Dit zijn de best gelezen blogs van 2017 2


En the winner is…

 

Op Artikel255.nl verschenen dit jaar elke week drie blogartikelen. Dat zijn 156 artikelen in totaal! Vandaag deel ik de beste tien blogs van 2017 op Artikel255.nl.

 

Elke maand kijk en deel ik welke artikelen op mijn blog het best zijn gelezen. Hierdoor weet ik beter wat jullie wel en niet willen lezen en waar ik dus meer (en minder) over moet schrijven. In deze blog blik ik terug op heel 2017: dit waren de beste blogs van het jaar.

 

1. Het best bewaarde geheim van Noord-Holland: Edam

En de award voor best gelezen blog van 2017 gaat naar… Edam! Ik bezocht dit schattige Hollandse stadje tijdens mijn persreis naar Laag-Holland in april dit jaar. Nooit verwacht dat het artikel zo goed zou worden gelezen (bijna 3.000 keer).

 

2. Interview: Charles Witlox startte Charlie’s Travels in Afrika

Met bijna 2.000 views staat mijn interview met Charles Witlox op nummer twee. Deze inspirerende ondernemer uit Utrecht zette een toffe reisorganisatie op in Afrika. Ik sprak Charlie in februari dit jaar.

 

Charlie’s Travels

3. Hoe ik vanaf maand één rondkom met mijn bedrijf

Het best gelezen businessblogje van 2017 gaat over mijn eigen bedrijf, en hoe ik vanaf maand één al daarvan kan leven.

 

Zes maanden SuusjeHQ!

SuusjeHQ

4. Digital nomad jobs: zo verdien je geld op reis

Geld verdienen op reis? Dat willen meer mensen! Daarom werd dit blogje – in samenwerking met Fairlingo trouwens – erg goed gelezen. Is jouw job geschikt voor digital nomads?

 

Digital nomad op Nusa Lembongan

5. Mijn rondreis door Zuid-Noorwegen: route en tips voor een roadtrip

Wauw, wat leuk dat mijn blog over mijn rondreis door Noorwegen zo goed is gelezen! Deze reis maakte ik met mijn moeder en broers, op ons eigen initiatief. Een droomreis!

 

Lindesnes Fyr

6. Guerilla marketing: voorbeelden en tips voor een geslaagde pr-stunt

Het eerste pr-blogje in dit rijtje: over de workshop van Frank Paats. Frank, misschien moeten we samen eens een workshop geven? 😉

 

Ria presenteert haar idee (Foto: Frank Paats)

7. Interview Sanne Bakker: in anderhalf jaar van freelancer naar acht koppig team

Het tweede interview in deze top tien is dat met Sanne Bakker. Sanne is net als ik zelfstandige en actief in de content/marketing en het toerisme. Een concullega dus, maar zeker een inspirerende!

 

 

8. Types die je tegenkomt op persreis (en hoe je aan persreizen komt)

Dit grappig bedoelde blogje deed het goed. Houden jullie van mijn humor? Of waren jullie gewoon nieuwsgierig naar persreizen? Leuk dat jullie het leuk vonden!

 

Op persreis in Oostenrijk

9. Uiteten in Utrecht: Stayokay Utrecht-Bunnik op Landgoed Rhijnauwen

In november ging ik voor het eerst naar Landgoed Rhijnauwen, een prachtig plekje vlakbij Utrecht, waar je ook lekker kunt borrelen en eten bij Stayokay. Ik schreef er een blog over en die werd goed gelezen.

 

Het koetshuis

 

10. Acht levenslessen van een thirty-something

Deze blog is van Inge Rosenbaum, één van de vaste bloggers van Artikel255.nl. Inge heeft er al heel wat levenservaringen op zitten en die deelde ze graag met jullie. Jullie lazen het gelukkig graag!

 

Levenslessen van Inge Rosenbaum

Best gelezen oudere blogs

Ook deze artikelen werden dit jaar weer erg goed gelezen – ook al stammen ze niet uit 2017. Goede SEO en nog steeds relevante onderwerpen, dat zal het zijn!

 

1. De voordelen en nadelen van een 36-urige werkweek

2. De beste vrije dag als je vier dagen werkt

3. Tien signalen dat je je baan niet leuk vindt (en het tijd is voor iets nieuws)

4. Tips voor een weekend Nijmegen

5. Hoe plan je een roadtrip door Nieuw-Zeeland?

6. Interview: Samantha woonde en werkte in Vancouver

7. Waarom je die carrièreswitch gewoon moet maken

8. Tips voor een stedentrip Praag

9. Buddhify: meditatie-app voor een gelukkiger leven

10. Interview: verhuizen naar Panama

 

Suzanne aan het bloggen door José Chan)

 

Wat was jouw favoriete blog dit jaar? En waarover zou je meer willen lezen in 2018? Laat het me alsjeblieft weten!

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Dit zijn de best gelezen blogs van 2017

    • Suzanne Bericht auteur

      Lastig! Ik vond zelf mijn Costa Rica en Noorwegen blogs heel tof, omdat het toffe bestemmingen zijn. Al schrijf ik toch ook graag over geluk en ondernemen… In Nomad Cruise kwam veel samen, dus mijn blog over de lessen die ik daar leerde is voor mij zelf erg belangrijk.

      Liefs!