Digital nomad in Mexico: zeven tips van Imke


Selfie met Café Barra barista in Mexico City

 

In Mexico zet je eenvoudig je digital nomad-kamp op in één van de levendige steden of aan het strand. Neem deze zeven adviezen ter harte en omarm dit productieve paradijs!

 

Na eerder verknocht te zijn geraakt aan Medellín ben ik (Imke) mijn locatie-onafhankelijk geluk ook in Mexico gaan beproeven. Veertien jaar geleden beleefde ik er al een onvergetelijke ervaring als backpacker. Dit keer bekijk ik het land door een digital nomad bril en geef ik je zeven tips voor plekken waar je je laptop wilt openklappen en waar je dat wellicht minder snel zou doen.

 

1. Mexico City met stip op één

De hoofdstad is immens populair onder digitale nomaden. En terecht. Condesa en Roma zijn de buurten to be, maar ook in Polanco en Navarte Oriente hangt een inspirerende en gemoedelijke sfeer. Je vindt makkelijk goedkope woningdeals, top werklocaties zijn er in overvloed, het openbaar vervoernetwerk is goed geregeld, het sociale leven bruist zowel overdag als ’s nachts en het eten is er geweldig. Shout out naar Forever Vegano die je met gezonde shots, smoothies en bijzondere smaakcombinaties elke keer opnieuw weet te verrassen.

 

Modern Mexico City

 

2. Hier wil je werken in Mexico City

Iedere buurt heeft zijn eigen lokale hotspots. Wat je direct merkt, is dat veel koffietentjes ingericht zijn op mensen met een laptop. Zo doet de keten Tierra-Garat goede zaken met vijf filialen in de stad. De alom bekende Starbucks is zowat op elke straathoek te vinden. El Ocho, El Péndulo verzorgen naast goede koffie eveneens een ontspannen werksetting. In Café Barra in Navarte Oriente zit je tussen de locals en drink je de lekkerste koffie van de stad. Bibliotheek Vasconcelos, naast metrostation Buenavista, is eveneens een motiverende werkplek, weliswaar voor je offline werkzaamheden, want de WiFi-connectie is er niet één om over naar huis te schrijven.

 

Digital nomads in Mexico

Bij de Universiteitscampus

In de Bibliotheek Vasconcelos

 

3. Huub huub Impact Hub

Dé co-workingorganisatie van Mexico City is Impact Hub. Te midden van een positieve werkvibe komen ondernemers, freelancers en vrije zielen samen, viert de creativiteit hoogtij en worden er verbindende evenementen georganiseerd. Op deze enthousiasmerende plek, in het bruisende hart van Roma Norte, kan je van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 uur en 20:00 uur terecht. Voor ieder is er een passend lidmaatschap en ook voor losse co-working momenten kan je binnenlopen. In Oaxaca heeft Impact Hub eveneens een vestiging. Absolute aanrader!

 

Impact Hub in Mexico

 

4. Oaxaca – Ja ja!

Geef je de voorkeur aan een iets kleinschaligere stad met nog steeds de faciliteiten van een stad, ga dan naar het koloniale Oaxaca. Waar in Mexico City westerse invloeden duidelijk merkbaar zijn, is in Oaxaca nog veel traditie bewaard gebleven. Airbnb’s, hostels en goede deals voor lange termijn zijn hier eenvoudig te vinden. Voor een sterke bak koffie en goed internet ga je naar Café Brújula. Ook de dakterrassen met uitzicht op de Kathedraal fungeren als toffe werkplek.

 

Kathedraal in Oaxaca

 

5. Cancun is ook te doen

Ben je meer een beachbabe dan stadsmeisje? Dan zit je in Yucatán gebakken. Nou is Cancun nog steeds een flinke stad, met een overload aan vooral Amerikaanse toeristen, wel kan het een handige uitvalsbasis zijn voor tripjes naar bijvoorbeeld het populaire Isla Mujeres en Isla Holbox. Voor goed internet ben je in het centrum echter beter af dan op de eilanden. Café Rooster is een bekende koffieketen en tevens chille werkspot.

 

6. Party Playa (del Carmen)

Ook Playa del Carmen staat bol van de gringo’s, doch oogt het minder groots dan Cancun naar mijn mening. Naast goed internet, grote diversiteit aan uitvalsmogelijkheden en een tal van geschikte werklocaties, is het hier vooral fiesta wat de klok slaat. ‘Nest’ biedt goede co-working deals, Bendito-, Ah Cacao Chocolate Café zijn koffie-, internet- en airconditioning-toppers en voor gezond voedsel ga je naar Clorofila en La Senda.

 

Playa del Carmen in Mexico

 

7. Tulum? Think twice (als digital nomad)

Wanneer je werken met zweetvingers ambieert, is Tulum jouw place to be. Tenzij je een goede Airbnb hebt met werkende airco, is een fan hier je grootste vriend tegen de klamme temperaturen. Tulum is kleiner dan Playa del Carmen en oogverblindend mooi met de Maya-ruïnes gelegen aan de Caribische zee. Leuk voor een weekendje weg, digital nomad-wise echter niet de meest geschikte plek als je het mij vraagt.

Bankje in Tulum

 

Bonustip: let op je ticket!

Met een ideaal leefklimaat, betaalbare levensstandaard en tal van leuke, boeiende bezienswaardigheden doe je in Mexico goede zaken als digital nomad. Zorg wel voor een, al dan niet fake, onward ticket als je het land binnen komt om gedoe met de strenge ‘aduanas’ te voorkomen.

 

Lijkt Mexico jou een toffe bestemming – al dan niet als digital nomad?

 

Meer weten over Imke’s leven als digital nomad in Mexico? Volg haar op Instagram op bekijk haar website. Volg Artikel 2.55 op Facebook.

 

De Reislustige Freelancer

 

P.S. Andere reislustige freelancers ontmoeten? Jessica en Suzanne organiseren 9 januari 2018 weer een editie van De Reislustige Freelancer! Lees hier meer over de vorige edities.

Share

Over Imke van Kuppeveld

Imke van Kuppeveld is lifestylecoach met een grote liefde voor reizen en schrijven. Imke werkt sinds november 2016 als freelance copywriter en reporter voor Vrije Meid en ‘moederbedrijf’ SuusjeHQ.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *