De drie beste excuusjes om een tijdje in Amerika te wonen 4


California Gurl?!

 

New York City of San Francisco? Daar zou ik best een tijdje willen wonen! Studeren is altijd een goed excuus, en dat kan na je middelbare school, tijdens je studie of zelfs als je al werkt. Wanneer gaan we?

 

New York heeft voor mij altijd al iets magisch gehad. Daar zou ik zeker nog eens een tijdje wonen, al is het een maand. San Francisco wist me te grijpen toen ik er in 2014 was. Maar ook Amerikaanse steden als Los Angeles, New Orleans, Austin, Boston of Portland lijken me erg gaaf voor een langer tripje. Live like a local!

 

Voor langere tijd naar Amerika: dat kan!

Met een normaal visum kun je drie maanden in Amerika blijven. Dat is al best wat! Voor studenten aan de universiteit (en andere instellingen) is er een studentenvisum, waardoor je nog langer kan blijven. Dat biedt mogelijkheden! Maar wat ga je dan precies doen?

 

San Francisco, de stad van de Girlboss?!

L.A. baby!

Santa Barbara, ook erg leuk!

California Gurl

San Francisco

Californië

 

Optie 1: High School Year

Ik heb eigenlijk geen spijt van dingen en ben blij hoe mij leven is gelopen, maar soms had het me toch wel heel leuk geleken als ik na mijn middelbare school een high schooljaar in Amerika had gedaan. En dan in zo’n écht Amerikaanse plaats, net als in de films. Zonder gepest en 13 Reasons Why-taferelen dan. Fantastisch voor je Engels en een ervaring voor het leven. Mijn oom heeft het vroeger gedaan en heeft het er nog wel eens over (en heeft nog steeds contact met zijn gastgezin). Lees hier meer over een jaar High School in Amerika.

 

Optie 2: Talencursus Engels

Een talencursus is altijd een goed idee, of je nu 18 of 38 bent. Of nog ouder 😉 En je Engels kan altijd beter! Mij lijkt het in ieder geval heel erg leuk. Zo leer je een stad en cultuur ook echt goed kennen! Voordeel is ook dat je niet per se een half of heel jaar hoeft te gaan. Studeren in het buitenland, zoals een talencursus in Amerika, kan al vanaf twee weekjes!

 

Optie 3: Business School in Amerika

Toe aan iets serieuzers? Haal een business degree aan Hult International Business School. Ook leuk voor mensen die al werken! Met een beetje geluk betaalt je werkgever nog mee ook. Op de kosten van de zaak studeren in Amerika? Yes please! 😉 Mij lijkt het zeker nuttig nog eens een opleiding of cursus te volgen. Als zzp’er moet ik dat zelf regelen. Niemand die anders het initiatief neemt. Iemand tips?

 

Yosemite, Californië

Californië

Death Valley

Route 66, Californië

Honkbalwedstrijd: hoort erbij!

 

ESTA aanvragen

Let op: je hebt een ESTA nodig als je naar Amerika gaat. Dit is een soort visum (Electronic System for Travel Organization) en is twee jaar geldig. Je kan een ESTA gelukkig gewoon online aanvragen, zoals bijvoorbeeld via Evisumservice (er is ook een website voor Belgische reizigers). Vergeet nooit je ESTA aan te vragen, want op het vliegveld is het niet mogelijk. Je mag vaak niet eens boarden zonder ESTA. Overigens moet je tegenwoordig ook een ESTA hebben als je enkel overstapt in de Verenigde Staten.

N.B. Je hebt een soortgelijk visum (ETA) nodig voor Canada, evenals een overstap in Canada.

 

Wat lijkt jouw het leukste om te doen als je een tijdje in Amerika woont? En welke stad zou jij kiezen?

 

N.B. Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Education First. Dit doet uiteraard niets af aan mijn mening en de inhoud van dit artikel. Ik schrijf enkel over zaken waar ik affiniteit mee heb en deel altijd mijn eigen mening.

 

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne sinds 2016 zelfstandig pr-adviseur en inspireert zij anderen om ook hun dromen na te jagen. Kijk voor meer informatie over pr, content en workshops op www.suusjehq.nl en www.pr-cursus.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “De drie beste excuusjes om een tijdje in Amerika te wonen

   • ilse

    Hey Suzanne,
    Ik heb al heel veel ideeën van wat ik het wil doen en heb het allemaal op een rijtje gezet. Vind het alleen heel moeilijk om echt een planning te maken en weet ik niet waar te beginnen met regelen. Heb je daar tips voor? of kunnen wij contact met elkaar opnemen?

    • Suzanne Bericht auteur

     Ha Ilse,

     Dank voor je berichtje. Gaaf dat je zulke plannen hebt! Dit artikel is in samenwerking met Education First gemaakt. Zij kunnen je zeker helpen. En anders zijn Kilroy en Joho goede opties!

     Wat wil je precies gaan doen? Ik help graag mee!

     Groetjes,
     Suzanne