Mooi merk voor sociaal ondernemers: O My Bag


O My Bag eco camel laptop sleeve

Nieuwe laptop sleeve nodig? Check dan dit mooie merk, dat ook nog eens goed is voor mens en natuur. O My Bag Amsterdam heeft prachtige laptophoezen!

Toen ik een paar jaar geleden een nieuwe laptop aanschafte en digital nomad werd, was een laptophoes opeens noodzaak. Wie veel onderweg is zal dit wel herkennen: je tas krijgt soms rake klappen en ook pennen en sleutels kunnen je laptop flink beschadigen on the road. Na jaren intensief gebruik was het nut van een laptop sleeve goed aan mijn hoes af te lezen: overal vegen, ritsen kapot en zelfs twee gaatjes in de hoeken. Tijd voor een nieuwe sleeve dus! En dat maakte mij blij, want ik had l een tijdje mijn zinnen gezet op de mooie hoezen van O My Bag…

Met mijn sleeve

Eco camel laptop sleeve

O My Bag: positieve impact

O My Bag is een Amsterdams merk dat leren tassen en accessoires verkoopt. De producten worden gemaakt in India, waarmee O My Bag kleine communities voorziet in een duurzaam levensonderhoud. Zo probeert O My Bag met haar business een positieve impact te maken. Uiteraard wordt een redelijk loon betaald en wordt gezorgd voor veilige werkomstandigheden en gelijke rechten voor mannen en vrouwen. Daarnaast zijn ook de producten fairly made O My Bag werkt met eco-friendly leer en organic cotton.

Lees hier meer over de arbeidsomstandigheden in de fabrieken van O My Bag.

Strike a pose!

Mijn O My Bag laptop sleeve

Kan leer eco-friendly zijn?

Na mijn post op Instagram kreeg ik veel vragen over het leer dat O My Bag gebruikt. Want hoe kan leer eco-friendly zijn? Ik vertel graag meer!

Ten eerste wordt het leer dat O My Bag gebruikt op een natuurlijke manier gekleurd. Dit is veel milieuvriendelijker dan de ‘standaard-manier’, waar veel chemicaliën worden gebruikt. Ten tweede worden huiden gebruikt van koeien uit de vleesindustrie, en niet de mode-industrie. Het leer van O My Bag is dus een restproduct. Tot slot zijn de tassen en accessoires van O My Bag zó – met de hand – gemaakt dat zij een leven lang mee gaan. Duurzamer dan dat bestaat niet! Dergelijke leren producten zijn op deze manier duurzamer dan vegan leer, omdat die synthetische materialen vaak niet zo lang meegaan. Bovendien worden bij de productie van vegan leer vaak ook chemische stoffen gebruikt.

Lees hier meer over eco-friendly leder.

Et voila: mijn OMYBAG sleeve

Verzenden en verpakkingen

O My Bag probeert ook milieuvriendelijk te zijn in haar manier van verpakken en verzenden. Zo wordt voor de producten die vanuit India per vliegtuig worden vervoerd, de CO2-uitstoot gecompenseerd. Dit doet O My Bag door te investeren in het Envira Amazonia Project, dat de boskap in het Amazone regenwoud tegengaat en zo de biodiversiteit waarborgt. Het project voorziet lokale communities van trainingen en werkgelegenheid.

De verpakkingen waarin de producten van O My Bag worden vervoerd zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Daarnaast kunnen klanten  sinds dit jaar voor kiezen om hergebruikte verpakking. Na ontvangst van de bestelling kunnen zij de verpakking dan retourneren en kan deze nog eens gebruikt worden. Mooi he?

Lees hier meer over RePack.

Omybag

Wat is-ie mooi he??

De laptop sleeve: eco camel 13″

En dan nu over mijn nieuwste aanwinst: een prachtige eco camel sleeve van O My Bag! Deze laptop sleeve is perfect voor een 13″ laptop (37 cm x 25 cm x 1 cm) en is zeer stootbestendig. Ik kreeg mijn laptop er de eerste keer amper in, zo stevig  waren de zijkanten van de sleeve 😉  Naast deze praktische functies is de hoesook nog eens hartstikke mooi. O My Bag adviseert zelf som de sleeve eens als clutch te gebruiken. De hoes weegt 400 gram.

Prijs: 99 euro

Je begrijpt: mega blij mee! Mijn laptop mee sjouwen was nog nooit zo fijn 😉

Is deze O My Bag sleeve ook iets voor jou? 

Volg Vrije Meid op Facebook. Volg Suzanne persoonlijk op Instagram en YouTube.

Met dank aan O My Bag Amsterdam.
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *