SuusjeHQ 2 jaar! Mijn tweede ondernemersjaar [+video]


SuusjeHQ 2 jaar (foto: Fleur Joesten)

 

Over één weekje bestaat mijn bedrijf SuusjeHQ officieel twee jaar en ben ik exact twee jaar fulltime ondernemer. Tijd voor een terugblik op mijn tweede ondernemersjaar!

 

In een eerder blogje lazen jullie al over mijn doelen voor mijn derde ondernemersjaar. Ik loop graag op de zaken vooruit 😉 Maar ook terugblikken is er waardevol. Daarom hier mijn tweede ondernemersjaar in een notendop.

 

Bekijk mijn vlog met hoogtepunten en dieptepunten in mijn tweede jaar én mijn plannen voor 2018.

P.S. Liefhebbers kunnen hier mijn vlog over mijn eerste ondernemersjaar terugkijken!

 

Februari 2017

Ik begon mijn tweede jaar als fulltime ondernemer in Costa Rica. In Puerto Viejo om precies te zijn. Ik nam een heerlijke massage en genoot volop van mijn eerste jubileum SuusjeHQ. Eenmaal terug in Nederland werkte ik voor onder andere 365 Dagen Succesvol en bereidde ik me voor op de tweede editie van De Reislustige Freelancer. Ook ga ik voor het eerst les bij SRM.

 

Hoera, SuusjeHQ 1 jaar!

 

Maart 2017

De derde editie van De Reislustige Freelancer vond plaats, ik gaf meer les bij SRM en werkte voor mijn vaste klanten. Ook woonde ik een guerilla marketing-workshop bij en sprak voor het eerst met Emilie over een Hashtag Workmode-vestiging in Utrecht.

 

De Reislustige Freelancer

 

April 2017

Het eerste webinar De Reislustige Freelancer vond plaats en ik ging op persreis naar Düsseldorf en Laag-Holland. Ik mocht pitchen bij Club Med (maar werd het niet), ging aan de slag voor Better Places, sprak bij Hostnet Café en ging naar Londen voor Traverse. Goede maand!

 

Naar Traverse in Londen

 

Mei 2017

In mei werkte ik aan een leuk project voor BOON (waarna ik half vegetariër werd), mocht ik social mediales geven aan twee nieuwe organisaties en begon ik aan Spaanse les. Ook ging ik een week naar Noorwegen en werkte die week bijna niet 🙂

 

Ankeveen, mei 2017

 

Juni 2017

Weer SRM, nog een Reislustige Freelancer en naar Duitsland om te gaan vloggen. Verder ‘business as usual’. Ik behaalde mijn ‘droom-maandomzet’ van 5.000 euro die maand. Dat mogen jullie best weten.

 

Sauerland

 

Juli 2017

Opeens was ik het thuiswerken zat en ging op zoek naar een werkplek. Die vond ik bij Social Impact Factory Utrecht. Al was ik ook veel van huis: ik bezocht Oostenrijk en Italië. Deze maand kreeg ik ook te horen dat ik er een grote nieuwe klant bij kreeg: AirHelp.

 

Foto: Blogvile

 

Augustus 2017

Deze maand organiseerde ik mijn eerste pr-workshop voor ondernemers én mijn tweede! Ook kreeg ik een aanbieding voor een persreis naar een ander continent. For the first time! Helaas kon ik niet…! Te kort dag, te druk en stiekem had ik mezelf voorgenomen om de hele maand augustus thuis te zijn. Dat resulteerde in veel werken en mijn hoogste omzet ooit!

 

De grootste valkuilen in pr?

 

September 2017

September begon het reisseizoen weer: ik ging naar Texel, Rome en Gran Canaria. Daar stapte ik aan boord van Nomad Cruise, a journey of a lifetime 🙂 Bijzonder was dat ik les mocht geven aan de trainees van Better Tourism Academy.

 

Mee met Nomad Cruise naar Panama

 

Oktober 2017

Ik was de hele maand weg: eerst op zee, later in Panama. Full time digital nomad dus! Ik mocht een pr-workshop geven op het schip en werkte in Panama vanuit leuke werkplekken. Al was ik ook blij om weer naar huis te gaan eind van de maand. In Nederland kan ik toch het meest werk verzetten.

 

Werken bij een coworkingspace in Panama

 

November 2017

Deze maand was ik druk met mijn inmiddels vijf vaste travel-klanten: Rondreis.nl, August&July, Better Places, AirHelp en 2 glimpse, dat bijna zou gaan lanceren. Ik gaf ook weer een pr-workshop, mocht een gastcollege geven bij Inholland Rotterdam, en creëerde veel PR voor mezelf in o.a. de bijlage van Telegraaf.

 

Een werkdag bij SuusjeHQ (foto door José Chan)

 

December 2017

Hoera, vanaf 1 december huur ik een werkplek bij Hashtag Workmode in Utrecht! We zitten in een prachtig pand aan de Brigittenstraat (tussen Nieuwegracht en Park Lepelenburg) en ik heb er nu al veel aan gehad. Altijd mensen om mee te sparren of een borrel mee te doen, een reden om op tijd op te staan en ergens heen te gaan, en alle expertise binnen handbereik. Ook startte ik deze maand aan een nieuw project met Chantal en zit er een ander secret project in de pijplijn…

 

Met Chantal

Januari 2018

Januari begon goed met de Vakantiebeurs en de zesde editie van De Reislustige Freelancer. Verder nam ik me voor vooral vaker nee te gaan zeggen. Ik doe nog steeds veel dingen naast elkaar en alles groeit maar door, dus op een gegeven moment moet je keuzes maken wat betreft werkzaamheden, klanten en ruimte maken voor nieuwe dingen. Ook ging ik aan de slag met het boek Profit First en woonde een Academy bij over finaniële doelen stellen. Een goede start voor mijn derde jaar als ondernemer!

 

De Reislustige Freelancer #6

P.S. Lees hier mijn doelen voor mijn derde ondernemersjaar 🙂

 

Dank iedereen die mij volgt en heeft gesteund afgelopen jaar (en daarvoor). Ik vind het super om te merken dat ik sommige mensen inspireer om ook hun eigen pad te kiezen en/of voor zichzelf te beginnen. Als je vragen hebt, laat het me vooral weten. Ik beantwoord ze allemaal graag!

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *