Mijn leukste en beste Nederlandse reisblogs 1


Twee bloggers op reis

 

Na jaren van reizen in binnen- en buitenland – en daarover bloggen – heb ik mijn beste en leukste reisblogs over Nederland voor je op een rij gezet. Dit zijn mijn favoriete Nederlandse reiblogs.

 

In 2009 startte ik mijn eerste weblog, drie jaar later begon ik Artikel255.nl. Sinds 2014 focus ik me grotendeels op reizen en dat doe ik niet alleen in het buitenland. De afgelopen jaren schreef ik dan ook talloze blogs over eigen land. Dit zijn de beste en leukste artikelen over Nederland.

 

1. Edam: het best bewaarde geheim van Noord-Holland

Bijna 3.000 keer gelezen is deze blog over mijn reisje naar Edam. Wie is er ook al eens geweest? Edam is een prachtig klein en typisch Hollands stadje waar je vooral wilt rondwandelen of steppen, kunt genieten van kaas en een lekker lokaal biertje. Ook de omgeving is prachtig!

 

Edam

 

2. Op ontdekkingsreis naar havenstad Harlingen

Harlingen ken je misschien wel als vertrekpunt naar Terschelling en Vlieland, maar het Friese stadje is zoveel meer dan dat. Een soort mini-Leeuwarden vol mooie pandjes, grachten en zelfs wat hotspots. Plak volgende keer dat je naar de Wadden gaat dus zeker een nachtje Harlingen aan je trip vast!

 

Harlingen havenstad

 

3. Tips voor een weekend Nijmegen

Sinds mijn ontdekking van Nijmegen kwam ik al een paar keer terug. Nijmegen is namelijk super! Koffie drinken, lunchen en borrelen kun je er als de beste, net als dineren bij Bistrobar Berlin en lekker slapen in een tof hotel. Credible en Nimma heb ik goedgekeurd! Ook leuk: SUP’pen op de Spiegelwaal.

 

Koffie in Nijmegen

4. Alles over Maastricht

Sinds ik met Artikel255.nl begon schreef ik al talloze keren over Maastricht. Mijn blog over Kaboom Hotel werd het beste gelezen, daarna de oude, nieuwe en toekomstige hotspots. Maar lees vooral ook eens mijn Midweekend Maastricht, Winters weekend Maastricht en Mabi City Hotel!

 

Maastricht

Maastricht

 

5. Ontdek Landgoed Rhijnauwen

Eind 2017 ontdekte ik Landgoed Rhijnauwen bij Bunnik, Utrecht. Een prachtig stukje natuur onder de rook van de stad mét verschillende leuke hotspots. Stayokay Bunnik bijvoorbeeld, maar ook de Veldkeuken is een aanrader. Ideaal voor een uitje in eigen land als je weinig tijd hebt.

 

Stayokay Utrecht-Bunnik

 

Wat is jouw favoriete reisblog over Nederland?

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Mijn leukste en beste Nederlandse reisblogs