Naar deze drie steden wil ik graag een taalreis maken 1


SuusjeQ in Parijs, 2016

 

Een taal leren is hartstikke leuk en handig. En als je het in het buitenland doet, is het niet alleen makkelijker (hoop ik), maar je leert ook meteen een stad en cultuur goed kennen! Welke steden kies jij om taalreizen naartoe te maken?

 

In 2014 boekte ik superspontaan een taalreis naar Valencia. Dit hield in dat ik een week in de Spaanse stad zou verblijven om daar de Spaanse taal te gaan leren. Een heel toffe ervaring, al was een week echt te kort. Ik leerde de basis van de basis van het Spaans, maar had te weinig tijd om het ook nog in de praktijk te brengen. Iets dat juist zo leuk en handig zou kunnen zijn bij taalreizen!

 

Valencia

 

Wat zou jij doen tijdens een sabbatical?

Maar wat niet is kan nog komen! Wellicht neem ik ooit nog eens een tussenjaar of korte sabbatical. Op reis met mijn vriend, al dan niet als digital nomad, op pad met een camper, vrijwilligerswerk doen of ‘gewoon’ een tijdje in het buitenland wonen: dat lijkt me wel wat! Kan ik alsnog een vreemde taal leren 😉 En anders kan ik altijd nog een ‘echte’ taalcursus in het buitenland doen: puur op citytrip om een taal te leren. Wat zou jij kiezen? Deze steden en talen staan op mijn bucketlist.

 

Spaans leren in Spanje

Las Palmas de Gran Canaria

 

Nog steeds wil ik graag Spaans leren. Of: mijn basis Spaans verbeteren 😉 Omdat ik al eens in Valencia ben geweest, zou ik kiezen voor een andere stad. Over Madrid hoor ik goede verhalen. In Barcelona ben ik al vaker geweest en dat blijft een fijne stad. Lijkt mij heel tof om daar een tijdje te wonen en studeren (en doorwerken als digital nomad) en te genieten van stad, strand en veel tapas. Of toch meer het zuiden van Spanje? Ik ben nog nooit in Adnalusië geweest en het schijnt daar prachtig én goedkoper te zijn. Bovendien blijft het nog langer lekker weer.

 

Frans leren in Parijs

Place de Clichy

 

Mensen die mijn blog al vanaf het begin lezen, weten vast dat ik in een ver verleden een minor Frans volgde aan de UvA. Dat was één grote catastrophe, maar (achteraf) best leuk en leerzaam. Het leerde me veel over het leren van een taal. Ik herkende in ieder geval weer dingen toen ik begon aan mijn cursus Spaans. Waarom ik ooit koos voor Frans? Tja het blijft een mooie taal. En wie droomt er niet van om ooit eens in Parijs te wonen? Of zou jij voor het zuiden van Frankrijk gaan?

 

Mijn Engels verbeteren in Engeland

Londen, 2017

 

Engels spreek ik natuurlijk al, maar het is wat mij betreft nooit goed genoeg. Ik zou graag mijn Engels verbeteren met een professionele cursus. Het is toch ruim elf jaar geleden dat ik voor het laatst Engelse les kreeg 😉 #granny Mijn business English kan wel beter en ook een mooi Brits accent vind ik niet mis. En tja, een tijdje in Londen wonen, daar zeg ik natuurlijk ook geen nee tegen. Dan gaat je Engels sowieso al met sprongen vooruit denk ik! Welke stad zou jij kiezen?

 

Hoe denk jij over taalreizen? Zou jij weer willen studeren in het buitenland?

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

 

N.B. Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Education First, aanbieder van onder andere diverse taalreizen. Dit doet uiteraard niets af aan mijn mening en de inhoud van dit artikel. Ik schrijf enkel over zaken waar ik affiniteit mee heb en deel altijd mijn eigen mening.

 

 

 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Naar deze drie steden wil ik graag een taalreis maken

  • Shirley

    Ik zou graag Spaans leren, maar uit praktische overwegingen zou ik toch voor Frans kiezen (mijn vriend woont in België en daar is Frans wel erg handig). Ik heb laatst een hele korte opfriscrusus gedaan, maar wat is de setting van zo’n volksuniversiteit deprimerend. Niet echt een inspirerende omgeving om dingen te leren. Een talencursus daarentegen wel! Parijs lijkt me heel leuk, maar werd me toch ooit afgeraden, omdat je daar in je vrije tijd snel in Engels spreken zou vervallen. Een plaats in Zuid-Frankrijk werd daarom eerder aangeraden. Ik heb nog geen concrete plannen, maar wie weet in de toekomst.