Vijf plekken in Amerika die ik nog graag wil bezoeken (off the beaten track) 2


California Gurl

Hoewel ik al een paar keer in Amerika geweest ben, staan er nog genoeg plekken op mijn Amerika-bucketlist. De Verenigde Staten hebben genoeg te bieden!

Na mijn eindexamen in 2006 bracht ik mijn eerste bezoekje aan Amerika: ik ging met mijn moeder naar New York. Een paar jaar later maakten we een rondreis door Florida en in 2010 was ik terug in New York toen mijn moeder de marathon liep (respect). In 2014 maakte ik een wel heel bijzondere reis door Amerika: vier weken Alaska en Californië. Je zou verwachten dat ik mijn portie Amerika dus wel gehad heb, maar eigenlijk wordt mijn liefde voor de VS alleen maar groter. Amerika wordt zó onderschat! Hier wil ik nog gráág naartoe.

1. Oregon

Portland schijnt een paradijs te zijn voor foodies en zodra je de stad verlaat sta je in schitterende natuur. Ideaal voor een roadtrip langs de kust richting Seattle en Vancouver, ook al zo’n leuke stad (maar niet Amerikaans).

2. Utah en omgeving

Je hebt het al vaker kunnen lezen, maar ik wil dus heel graag naar Utah. Idealiter vlieg ik op Vegas, pak meteen de Grand Canyon mee en ga dan kamperen, hiken en het ultieme Amerika beleven in de nationale parken van Utah.

Zion sure is a show off… But hey if you’ve got it, flaunt it right? 📷: @bryanmalloch

Een bericht gedeeld door Utah.com (@utahdotcom) op

3. Southern USA

Al jaren roep ik dat ik eens naar SXSW wil, een festival en conferentie in Austin, Texas. Sowieso lijkt Texas mij een mooie mix van moderne steden en ‘klassiek’ Amerika. En dan meteen doorrijden naar New Orleans voor some streetfood and jazz!?

Sadly, this is my last post for my takeover. I hope you all enjoyed NOLA through my eyes. I’ll end on Royal Street — my favorite street to stroll through, especially during the morning hours. NOLA is a mix of old and new. One minute you’re walking in the middle of the 21st century, an H&M on one side of the street and a Starbucks on the other. Until you step one street over and a hundred years back. Old, colorful buildings with intricate galleries tower over you, and bicycles line the street; the smell of beignets wafts in the air, and you find yourself wandering towards the soulful jazz music heard in the distance. This has been @fashionedible with your NOLA takeover experience. #OneTimeInNOLA

Een bericht gedeeld door Visit New Orleans (@visitneworleans) op

4. De vergeten staten

Hier hoor je nooit wat over, tenzij je je hebt ingelezen in de locatie van The Revenant. Die film is opgenomen in de prachtige natuur van Yellowstone, en dat smaakt naar meer. De Rocky Mountains bijvoorbeeld! Of skiën in Denver. Kortom, een tripje naar de vergeten staten!

Today’s #tbt comes from Lamar Valley in May. Some of the best wildlife shots come from the safety of your car. Also, be sure to use pullouts to let other pass! Thanks to @forrestmankins for taking the #YellowstonePledge and showing us how it’s done! 😍

Een bericht gedeeld door Yellowstone National Park (@yellowstonenps) op

5. Oostkust

New York is always a good idea, en dus wil ik zeker nog eens terug. Misschien moet ik er dan maar meteen een roadtrip oostkust van maken, en ook Washington en Boston bezoeken. Oh, en mag ik dan ook meteen naar Toronto (Canada) en Chicago?

Today, live from the #esplanade ! Regram from @shldonc_foto #bostondotcom #bostonweather

Een bericht gedeeld door Boston.com (@boston) op

Coming soon…

Binnenkort vertrek ik weer naar Amerika voor een tripje naar een plek die niet in dit rijtje staat. Iemand enig idee? Ik ben er al eens geweest en de aanleiding van deze nieuwe reis is heel bijzonder.

Waar zou jij graag nog heen gaan in Amerika?

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Kras.nl. Dit doet uiteraard niets af aan mijn mening over Amerika en mijn USA-bucketlist.
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

2 gedachten over “Vijf plekken in Amerika die ik nog graag wil bezoeken (off the beaten track)

  • Aimy

    Wat klinkt dit gaaf! Staat ook allemaal op mijn Bucketlist! Ik ben nog nooit in Amerika geweest, maar in mei ga ik drie weken rondreizen in Oregon! Heel veel zin in!

Reacties zijn gesloten.