5x De leukste lente-uitjes in eigen land


SUP’pen in Utrecht kan al in de lente!

De winter is voorbij en daarmee de tijd van weinig licht en binnen zitten. Het wordt lente en dat vraagt om leuke uitjes in eigen land!

Halleluja, het is alweer bijna lente! Hoewel de zwoele zomeravonden nog even op zich laten wachten, betekent het zeker niet dat we niet naar buiten kunnen. Get out there! Ik tip je de leukste lente-uitjes. En daarmee bedoel ik niet die lange groene groente 😉

Landgoed Rhijnauwen bij Bunnik

Vorig jaar ontdekte ik het mooie landgoed Rhijnauwen bij Bunnik. Prachtig voor een mooie wandeling en aansluitende lunch, kop koffie of borrel. Stayokay Bunnik is oud-Hollands gezellig. Bij de Veldkeuken kun je terecht voor een iets hippere, vega maaltijd.

Stayokay Utrecht-Bunnik

Rhijnauwen

Ontdek een stad in eigen land

Maastricht is altijd een goed idee, Haarlem heeft de gezelligste koffietentjes en Nijmegen blijft een verborgen parel. Ook leuk is dat deze steden zich goed laten combineren met natuur. De heuvels in Limburg, het strand nabij Haarlem en Nijmegen ligt aan de mooie Waal. Mijn tip? Ga eens naar Dordrecht en bezoek meteen Kinderdijk.

Aan de Spiegelwaal in Nijmegen

Hotel-tip: Villa Augustus in Dordrecht

Huur een scooter en rijd langs de tulpenvelden

Eén van mijn leukste uitjes in eigen land ooit: een scooter huren in Noordwijk en langs de mooie tulpenvelden toeren. Dit is ook écht een lente-uitje bij uitstek, want de bloemen bloeien alleen van maart tot en met mei. Ik vond dit veel leuker dan de Keukenhof. Sowieso is Noordwijk altijd een toffe bestemming.

Tulpen in de Keukenhof

Door de bollenstreek

Roadtrippen met een Volkswagenbusje

Vorig jaar maart ging ik roadtrippen met een Volkswagenbusje en wat was dat leuk! Die busjes gaan niet bepaald hard, dus rustig toeren over B-wegen is de beste opties. Ga vooral niet de stad in, maar kies voor natuur. De Veluwe bijvoorbeeld, Laag-Holland of het noordoosten van het land. De Alde Feanen in Friesland en Waddenland in Groningen zijn aanrader!

Volkswagenbusje DeVolkswagenbus.nl

Laag-Holland

Giethoorn en Weerribben-Wieden

Wie nu nóg niet in Giethoorn geweest is moet écht eens gaan. Ons Venetië van het Noorden is ook leuk voor toeristen uit eigen land. Kijk die grachtjes! Huur een echte punter en ontdek één van Neerlands mooiste dorpjes vanaf het water. Kun je meteen Weerribben-Wieden meepakken!

Giethoorn

Giethoorn (en omgeving) is prachtig!

Giethoorn (en omgeving) is prachtig!

Welk uitje lijkt jou het leukst deze lente?

Volg Vrije Meid op Facebook, Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *