Waarom een midweekend weg naar Maastricht een heel goed idee is


Midweekend Maastricht

 

Een weekend Maastricht is altijd een goed idee. Zelfs doordeweeks! Dat heet dan een midweekend en dat heeft zo zijn voordelen ten opzichte van een ‘normaal’ weekend weg…

 

Al jaren pleit ik voor meer weekendjes weg. Zeker in eigen land is dat goed mogelijk. Een andere stad of mooi stuk natuur is in Nederland nooit ver weg. Er is genoeg moois te zien en het is allemaal relatief dichtbij huis. Daardoor kan het vaak en hoeft het niet veel te kosten.

Ook nu het buiten kouder wordt laat ik me niet tegenhouden. Zo ging ik eind november nog een nachtje naar Maastricht. Gewoon doordeweeks! Een midweekend weg dus. En dat is ideaal! Ik geef je vijf redenen om tussen zondag en donderdag een midweekend naar Maastricht te gaan.

1. Goedkoper dan in het weekend

Misschien wist je het al, maar hotelkamers zijn vaak in het weekend een stuk duurder dan doordeweeks. Ik sliep dinsdag 21 november in Townhouse Designhotel in Maastricht en een kamer kostte die nacht iets meer dan 60 euro*. Wie in het weekend gaat kijken betaalt al snel het dubbele. Voor voordelige deals boek je dus een midweekend! Townhouse is een fijn hotel waar je je snel thuis voelt. Hier kom je niet overnachten maar logeren 🙂

 

Townhouse Designhotel Maastricht

Townhouse Designhotel Maastricht

 

2. Rustiger dan in het weekend

Vanzelfsprekend, maar ik noem het toch maar even op. De rust die doordeweeks in de stad heerst, heb je niet in het weekend. Geen weekendtoeristen en dagjesmensen, maar gewoon leven tussen de locals. Dat is het grote voordeel van een midweekend weg! Winkelen kon zonder moeite en ook bij de meeste restaurants werd ik snel geholpen. Bij Tapijn was het trouwens wel erg druk want er was live muziek, dus reserveren kan daar misschien geen kwaad. Maar die live muziek is dan wel weer een reden om doordeweeks te gaan 😉

 

Rustige winkelstraten in Maastricht

Druk Tapijn

3. Je kunt dingen doen die in het weekend niet kunnen

Onze blogger Linda ontdekte laatst op een donderdag al dat je doordeweeks in Maastricht erg leuke dingen kunt doen die je in het weekend níet kunt doen. Een chocoladeproeverij bij Darq bijvoorbeeld. Ook een driegangenmenu bij Tapijn kun je doordeweeks met korting nuttigen. En een stadswandeling met een local is tijdens een midweekend gratis! Ik maakte een wandeling met Lianne en ontdekte de innovatie in de stad en de vele kerken en kloosters, waar inmiddels vaak een heel andere bestemming aan is gegeven. Bekijk hier het hele midweekend-aanbod.

 

Mooi Maastricht

Tapijn, Maastricht

4. Het breekt zo lekker de werkweek

Laten we eerlijk wezen: soms ga je een weekend weg en mis je eigenlijk nog een weekend om bij te komen. Liever zou je mínder werken en langer weekend hebben. Hoera voor het midweekend weg! Het breekt je werkweek door midden én je hebt gewoon je normale weekend nog. Ideaal! Je moet natuurlijk wel vakantiedagen ervoor opnemen. Of je werkt gewoon nog een beetje door vanuit een leuk Maastrichts café! Alley Cat Bikes & Coffee was ideaal, maar ook Caféthea, Coffeelovers (in de Dominicanenkerk!) of Van Wyck zagen er top uit!

 

Alley Cat Maastricht

Zonnig Maastricht

5. Altijd een goed idee want heerlijke stad!

Tja, eigenlijk heb je bovengenoemde vier redenen niet eens nodig. ‘Waarom niet?’ kun je jezelf beter afvragen! Maastricht is een heerlijke stad en ik kom er al jaren erg graag. Ik geniet ervan om langs mijn oude vertrouwde zaakjes te gaan, zoals de Bisschopsmolen (waar je nu ook kunt overnachten), hotels van La Bergere Group, de Dominicanenkerk en Noir, maar ik ontdek ook elke keer weer nieuwe pareltjes. Restobar CINQ, het vernieuwde Sphinxgebouw (waar enorm veel leuke horeca zit/komt), filmhuis Lumière en een rondleiding door de grotten zijn dingen die ik dit keer voor het eerst deed. Erg leuk om een keer te zien, die grotten. Het zijn eigenlijk tunnels, want gegraven door mensen. Interessant om steeds iets meer over eigen land te ontdekken!

 

CINQ, Maastricht

Het gepimpte Sphinx-pand

Vlaai van de Bisschopsmolen

Rondleiding door de grotten

 

Bonustip: Magisch Maastricht

P.S. Van 1 december t/m 1 januari vindt weer Magisch Maastricht plaats; een kerstmarkt op het Vrijthof en daar buiten. Ontmoet de kerstman, schaats op de ijsbaan of drink een lekkere glühwijn bij de gezellige kraampjes. Zelf ga ik binnenkort weer naar de kerstmarkt in Düsseldorf!

 

Meer weten over mijn midweekend Maastricht? Bekijk dan mijn vlog!

 

Enjoy Maastricht! 

 

Volg Vrije Meid op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

 

* Ik verbleef in Maastricht op uitnodiging van Maastricht Marketing. Dit doet niets af aan mijn mening over de stad en de activiteiten die ik heb ondernomen.
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *