Waarom Barcelona de ultieme digital nomad city is (en waar je kunt wonen en werken) 1


Bali is fantastisch, Thailand is geweldig, maar digital nomads hoeven niet per se naar Azië om fijn te wonen en werken in een reissfeer. Barcelona is de ultieme digital nomad city! Mits je weet waar je zijn moet natuurlijk.

Digital nomads zijn – veelal – ondernemers die hun werk uitvoeren vanaf de mooiste plekken ter wereld. Dankzij een laptop en internetverbinding en online werkzaamheden kan worden gewerkt vanuit Thailand, Indonesië, Costa Rica of Panama. Maar wie wilt wonen en werken in een reissfeer hoeft daarvoor niet per se naar de andere kant van de wereld. ‘Ons’ eigen Barcelona is de ultieme digital nomad hub in Europa!

Barcelona voor digital nomads

De Spaanse hoofdstad is zeer geschikt voor digital nomads. Het internet heeft er Europese standaarden, het is er net een stukje goedkoper dan Nederland én altijd een beetje warmer 😉 Bovendien is het er veilig, zijn er voldoende werkplekken en waan je je door de Spaanse taal net in Latijns-Amerika. Sowieso zijn de Spaanse steden ideaal voor digital nomads! Maar in deze blog focus ik mij even op Barcelona.

Barcelona

Werken in Barcelona

Betahaus is volgens Nomad List dé coworkingspace van Barcelona. Een dagpas kost hier 25 euro. Per maand huur je een werkplek vanaf 143 euro. Kijk op NomadList voor meer werkplekken in Barcelona.

Het fijne is dat je als Nederlander zonder visum in Barcelona kan verblijven. Lang leve de EU en het vrije verkeer van personen!

De leukste werkplekken volgens HolaBarcelona.nl

Ik vroeg Marta van HolaBarcelona.nl naar de leukste coworkingspaces en geschikte koffietentjes in Barcelona . Komt ‘ie:

La Vaca Coworking

Hippe coworkingspace in een oude melkfabriek in Poble Sec. Digital nomads kunnen hier voor slechts 10 euro per dag werken en gebruik maken van al zijn faciliteiten. No strings attached!

Carrer de la Creu dels Molers, 19

(foto via HolaBarcelona.nl)

BCNewt coworking

In deze eco-friendly coworking space in Poblenou mogen travellers voor 20 euro per dag werken en indien je van plan bent om langer in Barcelona te blijven dan kun je een abonnement voor 10 dagen nemen voor 120 euro.

Carrer de Pere IV, 74, tienda 1-2

Felisa CoWork

Voor 20 euro per dag kun je in deze mooie en inspirerende coworkingspace werken middenin de Eixample. Tussen alle voordelen wanneer je lid wordt van deze coworkingspace, zitten gratis coachingsessies en nekmassages. Zeker interessant om in gedachten te houden wanneer je avontuur in Barcelona naar meer smaakt en je langer wilt verblijven.

Baixos, Carrer del Rosselló, 29

Cafés waar je ook ongestoord kunt werken zijn:

Nappuccino

Het eerste siësta café in Barcelona waar je ook kunt werken! Dit café vertegenwoordigt de Spaanse cultuur het beste want naast werken kun je hier gewoon ook dutjes doen! Je betaalt 5 euro voor één uur, 9 euro als je twee uur verblijft, 13 euro voor 3 uur, 17 euro voor 4 uur, en 20 euro voor meer dan 4 uur. Inclusief ongelimiteerde aantal kopjes koffie, thee, croissants of andere snacks.

Carrer de Muntaner, 22

Coco Coffice Café

Een leuke mix tussen een café en coworkingspace waar je slechts betaalt voor de uren die je gebruikt. Klein maar fijn en op een leuke locatie, in de hippe wijk van Sant Antoni. Met gratis koffie, thee en snacks.

Carrer de Manso, 17

(foto via HolaBarcelona.nl)

Happy Milk

Voor de werkende moeders met kleine baby’s is dit een uitkomst. Bij Happy Milk kun je lekker in de buurt van je baby werken terwijl een team van professionals voor hem zorgen. En mocht je de taal een probleem vinden, ze spreken hier ook Engels.

Carrer de Casp, 46

Tip: koffiedeals

Leuk om te weten: je vindt in veel cafés in Barcelona inmiddels ook gratis wifi en de koffie in Spanje is over het algemeen overheerlijk en een stuk goedkoper dan in Nederland! Zo rond de € 1,11 betaal je hier voor je koffie. Bij Cafe 365, een koffieketen met meerdere vestigingen in Barcelona, betaal je bijvoorbeeld € 1,70 voor de combi café con leche (koffie verkeerd) met iets zoets zoals een croissant of € 2,50 voor een broodje en een drankje.

Meer tips over werken in Barcelona en de Spaanse bedrijfscultuur vind je hier.

Waar verblijf je?

Als je langer dan een weekend in Barcelona wilt blijven, en wilt wonen en werken als een local, is het natuurlijk wel zo fijn om ook een plekje als een local te hebben. Een eigen appartementje is wel zo chill! Via AB Apartment Barcelona kun je meer dan 1.000 verschillende appartementen huren voor korte en lange termijn en en rondom Barcelona. Op de website kun je gemakkelijk filteren op het aantal slaapkamers en badkamers, buurt, prijs en faciliteiten. Fijn detail: er is ook een Nederlandstalige website.

Hiddem gems en local spots

Uiteraard wil je de Sagrada Familia bewonderen en de architectonische hoogstandjes van Güell zien. Verblijf je langer in Barcelona? Dan wordt het tijd om de hidden gems en ‘local’ spots te ontdekken. Check HolaBarcelona.nl voor een volledig overzicht van alles wat er te doen en te zien is in Barcelona.

Wat is jouw ultieme tip voor Barcelona? Lijkt het jou leuk hier voor een iets langere tijd te wonen en werken?

Volg Vrije Meid op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Waarom Barcelona de ultieme digital nomad city is (en waar je kunt wonen en werken)