Inge: mijn eerste kwartaal als digital nomad


Inge op Nomad Cruise V

 

Eind september heeft onze Inge Nederland verlaten en is haar leven als digital nomad begonnen. Inge werkt, woont en reist inmiddels alweer drie volle maanden in het buitenland. In deze blog vertelt ze hoe dat haar bevalt.

 

Een lief vriendinnetje vroeg me net voor mijn vertrek: “Maar hoe ga je dat nou eigenlijk doen? Werken op vakantie?” Laten we dat vooroordeel meteen uit de lucht halen. Ik ben niet op vakantie. Ik werk op reis. En ik reis tijdens mijn werk. This is my life.

Het heeft behoorlijk wat voeten in aarde gehad en ik heb bloed, zweet en tranen in alle voorbereidingen gestopt. Maar op 21 september jongstleden – het lijkt al een eeuwigheid geleden – begon mijn nieuwe avontuur als reizende ondernemer dan echt. Ik laat jullie graag meegenieten van mijn eerste drie maanden als digital nomad.

 

Inge zit nu in Colombia – hier op pad met Nomad vrienden

 

Nomad Cruise V – the journey of a lifetime

Al vanaf de allereerste Nomad Cruise wist ik dat dit een avontuur was waar ik aan mee wilde doen. Deelname aan de vierde cruise was een vlucht geweest. En ik heb nooit willen reizen als vlucht. Maar met Nomad Cruise V maakte ik mijn droom eindelijk waar. Een enkeltje naar de reis van mijn leven!

Ik weet dat het vaak contraproductief werkt om verwachtingen te hebben, maar stiekem had ik die toch wel. Bijvoorbeeld dat het een hele bijzondere trip zou zijn, inspirerend, leerzaam én uiteraard ook super gezellig. En oh my, deze reis overtrof ze allemaal.

Met 260 gelijkgestemden twee weken lang ‘opgesloten’ zitten op een luxe cruiseschip is écht een onvergetelijke ervaring. Iedereen die droomt van een nomadische lifestyle of wanneer je even vast zit in je leven en niet helemaal weet wat je wil: gun jezelf zo’n reis. Even uit je eigen sleur en inspiratie opdoen kan zo ontzettend veel in gang zetten.

 

Met mijn Duitse vriendjes

 

Business én pleasure aan boord

We hadden dagelijks drie talks in de ochtend, over online marketing, media, passief inkomen en lifestyle. Na de lunch was er een vol programma met workshops en meet ups. Tijd om je te vervelen was er niet.

Ik ben een spons voor nieuwe kennis en haal inspiratie uit andermans ervaringen, dus ik was aanwezig bij elke talk en volgde elke dag een workshop. De meet ups die later op de middag plaatsvonden, waren voor mij eerlijk gezegd te veel. Ik genoot liever van nog een paar uurtjes vertier in het zwembad, met een cocktailtje of cavaatje, alvorens het diner begon.

Yes, op deze cruise heb ik absoluut ervaren wat FOMO voor mij betekent. Het was een overweldigende ervaring en ik heb er met volle teugen van genoten. Ik had gelukkig voor de reis gezorgd dat ik al mijn deadlines al had gehaald en zelfs vooruit had gewerkt. Want van werken is er weinig terecht gekomen.

 

Where are we going?!

 

Digitale detox

Twee weken zonder internet was ontzettend rustgevend. Zo’n digitale detox doe ik met alle liefde nóg een keer. Niemand loopt met z’n telefoon rond en de contacten die je met mensen hebt zijn écht veel intenser en persoonlijker, aangezien er geen afleiding is (behalve de pool bar dan).

Het was voor mij wel shocking om te zien hoe massaal iedereen naar z’n mobieltje greep tijdens de eerste stop op St. Kitts. Gelijk is de connectie verbroken en zit ik verbaasd om me heen te kijken. Ik vergelijk het met de eerste week na een meditatie retraite, waarbij mensen écht moeten wennen om weer in de bewoonde wereld te zijn en het liefst zo lang mogelijk wachten met het weer zetten van hun mobieltje.

Niet in deze groep digital nomads – ik had het kunnen weten. Wifi lijkt toch nog steeds levensbehoefte nummer één.

 

Colombia

 

De cruise rehab

Aangezien ik er een ontzettend heftig jaar op had zitten, was de afspraak met mezelf om zo intens mogelijk aanwezig te zijn in elke ervaring. En dat is gelukt!

Wat een mooie mensen heb ik leren kennen, wat heb ik ontzettend genoten én ik heb zelfs een grote angst overwonnen door in een overvolle Broadway Show op het podium te stappen en een cup-song-show op te voeren.

Ik heb tranen gelaten vanwege het besef dat ik mezelf vanuit een diep dal weer had opgekrabbeld, ik heb me nietig gevoel op een eindeloze oceaan onder een onwaarschijnlijk mooie sterrenhemel.

Ik heb genoten van dansjes in de disco, Bloody Mary’s in het zwembad en nachtelijke jamsessies op het dek. Ik heb liefde (weer) gevoeld en dankbaarheid ervaren dat ik dat blijkbaar nog steeds kan.

Na deze overweldigende ervaring had ik echt eventjes nodig om weer balans en routines in mijn leven te krijgen. De cruise voelde als een bubbel, maar na voet aan wal gezet te hebben in Panama, begon het echte leven weer.

Op Bocas del Toro hebben we met een grote groep cruisers nog lekker nagenoten en langzaam maar zeker ontwikkelde ik weer werk routines. Ik ontdekte dat ik mijn schrijfopdrachten alleen kan doen zonder afleiding. De ochtenden bracht ik daarom thuis door, maar in de middag werkte ik in een diving resort / zelf-gefabriceerde co-working space met mede-cruisers.

 

Colombia

 

Een nieuw thuis in Colombia

Ik zit nu al zo’n twee maanden in Medellín. Ik moest in het begin enorm wennen aan de grote stad, want ook die vind ik vaak overweldigend. Ik ben nu eenmaal meer een eiland-meisje en breng mijn dagen het liefst door met mijn blote voeten in het zand, in een kleinere, intiemere community. Maar inmiddels voel ik me hier thuis en ben ik productiever dan ooit.

Door de week werk ik aan mijn business die nog steeds groeit en volg ik Spaanse lessen aan de lokale universiteit. In het weekend ontdek ik het prachtige Colombia en maak ik uitstapjes dorpjes als Santa Fe, Guatapé en het onwaarschijnlijk charmante Jardín. En nog dagelijks word ik geïnspireerd door de mensen om me heen én door mezelf en ben ik ongelofelijk dankbaar dat ik deze vrijheid mag ervaren en deze lifestyle mag leven.

De cruise was voor mij zoveel meer dan alleen een inspirerende overtocht over de Atlantische Oceaan. Het was voor mij een bevestiging dat the best part of my life er écht nog niet op zit. Nog lang niet…

 

Colombia

 

Lijkt een (tijdelijk) bestaan als digital nomad jou wat?

 

Volg de avonturen van Inge op Instagram. Volg Artikel 2.55 op Facebook.

Share

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *