Deze tools en gadgets zijn ultra handig op reis


Pretpakket

Als blogger en digital nomad is reizen voor mij niet zelden verbonden aan werken. En dat vraagt om de nodige tools en gadgets! Deze dingen zijn ultra handig op reis.

Als ik als blogger op reis ga of voor mijn eigen bedrijf moet doorwerken tijdens het reizen (digital nomad), moet ik natuurlijk bepaalde dingen meenemen op reis. De volgende tools en gadgets zijn dan ultra handig om mee te nemen.

-> Lees ook: 9x Tools en gadgets voor digital nomads

Laptop en camera

Los van een paspoort en smartphone (duh) neem ik bijna altijd ook mijn laptop en camera mee. Ja, een smartphone is tegenwoordig praktisch een mini-computer én camera, maar haalt het toch echt niet bij mijn echte laptop en echte camera. Voor wie het weten wilt: ik heb een Asus-laptop en een Canon G7X (a.k.a. de vlogcamera). De eerste is inmiddels opgeleukt met verschillende stickers uit diverse bestemmingen!

Met mijn camera

Laptopstickers

Smartphonehoesjes

Sinds ik mijn telefoon liet vallen op mijn 25ste verjaardag, gebruik ik eigenlijk altijd een telefoonhoesje. Lange tijd was dat een ‘gewoon’ doorzichtig hoesje dat naadloos aansloot om mijn Samsung S6. Maar sinds kort denk ik ‘doe eens gek’ en gebruik de kekke hoesjes van Smartphonehoesjes.nl. Zo heb ik een Koala-hoesje en een ‘Wild and free’-hoesje, maar ook een Fearless- en een Nitendo-hoesje. De eerste twee hoesjes slijten wel snel, omdat de prints eigenlijk stickers zijn die op het hoesje bevestigd zitten. Het Fearless-hoesje en Nitendo-hoesje blijven langer mooi. En je kan natuurlijk ook zelf je Samsung S6 of Iphone 6 hoesje ontwerpen. Als je smartphone maar beschermd is tegen zon, zee, strand en stoten, toch?

Smartphonehoesjes

Mijn Samsung S6 met koala-hoesje

Powerbank

Als blogger en digital nomad wil ik (bijna) altijd bereikbaar zijn om reis, dus een volle batterij in mijn smartphone is ook cruciaal. Helaas kom je niet altijd overal stopcontacten tegen en gaat je telefoon drie keer zo snel leeg doordat je veel meer foto’s maakt op reis. Gelukkig is daar de powerbank. Ik heb er al verschillende gehad, raak ze vaak weer kwijt of ze lijken het niet meer goed te doen. Mijn nieuwste aanwinst is een powerbank van Smartphonehoesjes.nl.

Powerbank

Hoesje en powerbank op de ferry naar Kea

Lader voor in de auto

Dit is echt een ultieme tip en als mijn vriend dit niet had gehad had ik er nog nooit van gehoord, maar gelukkig dus wel: een oplader voor in de auto. Handig tijdens roadtrips, waar je vaker dan je lief is met je mobiel zit te spelen. Dankzij zo’n oplader, die je in de sigaretten-aansteker steekt, blijft je telefoon gelukkig gewoon opgeladen!

Roadtrippen op Kea

Autolader

‘Fitbit’

Oké, toegegeven, dit is niet echt ‘cruciaal’ voor op reis. Maar handig is het wel, want als je je fitbit meeneemt op reis, haal je tenminste eens een keer je stappendoel 😉 Overigens schrijf ik fitbit, maar bedoel ik ‘activity tracker’, want niet elke tracker is een fitbit volgens mij. Ik heb sinds kort in ieder geval onderstaand appartaat, dat zowel mijn stappen als mijn hartslag meet, waardoor ik ook kan zien hoe ik heb geslapen. Het apparaat toont mijn hoeveelheid lichte slaap en diepe slaap, en daardoor zie ik dus hoeveel en hoe diep ik heb geslapen die nacht. Interessant! Al moet je je niet teveel laten leiden door dat ding. Als je je goed voelt voel je je goed, ongeacht je hoeveelheid slaap natuurlijk 🙂

Spot de fitbit

Fitbit

Wat neem jij standaard mee op reis?

Volg Vrije Meid op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

Met dank aan Smartphonehoesjes.nl voor het mooie pakket met spulletjes.
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *