My happy healthy morning routine: ochtendrituelen om de dag mee te beginnen


Opstaan is zo een feestje

 

Hoe kun je gezond en gelukkig de dag beginnen? Ik deel mijn ‘happy healthy morning routine’ graag met jullie!

 

Heel vroeg opstaan is niets voor mij. Toch vind ik mezelf wel degelijk een morning person. Ik heb nooit moeite om uit bed te komen – zeker niet sinds ik voor mezelf ben begonnen – en heb ’s morgens al best veel energie. Omdat ik jullie allemaal fijne ochtenden gun, deel ik in deze blog mijn ‘ochtendrituelen’.

 

You snooze you loose

Snoozen doe ik dus nooit. Nooit gedaan ook. Als de wekker gaat zet ik die meteen uit en stap dan eigenlijk gelijk uit bed. Of soms pak ik eerst even mijn mobiel – geef ik toe. Als ik niet meteen iets ga doen val ik namelijk wel snel weer in slaap. Ik ben uberhaupt een goede slaper. Ik slaap makkelijk in en slaap vast. Ook probeer ik elke dag mijn acht uur slaap te halen. Of in ieder geval zeven. Dat helpt dit ik ook bij het opstaan: uitgerust zijn én een leuke dag in het vooruitzicht hebben.

 

Gezond ontbijt

Nadat ik direct na de wekker uit bed bed gegaan (en naar de wc ben geweest), is ontbijten het eerste wat ik doe. Ik heb vaak zelfs echt trek al, of krijg dat als ik mijn ontbijt uitstel. Dus: meteen lekker eten! Momenteel zit ik in mijn ‘Alpro-yoghurt met boekweit-muesli en fruit’-fase. Hiervoor was dat kwark met muesli en fruit. Daarvoor overnight oats met fruit. Ik eet altijd een tijd achter elkaar hetzelfde ontbijt, tot ik dat weer helemaal zat word en/of er een nieuwe trend voorbij komt 😉 Meestal neem ik er een kop thee of koffie bij.

 

Douchen

Ik noem het toch maar even: elke ochtend neem ik een heerlijke douche en pas daarna kan mijn dag echt beginnen. Tot die tijd voel ik me pas half alive 😉

 

Yin yoga of bootcamp

Ik zou liegen als ik zeg dat ik dit elke ochtend doe, maar drie keer per week probeer ik tegenwoordig te sporten. Meestal is dat één keer powerbootcamp, één keer yin yoga en nog een keer bootcamp of yoga. Op de maandagochtend vind ik het heerlijk om yin yoga te doen. Zo kan ik helemaal zen mijn werkweek beginnen. Iets wat ik ook echt nodig heb, want zondagavond of maandagochtend kan ik me soms best een beetje druk maken over alles wat er weer moet gebeuren die week.

 

To-do-lists en prioriteitenlijstjes

Nog iets om alle werkzaamheden voor die week te ordenen: ik maak altijd (liefst in het weekend al) een to-do-list en planning voor de hele week. Zo weet ik wat er moet gebeuren, wanneer dat moet gebeuren en in welke volgorde ik mijn taken uitvoer. Want soms moet je zoveel doen dat je bijna niet weet waar je moet beginnen. Dan zeg ik altijd: the best way to start is to just begin. En begin dan met het allerbelangrijkste.

 

Bij Kaboom Hotel in Maastricht

 

Wat zijn jouw ochtendrituelen? Heb jij een ‘happy healthy morning routine’? 

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *