Daarna zetten we nog voet aan wal op Curaçao en Aruba. Op alle drie de eilanden koos ik voor strand en dat bleek een zeer goede keuze.

 

Bekijk hier mijn vlog:

Bekijk meer video’s op mijn YouTube-kanaal (en super als je wilt abonneren!)

 

1. St. Kitts and Navis: Cockleshell Bay

Om eerlijk te zijn had ik voor de cruise nog nooit van dit eiland gehoord. Maar na even Google’en kwam ik er al snel achter dat dit een buureiland van Sint Maarten is, waar we eigenlijk zouden stoppen, maar wat door de orkanen helaas niet door kon gaan.

Hoewel ik nog nooit op Jamaica geweest ben, deed St. Kitts and Navis me meteen daaraan denken. Het eiland is groen, heeft mooie stranden en vrolijke, Engelssprekende bevolking met Afrikaanse roots.

Het strand waar we (de Nomad Cruise) zouden verzamelen en chillen die dag heet Cockleshell Bay. Dit strand ligt aan het uiteinde van St Kitts, waar je de boot kan pakken naar Navis. Een fijn strand waar we heerlijk gezwommen hebben. Een taxi vanaf de cruiseterminal kostte circa 20 dollar (als ik het me goed herinner).

 

Nomad Cruise legt aan in St Kitts

St Kitts

Suzanne ontdekt St Kitts

Proost

 

2. Curaçao: Grote Knip en Cas Abao

Het volgende eiland waar we voet aan land zetten is Curaçao. Ik ben hier al eens geweest toen ik elf jaar oud was en mijn ouders zijn er nog veel vaker geweest (en sturen mij altijd foto’s), dus ik voel me eigenlijk direct (weer) thuis. Bonbini dushi’s!

Met een groep Nomads (lees: drie bussen vol) ga ik mee op een tourtje langs de twee mooiste stranden van Curaçao: Grote Knip en Cas Abao. Om het verwarrend te maken wordt Grote Knip ook wel Playa Abou genoemd en Cas Abao ook wel geschreven als Cas Abou. Anyway, prachtige stranden met nog prachtiger blauw water. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit blauwe water heb gezien. Mega onder de indruk dus en instant smile op het gezicht.

Let op: bij Grote Knip zit alleen een simpele snackbar en als je mazzel hebt kunt je ook een vers sapje halen bij de sapkraam op de parkeerplaats. Bij Cas Abao zit een uitgebreider restaurants. Overigens kun je overal terecht voor een kroket. Ik hou van Holland!

 

Curaçao: Grote Knip

Curaçao: Grote Knip

Curaçao: Grote Knip

Grote Knip

Cas Abao

Cas Abao

Cas Abao (waar duikers gewoon de zee in lopen)

Cas Abao

 

3. Aruba: Eagle Beach

Eerlijk gezegd was ik een beetje bang dat Aruba tegen zou vallen na dat prachtige Curaçao. Maar er bleek nog een mooier strand te bestaan: die op Aruba! Ergens wist ik wel dat Aruba bekend stond om de állermooiste stranden, maar zulk wit strand en zo’n blauwe zee had ik niet meer verwacht.

Wat trouwens wel jammer is, is dat bijna alle stranden zijn volgebouwd met hotels, al dan niet met honderd verdiepingen. Dit bederft het uitzicht en zorgt voor een alles behalve authentiek sfeertje. Geen Caribbean vibes, maar lekker toeristisch lunchen in een Amerikaans hotel. Ach, ik mag niet klagen. Het was prachtig!

Vanaf de cruiseterminal nam ik een taxi voor zo’n 10 dollar (uit mijn hoofd). Als je een taxi deelt is dit net zo goedkoop én veel sneller dan de bus.

 

Aruba

Aruba

Aruba

Aruba

 

Welk strand vind jij het mooiste? En waar zag jij het mooiste strand ter wereld? 

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *