20x Tips voor Los Angeles [+video]


Venice Beach

Citytrip Los Angeles op de planning? Of bezoek jij LA tijdens een roadtrip Californië of Zuidwest-USA? Dan heb ik tips voor je! Dit zijn mijn favoriete bezienswaardigheden en beste tips voor Los Angeles.

Afgelopen maand was ik voor de tweede keer in mijn leven in Los Angeles. In 2014 kwam ik er drie dagen tijdens mijn roadtrip Californië. Dit keer was Girlboss Rally de reden van mijn bezoek. Je leest er hier alles over! Maar behalve de conferentie heb ik ook enorm genoten van de stad. Ik leerde LA beter kennen en bezocht bezienswaardigheden die de meeste ‘eerste keer-toeristen’ misschien overslaan. Daarom vind ik het altijd zo leuk ergens voor een tweede keer te komen. Je voelt je dan meer thuis en hebt geen ‘druk’ om de highlights te moeten zien. Die ken je immers al.

Anyway, inmiddels kan ik zeggen dat ik dus wel een kleine LA-kenner ben. Daarom deel ik hier mijn tips voor Los Angeles met jullie.

Bekijk hier mijn Los Angeles-vlog:

1. Lang leve Uber!

Tenzij je zelf een huurauto wilt (bijvoorbeeld als je voor of na LA nog een roadtrip gaat maken) is Uber the way to go. Vanaf het vliegveld stap je op het bovenste level in je Uber. En ken je Uber Pool en Uber Express al? Met deze functies carpool je met andere gebruikers en moet je soms een paar minuutjes lopen. Scheelt enorm veel geld!

Abbot Kinney Blvd

2. Neem een extra telefoon mee en koop een lokale SIM-kaart

Handig om al die Ubers te bestellen en altijd je navigatie, Instagram, etc te kunnen gebruiken. Koop vooral geen lokale SIM als je het juist heerlijk vindt om af en toe eens onbereikbaar te zijn. Er is wifi in elk café, dus een social suicide wordt het heus niet.

Even opladen

3. Huur een Airbnb (in Venice)

Een Airbnb is zoveel fijner dan een hotel!| Het geeft je het gevoel van een local, een thuis om even te chillen, je eigen koffie te zetten en wellicht zelfs te koken. Vaak heb je ook meer ruimte voor minder geld dan een hotel, zeker als je door te koken weer wat etentjes kan besparen. Venice is wat mij betreft de leukste plek om te verblijven. Bij het strand is altijd goed en in LA is geen één plek waar vandaan je alles kunt zien, dus Venice it is! Later meer over alle hotspots in Venice! N.B. Wij verbleven in een Airbnb aan Washington Boulevard voor circa 100 euro per nacht.

Tip: gebruik deze link en ontvang 25 euro korting op je eerste keer Airbnb.

Onze Airbnb in Venice

4. Neem je oordoppen mee

LA is een drukke stad en het kan zo maar voorkomen dat je Airbnb aan een drukke weg blijkt te liggen. Drukker dan je van te voren had gedacht. En gehoriger. En dan zijn oordoppen erg fijn. Kun je ze ook meteen in doen tijdens het vliegen!

De straten kunnen druk zijn in LA

5. Huur een fiets of elektrische step

Om je in de buurt te verplaatsen kies je voor een fiets (beach cruiser) of elektrische step. Serieus, de elektrische step won het van de fiets! Iedereen – zowel locals als toeristen – leek er één te hebben. Wij hadden gelukkig onze eigen fietsen via onze Airbnb.

Tip: boek een fietstour door LA om de stad echt goed te ervaren. Tegenwoordig worden er ook e-bike tours aangeboden.

Fietsen naar Santa Monica

6. Spot hippe muurtjes

LA barst van de street art, en dan vooral de hippe muurtjes voor op je Instagram 😉 Je vindt ze vooral in Venice en rondom Melrose Avenue in West-Hollywood. De Pink Wall van Paul Smith en de Angle Wings zijn wellicht de bekendste, maar vergeet ook Made in LA, You’re a goddess living in a city of angels en de hartjes-muur niet.

Streetart in Downtown LA

7. Sla Downtown LA niet over

LA is een aaneenschakeling van buurtjes en woonwijken en kent vrijwel alleen laagbouw. Behalve het centrum dan. Downtown LA heeft een handjevol wolkenkrabbers die in schril contrast staan met de rest van de stad. Levert wel toffe foto’s op trouwens. Het is zeker de moeite Downtown LA te bezoeken. Je vindt er diverse oude gebouwen, de foodhal Grand Central Market, leuke muurtjes en Angles Flight,’s werelds kortste trambaan.

Downtown LA

8. Bezoek Mulholland Drive

Prachtige vergezichten heb je vanaf Mulholland Drive, en dan met name Jerome C Daniel Overlook. Vanaf hier het je magisch uitzicht over LA. Wij namen een Uber heen, maar konden er daarna geen een meer bestellen door gebrek aan internet. Zorg dus voor een simkaartje met mobiel internet of regel een andere lift terug!

Mulholland Drive

9. Bezoek Griffith Observatory

Legendarisch punt waar je ’s avonds gratis sterren mag kijken door een telescoop. Overdag kun je er terecht voor een mooi uitzicht over LA. Ook is dit het startpunt van diverse mooie wandelingen. Ideaal uitje voor het weekend of op een heldere zomeravond.

Griffith Observatory

10. Hike naar het Hollywood sign

Vanaf Griffith Observatory is het mooi hiken door Mt. Hollywood naar het Hollywood sign. Reken op een uur of twee, en nog een uurtje als je helemaal tot achter de letters wilt komen. Overigens kan je ook vanaf Mulholland Drive naar de Hollywood sign hiken. Scheelt wat kilometers, maar je mist de mooie hike door Mt. Hollywood. Wij namen vanaf Mulholland Drive een Uber terug naar huis.

Weinig tijd en wel budget? Vlieg langs het Hollywood sign!

Hiken naar Hollywood sign

11. Bezoek Santa Monica Pier

Misschien wel nummer één to-do in LA: bezoek de Santa Monica Pier, liefst per fiets vanaf Venice Beach. Lekker toeristisch maar dit hoort er gewoon bij. Het is een klassieker! Wandel langs het pretpark tot het einde van de pier, luister naar de straatmuzikanten, koop een ijsje en geniet van het uitzicht op het strand en de bergen rondom LA.

Santa Monica Pier

12. Venice Beach

According to me de leukste buurt van LA. Ik heb er twee keer een Airbnb gehuurd en dat is mij beide keren goed bevallen. Venice is een relaxte wijk, heeft een prachtig strand en Abbot Kinney Boulevard telt de tofste hotspots. Daarover later meer! Huur een fiets en fiets over de boulevard van Venice Beach (niet te verwarren met Venice Boulevard), spot de Baywatch lifeguard-huisjes en geniet van een drankje op de rooftop!

Venice Beach

13. Bezoek Hollywood (maar verwacht niet teveel)

Voor velen een tegenvaller, maar ook Hollywood moet je natuurlijk gezien hebben. De Walk of Fame is een must, evenals het Hollywood-sign. Verder zijn er verschillende (toeristische) musea te bezoeken. Eigenlijk is even rondlopen door Hollywood al genoeg om de sfeer te proeven. Een celeb zul je er niet spotten. Die kom je wellicht in Beverly Hills tegen.

Wat misschien leuker is, is een tour door Hollywood én langs de huizen van celebrity’s!

Hollywood

14. Warner Bros Studio Tour

Wat ik wel erg leuk vond en ook ‘helemaal Hollywood’ is een studiotour. In 2014 deden mijn vriend en ik de Warner Bros Studio Tour, waarbij je wordt rondgeleid door de echte filmstudio’s van Warner Bros. Je ziet verschillende sets, bekende oude sets (zoals die van Friends) en krijgt een goede indruk van hoe het er in een studio aan toe gaat. Boek je kaartje op tijd als je in de zomer in LA bent (en/of weinig tijd hebt). Ook leuk: de Universal Studio Tour.

Warner Bros Studio

15. Woon een sportwedstrijd bij

Je kan LA niet verlaten zonder de Dodgers te hebben aangemoedigd in het Dodger Stadium. Een echte Amerikaanse honkbalwedstrijd bijwonen hoort er gewoon bij! Hotdog en biertje erbij en juichen maar. Koop wel op tijd je kaartje op de website van de Dodgers. En anders kun je wellicht nog een basketbalwedstrijd zien. Eventueel zelfs in een kroeg.

Honkbalwedstrijd: hoort erbij!

16. Bestel je kaartjes op tijd

Of je nu naar een pretpark wilt (Disney!) of een tour wilt doen door Hollywood: bestel je tickets op tijd. Zo weet je zeker dat je op de door jouw gewenste dag terecht kan én kan je soms een lange rij skippen.

Bestel vast kaartjes via Tiqets!

L.A. Baby!

17: Praktisch: ESTA en vliegticket

Wil jij ook naar Los Angeles? Vergeet dan niet om een ESTA aan te vragen. Een ESTA Amerika aanvragen doe je hier. Belgische lezers kunnen hier hun ESTA aanvragen.

Verder moet je natuurlijk een vliegticket hebben. Ik vloog rechtstreeks met KLM en betaalde ongeveer 750 euro voor een retourtje. Het kon goedkoper, maar ik vond het wel zo fijn om een directe vlucht te hebben. Als je maar een weekje gaat is tijd kostbaar 🙂

Venice Beach

18. Boek hotels op tijd

Liever een hotel dan een Airbnb? Bekijk hier alle hotels in Los Angeles, inclusief de prijzen (als je je data al weet) en beschikbaarheid. Ik vind Venice dus echt een aanrader qua buurt. Santa Monica is ook leuk. Een alternatief is West-Hollywood. Dit is een goede locatie als je veel in LA wilt ontdekken en het echte Hollywood-sfeertje wilt ervaren. Boek via deze link voor 10% korting op je verblijf via Booking!

Mijn aanraders:

Foto door Daisy de Pater / Daisy Fotografie

19. Regel een reisverzekering

Vergeet niet om een reisverzekering af te sluiten als je een verre reis gaat maken. Zelf zit ik bij FBTO. Daar heb ik een doorlopende reisverzekering met werelddekking én zakelijke dekking. Omdat ik regelmatig werk op reis en zaken en privé bij mij een beetje door elkaar heen lopen, is dit wel zo handig.

Klik hier voor meer info over de FBTO Reisverzekering.

Death Valley

20. Huurauto nodig?

Liever een huurauto, bijvoorbeeld omdat je na LA nog een roadtrip gaat maken door Californië? Zoek dan de beste huurauto via Easyterra.nl. Zelf vind ik Sunny Cars ook altijd fijn! Zorg voor een stevige auto, want Californië kan ruig worden (bergen, hitte, afstanden, et cetera.).

N.B. Los Angeles is zo groot dat je niet aan Uber of een huurauto ontkomt. Lopen is bijna geen doen, helemaal omdat je meer dan alleen je eigen buurt wilt zien. Met de fiets ga je het ook niet redden.

Bestel hier je Lonely Planet van LA

Wat lijkt jou het allerleukste om te doen in LA?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Bestel nu mijn boek ‘Work Hard Travel Harder

Met dank aan esta-aanvragen.nl en visumbuitenland.be
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *