De leukste camperverhuur platforms en waar ik naartoe zou rijden


Backpacken in Australië the road less traveled

Backpacken in Australië the road less traveled

 

Via deze drie platforms kun je een camper huren (of verhuren). Het delen van campers is de laatste jaren enorm populair geworden. Wij snappen wel waarom!

 

Vrijheid, avontuur, onderweg zijn en toch je eigen huis bij je hebben, komen samen in een camperexpeditie. En het mooie is dat je helemaal niet perse zelf in het bezit hoeft te zijn van een camper. Er zijn volop camperverhuur-initiatieven, die ook nog eens hartstikke hip zijn! Bij deze drie bedrijven huur je gemakkelijk een camper om eropuit te trekken. En weet je niet waar naartoe? Dit zijn drie toffe bestemmingen waar mijn voorkeur naartoe gaat.

 

Op pad met de Volkswagenbus

 

Camperverhuur-platforms

Paul Camper, Goboony en Camptoo zijn drie top-initiatieven waar campereigenaren hun voertuig verhuren aan reislustige kampeerders. Bij alle drie huur je het perfecte voertuig voor jouw unieke kampeerwensen én bestemming. Kies je droomcamper uit en stuur een aanvraag naar de verhuurder. Kom samen overeen met een passend aanbod en je camper-avontuur kan beginnen! En dat niet alleen in Nederland, ook op andere plekken in Europa! Goboony pretendeert het grootste camperaanbod in Nederland (en veertien andere landen) te hebben. Camptoo biedt campers aan in elf landen. Bij Paul Camper konden we het aantal beschikbare landen niet zo snel vinden. Bij allemaal geldt sowieso: je gaat met een complete kampeeruitrusting en goed verzekerd op pad. Waar naartoe? Wij hebben ideeën!

Dare to live the life you always wanted. Get out on the road!

Een bericht gedeeld door Camptoo-The Airbnb for campers (@camptoo) op

Not a bad morning view!

Een bericht gedeeld door Motorhome community (@goboony) op

 

 

Een fly-drive Portugal

Prachtige landschappen, openhartige mensen, bizarre stranden en verrukkelijk eten gecombineerd met een veelvuldig brandende zon maakt Portugal een populair vakantieland. Helemaal als je dat ook nog op je eigen tempo mag ervaren. Vrij kamperen is weliswaar niet toegestaan, ook niet in campers. Reis vanuit Lissabon naar Sagres waar je je camper parkeert vlak bij het fort Fortaleza de Sagres. Of ga juist meer noordwaarts en dwaal via de Douro Vallei naar het bruisende Porto.

 

 

Kampeer in Scandinavië

Rondtrekken door de Scandinavische natuur is voor velen een droom die uitkomt. Wakker worden met een uitzicht op de mystieke ochtendmist die over de immense fjorden waait en ’s avonds voor je camper pimpelen onder een prachtige sterrenhemel, wie wil dat nou niet?! En of je nou kiest om naar de Noorse eilandengroepen Senja, de Lofoten en Vesterålen te tuffen of de afslag neemt naar de Zweedse bossen of meren. Kamperen in Scandinavië is op alle vlakken práchtig! Suzanne ging eerder al naar Noorwegen en is fan!

 

Lindesnes Fyr

Prachtig Noorwegen

Preikestolen

 

Cruise door schilderachtig Schotland

Ook Schotland is een van mijn favorieten. Via de Kanaaltunnel of met de boot kom je eenvoudig aan de andere kant van het water. Een niet te missen roadtrip is de route van Glencoe naar Fort William. Jedburgh en Lauder zijn populaire kampplaatsen waar vanuit je gemakkelijk de weide natuur intrekt via interessante wandelpaden. Zo zijn de Southern Upland Way, de Borders Abbey Way en St Cuthbert’s Way van harte aan te bevelen en makkelijk toegankelijk. Het (schier)eiland Skye is eveneens gaaf om te ontdekken met een camper. Het maakt niet uit welke richting je oprijdt, het landschap is overal even spectaculair. Kamperen kan bijvoorbeeld aan de oevers van Loch Greshornish.

 

 


Zou jij eens een camper willen huren? En waar zou jouw reis naartoe gaan?

 

Volg Imke op Instagram op bekijk haar website. Volg Artikel 2.55 op Facebook.

Share

Over Imke van Kuppeveld

Imke van Kuppeveld is lifestylecoach met een grote liefde voor reizen en schrijven. Imke werkt sinds november 2016 als freelance copywriter en reporter voor Vrije Meid en ‘moederbedrijf’ SuusjeHQ.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *