Creëer zelf media-aandacht met mijn online PR-cursus


PR-cursus.nl

Hoera, mijn online PR-cursus is nu beschikbaar! Deze ecourse van mij en Chantal leert professionals hoe zij zelf in de media kunnen komen.

Chantal Schram en ik bundelen onze krachten en lanceerden deze week samen PR-cursus.nl, een online PR-cursus die professionals leert hoe zij in de media kunnen komen. De cursus laat professionals – ondernemers en werknemers – in hun eigen tijd kennismaken met het PR-vak. Na de cursus kunnen de cursisten zelfstandig hun eigen PR gaan doen.

PR-cursus.nl

“Door PR op de kaart gezet”

Als zelfstandig ondernemers weten Chantel en ik als geen ander hoe belangrijk het is om jezelf te laten zien. Dankzij grote interviews in Volkskrant, Metro, VRIJ en op NOS.nl heb ik mezelf en mijn bedrijf de afgelopen tweeënhalf jaar goed op de kaart weten te zetten. Hierdoor heb ik in korte tijd een goedlopend bedrijf weten op te zetten en weten klanten mij te vinden. Ik doe zelf geen acquisitie, PR werkt voor mij!

Nieuwe media

Net als ik runt Chantal – naast haar pr- en contentwerkzaamheden – een eigen blog. “Mijn blog helpt zeker mee aan mijn naamsbekendheid”, aldus Chantal. Haar reisblog Reisdoc.nl trekt maandelijks 35.000 unieke bezoekers en werd al geroemd door grote media als Marie Claire, Cosmopolitan en EditieNL. “Dankzij mijn kennis van bloggen en ervaring als – en met – infuencer(s) huren klanten mij in voor dergelijke werkzaamheden.” Mijn blog Artikel255.nl is eveneens mijn visitekaartje en portfolio. Nieuwe klanten melden zich bij mij dankzij artikelen over ondernemen en free publicity.

PR-cursus.nl is live!

Contentoverload

Naast persberichten, interviews en bloggen weten Chantal en ik ook alles van social media en gastbloggen. “Door jezelf goed te laten zien op social media, samen te werken met social influencers en te bloggen voor een ander platform, kan je jezelf óók heel goed in de kijker spelen bij je doelgroep. Mits je de juiste media kiest uiteraard,” aldus Chantal. “In deze tijd van contentoverload is het belangrijker dan ooit om relevant te zijn.”

Free publicity

Omdat wij naast onze PR-ervaring allebei zelf blogger zijn en vaak de media hebben gehaald, leek het lanceren van een PR-cursus een logische stap. Bovendien kunnen we met een online cursus meer klanten helpen. Met onze cursus willen we andere professionals leren hoe ook zij vaker in de media kunnen komen. “Wellicht lijkt het of we met een ‘DIY-cursus’ onze eigen glazen ingooien, maar we vinden dat iedereen de mogelijkheden van free publicity moet kennen. Het is een gemiste kans als ondernemers niet aan PR doen,” stelt Chantal. Daarnaast hebben – zeker beginnende – bedrijven niet altijd het geld om een PR-professional in te huren.

PR-cursus

Eigen PR vanaf 199 euro

We bieden op PR-cursus.nl drie pakketten aan met tekst, video’s en opdrachten. Het eerste pakket leert professionals in 15 hoofdstukken de basis over PR, waaronder het opstellen van een medialijst, het maken en versturen van persberichten en hoe je zorgt dat je geïnterviewd wordt. Het tweede pakket telt 24 hoofdstukken en beslaat eveneens meer ‘advanced’ onderwerpen als samenwerken met influencers, PR & SEO, persevents en hoe om te gaan met bad publicity. Het derde pakket biedt daarbij twee Skype-sessies aan over twee PR-onderwerpen naar keuze. Voor hulp tijdens de cursus of de uitvoering kunnen cursisten eveneens te allen tijde een Skype-sessie bijboeken. De pakketten kosten respectievelijk 199 euro, 279 euro en 349 euro. Een losse Skype-sessie kost 50 euro. Prijzen zijn exclusief BTW.

Bekijk hier de pakketten! Welke spreekt jou het meest aan?

Kijk voor meer informatie op PR-cursus.nl

N.B. De mooie foto’s zijn gemaakt door Anouk Fotografeert

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *