Wanneer begin ik aan kinderen? Als je bijna 30 wordt… 2


Iedereen heeft zijn eigen dromen!

 

Wanneer ik aan kinderen begin? En vijf andere vragen die je krijgt als je bijna 30 wordt… Herkenbaar?

 

In augustus dit jaar word ik 30. Een prachtige leeftijd wat mij betreft! Ik heb er geen enkel probleem mee om bijna 30 te zijn. Ik ben al lang blij dat ik nog leef (niet iedereen haalt de 30…) en ik heb al heel veel mooie dingen gedaan en bereikt. Mocht ik plots overlijden, dan heb ik absoluut geen spijt van dingen die ik niet heb gedaan. Al word ik natuurlijk het liefst gezond en omringd door iedereen die ik lief heb 100 jaar!

 

Wat mensen niet begrijpen…

Niet iedereen vind het leuk om 30 te worden en ook niet iedereen kan zich vinden in mijn huidige levensstijl en situatie. Deze vragen krijg je als bijna 30’er geregeld naar je hoofd geslingerd als je leeft zoals ik! P.S. Lees dit blogje met een knipoog!

 

1. Wanneer begin je aan kinderen?

Als mensen echte interesse hebben wil ik het er graag over hebben, maar veel mensen zijn gewoon rete nieuwsgierig. En dan vind ik het een veel te directe vraag. Wie zegt dat ik überhaupt kinderen wil? Of ze überhaupt kan krijgen? Awkward…

 

2. Hoe lang blijf je nog in de stad wonen?

Sommige mensen denken dat je naar een dorp moet verhuizen om echt volwassen te zijn. In een rijtjeshuis moet gaan wonen in een vinexwijk. Een echt grote mensenhuis met vier slaapkamers en een grote tuin. Maar niet iedereen droomt daarvan. Sommige mensen blijven hun hele leven in de stad wonen. Niet suggereren dat de stad niet goed meer is dus! Ieder zijn ding.

 

3. Wanneer gaan jullie een echt huis kopen?

Mijn vriend en ik wonen in een mooi appartement in Utrecht. Was ik single geweest, want had ik dit appartement niet kunnen betalen. Single vriendinnen van mij wonen dan ook afwisselend met huisgenoten, in een studio of hebben een appartementje voor zichzelf. Helemaal niets raars aan! Ook niet als je bijna 30 wordt. Het is nu eenmaal hartstikke duur om (in de stad) iets te huren of te kopen tegenwoordig…

 

4. Hoe lang blijf je nog zoveel reizen?

Nog zoiets: net als wonen in de stad is reizen niet iets dat je alleen voor je 30ste kan doen. Juist nu ik meer ervaren ben in het reizen en meer geld verdien, wordt mijn reisdrang alleen maar groter. Ik ben nog lang niet uitgereisd. Tja, hoe meer je reist, hoe langer wordt je lijst hè?

 

5. Wanneer zoek je een serieuze baan?

Niet iedereen ziet freelancen als een ‘echte’ baan. Of als ‘echt’ ondernemen. I don’t agree. Freelancen ís een serieuze baan. En al had je geen serieuze baan… who cares? Wie bepaalt er wat een serieuze baan is? Misschien besluit je om je hele leven bij je studentenbaantje te blijven werken. Nou, dat is je goed recht. Het is jouw leven. Live it!

 

6. Wanneer gaan jullie trouwen?

Nog zoiets: mensen verwachten dat je gaat trouwen als je x aantal jaar samen bent én nota bene bijna 30 wordt. Maaaaaar (daar ben ik weer) niet iedereen gaat trouwen! Sommigen vinden trouwen een achterhaald concept, anderen geloven niet in de belofte om voor altijd bij elkaar te blijven. En dan zijn er ook nog mensen die pas trouwen als ze 40 zijn.

 

Hoe had jij verwacht dat je leven er uit zou zien als je bijna 30 was? 

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Wanneer begin ik aan kinderen? Als je bijna 30 wordt…

 • Hanneke

  Wat ik dacht dat ik zou hebben als ik later groot zou zijn (waarvan ik dacht dat dertig de dealine was) Dan zou ik een een huis met een grote tuin in een dorp, een hond en minimaal één kind hebben. Realiteit; een appartement in de stad en probeer ik eerst mijn planten wel eens in leven te houden voordat ik aan grotere avonturen begin. Ik mag dan wel dertig zijn, maar ik heb het idee dat ‘als ik later groot ben’ nog niet is aangebroken. Laten we dat ook nog maar even zo houden, want ik vind het heerlijk zo!

  • Suzanne Bericht auteur

   Haha, zo herkenbaar! Ik dacht als kind dat ik nu echt wel getrouwd was en twee kinderen had. Maar weet niet of dat ooit gaat gebeuren! 😉

   Heb een leuke vriend en een fijn appartement en vind het voor nu prima haha!