Voor jou! De beste tips van de Goaldiggers Club Session juni ’18


Een tas vol fijne spullen! Foto: Chantalle Laurent Photography

 

Leren van inspirerende vrouwen en andere ondernemers ontmoeten? Onze Linda ging naar Goaldiggers Club Session en doet verslag.

 

Op zondag 10 juni was ik aanwezig bij de Goaldiggers Club Session in het W Hotel in Amsterdam. Hier kwamen 100 ‘goaldiggers’ bij elkaar voor een dag vol inspiratie en gezelligheid. Interessante sprekers, leuke vrouwen, inspirerende gesprekken, lekker eten en nog veel meer. Ik was er de hele dag bij en verzamelde voor jou de beste opstekers van dit event.

De Club van Eve

The Goaldiggers Club is opgericht door Eve Tomaszewski. Ze wilde een plek creëren waar ondernemende vrouwen ervaringen, ideeën, tips, kennis en skills kunnen delen. En of dat gelukt is! Op het afgelopen event werd ze omringd door 100 inspirerende vrouwen. Toen ze de dag wilde beginnen met een introductie, werkte de techniek niet mee en ging er iets niet goed. Maar Eve schakelde meteen een van de sprekers in om de zaal te vermaken met een oefening, om daarna alsnog haar verhaal te doen. Haar gouden tip was dan ook om als ondernemer altijd flexibel te zijn. Dan is zo’n tegenslag zo weer opgelost!

 

De perfecte pitch

Nathalie Mangelaars van Pitch Queen en Pitch Academy kwam een masterclass pitchen geven. Door korte oefeningen met elkaar leerden we in een uur tijd alles over de perfecte pitch en dat die eigenlijk helemaal niet bestaat. Elke pitch is weer anders en de beste tip van Nathalie is om het gewoon te doen! Dankzij het enthousiasme van Nathalie ging iedereen er ook meteen mee aan de slag. Aan het eind van de workshop mochten drie deelnemers hun ‘perfecte pitch’ aan de hele zaal laten horen. Respect!

 

Koningin van het pitchen: Nathalie. Foto: Chantalle Laurent Photography

Paneldiscussie. Foto: Chantalle Laurent Photography

 

Jij maakt het verschil

Lisa Stel (van Lisa Goes Vegan), Maya Louise (body positivity en self love blogger) en Deniece von Harras (van SmartUp Network) vertelden hoe zij het verschil maken.

Lisa geeft als tip om “iets te doen wat je leuk vindt en dan is 50% al binnen” en Deniece wil ook alleen dingen doen “waar haar hart van in de fik vliegt”. Ga dus op zoek naar wat je passie is en maak daar werk van.

Plannen blijkt voor iedereen een uitdaging te zijn. Maar de belangrijkste tip is om de meeste tijd te steken in wat je het belangrijkste vindt. Lisa gaf als tip om een plek te creëren waar je het meest productief bent. Voor haar is dat een flexwerkplek maar dat kan ook een plek in je huis zijn. Deniece werkt graag met een dagplanning en ook Lisa schrijft elke dag op wat ze moet doen. Maar Mayra werkt juist niet met lijstjes. Doe dus vooral wat het beste werkt voor jou!

 

Het succesrecept van Magioni

‘s Middags kwam Manon van Essen van Magioni Pizza vertellen hoe je werkt aan een sterk merk. Een leuke nuchtere meid die inmiddels ook buiten Nederland de supermarkten aan het veroveren is met gezondere pizza’s. Ze vergelijkt ondernemen met een bergbeklimming: “Het is gewoon klimmen en gaan en je zal af en toe naar beneden vallen maar uiteindelijk kom je steeds dichterbij de top”. Door het vallen en opstaan heeft ze veel geleerd en gaat ze nu als een malle met haar Magioni pizza’s. Daarom deelt ze het geheime recept voor succes:

  • Begin met een goede bodem: een stabiele basis die veel kan dragen
  • Daarop komt de saus: een netwerk van mensen je kunnen helpen met alles
  • En daarna de toppings. Er komen veel toppings voorbij maar kies alleen de beste.

En denk je nu ‘maar ik kan dat niet’… Manon’s advies: ‘Dat is onzin, ik kan het en iedereen kan het! En anders ga je maar wat motivational talks kijken!’

 

Inspirerende talk van Rens Kroes. Foto: Chantalle Laurent Photography

 

Rens Kroes

De laatste spreker van de dag was Rens Kroes, welltrepeneur, schrijfster van kookboeken en oprichter renskroes.com. Rens heeft verschillende dingen gedaan in het verleden. Haar tip was dan ook om veel te proberen tot je komt bij wat je echt wil en leuk vindt. ‘Als je in jezelf gelooft en je hart volgt, komt het echt goed’. Het heeft Rens ver gebracht want inmiddels is ze heel druk met van alles en nog wat en heeft ze een team om haar met alles te helpen.

 

Cheers!

De dag werd afgesloten op het dakterras van het W Hotel met een gezellige borrel. De laatste kans om nog even te netwerken of gewoon gezellig te kletsen. Ik liep de deur uit met m’n hoofd vol inspiratie en ideeën en m’n handen vol met een goed gevulde goodiebag, Magioni pizza en visitekaartjes van ondernemende vrouwen.

 

De volgende editie van The Goaldiggers Club Sessie staat gepland op 16 september! 

Wil je meer inspirerende verhalen lezen over het bereiken van jouw dromen? Volg ons op Facebook.

 

Helemaal blij na deze leuke dag!

Share

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *