Ziplinen van de Pier in Scheveningen: de ultieme loslaat-oefening 2


Ziplinen bij de Pier

 

Achterom kijken zonder spijt, vooruit gaan zonder verwachtingen en een letterlijke sprong in het diepe. Imke ging ziplinen vanaf de Pier en kreeg een lesje loslaten.

 

Loslaten is het nieuwe ‘leven in het hier en nu’. In sommige gevallen peanuts, in andere gevallen is er moed voor nodig om het vertrouwde te laten gaan en het onbekende te omarmen. Hebben we diep van binnen niet allemáál de wens om onze gehechtheid aan spullen, overtuigingen, meningen van anderen en angsten te doorbreken?

 

Loslaten? Ga ziplinen van de Pier

Na zelf onlangs dertien maanden vertoefd te hebben in Latijns-Amerika en as we speak een verhuizing in het verschiet, was deze loslaat-ervaring me op het lijf geschreven. Wil jij ook iets loslaten of doorbreken? Ga naar de Pier in Scheveningen! De ultieme loslaat-oefening! Dit zijn drie redenen waarom:

 

1. Iconisch decor

De alom bekende Pier stamt uit het jaar 1900 en is via diverse eigenaren van vergane glorie tot weer een hippe hotspot gegaan. Ondanks dat de keten Van der Valk de Pier in 1991 op de kop tikte voor één symbolische gulden, met weliswaar de verplichting om er vervolgens twintig miljoen in te investeren, ging het ergens niet helemaal goed. Na een faillissement in 2013 was er niets meer over van de hoogtij van Schevenings’ trots. Pas nadat Kondor Wessels vastgoed en hotelbedrijf Danze aan het roer kwamen in 2014, is de Pier weer in opmars. En hoe! Trendy food-stands, flex werkplekken, sportfaciliteiten en luxe overnachtingsmogelijkheden wisselen elkaar af. Om nog niet te spreken over het reuzenrad en de bungee! Waar bij een eerder schrijven over de geweldige Pier een heuse tokkelbaan nog in aanbouw was, ben ik daar nu vanaf gezoefd. Maximaal loslaten ten top tonele it is! Superlocatie om te ziplinen, zie video hieronder.

 

 

2. Je angst komt volledig in perspectief

Het vereenvoudigen van je leven, zodat je meer tijd en geld hebt om aandacht te besteden aan de dingen waar je écht blij van wordt, daar draait ‘de loslaatdag’ om. Is het in dit geschetste kader echter niet elke dag loslaatdag? Achter je grootste angst ligt namelijk het meest intense geluk. Durf jij die angst(en) recht in de ogen te kijken? En een nieuwe fase, een volgende stap, in te luiden met een thrillseeking-activiteit als statement? Zo één waarbij de adrenaline inkickt en je een geweldig hell-yeayyy-laat-maar-komen-gevoel ervaart. Vet toch?!

Toen ik gevraagd werd om in naam van Suzanne deel te nemen aan het loslaat-persevent in Scheveningen, verwachtte menigeen dat ik wel zou gaan bungeejumpen. Niet in de minste plaats omdat ik zelf uitdraag gráág mijn comfortzone te stretchen en in Ecuador al eens aan een elastiek head first van een brug afgedoken ben. Toch voelde ik twijfel. Téveel twijfel. Ga ik mezelf nóg een keer aan díé doodsangst blootstellen? In nota bene de Nederlandse kou? Nee.

 

Bungeejumpen op de Pier?

 

Twee soorten angsten

Je hebt ‘angst’ waarbij je diep van binnen weet, ‘hier heb ik doorheen te gaan’. En soms is er simpelweg een overduidelijke ‘nee’. Daar vervolgens gehoor aan durven geven, te staan voor wat je zelf wilt ongeacht reacties en/of meningen van buitenaf, vergt ook een staaltje loslaten. Ieder heeft zo zijn eigen uitdagingen. Waar voor de één een ritje in het reuzenrad resoneert, is dat voor de ander een snoekduik vanaf een hijskraanbakje of een zwevend kabelbaan-avontuur met 90 kilometer per uur van 60 meter hoogte. De mystieke mist die er donderdag 22 maart jl. hing, maakte de belevenis hoe dan ook compleet.

Kortom, je hoeft niet elke angst te overwinnen. Leren nee zeggen is ook loslaten – de veroordeling van anderen en vooral jezelf.

 

Henriette aan de zipline

Klaar?!

 

3. Proostend de toekomst tegemoet

Na een enerverende ervaring waarbij je hebt laten gaan wat was, volledig accepteert wat is en omarmt wat komt, is het tijd om daar op te toasten. Ook daarvoor wil je op de Pier zijn! Ga bijvoorbeeld naar Veni Vidi Pizza en borrel bij Bar de Pier. Cheers op de nieuwe jij!

 

Mijlpalen moet je vierenS

 

Wat heb jij los te laten? En waarmee zou je dat willen inluiden op de Pier?

 

Volg Imke op Instagram op bekijk haar website. Volg Artikel 2.55 op Facebook.

Share

Over Imke van Kuppeveld

Imke van Kuppeveld is lifestylecoach met een grote liefde voor reizen en schrijven. Imke werkt sinds november 2016 als freelance copywriter en reporter voor Vrije Meid en ‘moederbedrijf’ SuusjeHQ.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Ziplinen van de Pier in Scheveningen: de ultieme loslaat-oefening