Vijf manieren om het ‘echte’ Rotterdam te ervaren [+vlog] 2


Time to momo!

Time to momo!

Want je leert een stad pas echt kennen als je de trekpleisters links gaat liggen. Beleef Rotterdam als een local met mijn onderstaande tips.

Natuurlijk wil je een ritje maken met de watertaxi, eten bij de Markthal of de Fenix Food Factory en wellicht zelfs de Euromast op. Maar wie verder kijkt dan deze toeristische highlights zal het ‘echte’ Rotterdam ontdekken en wordt sowieso verliefd op deze wereldstad. En de enige wereldstad van Nederland als je het mij vraagt! Hoe leuk Amsterdam en Utrecht ook zijn, deze steden zijn toch meer grote dorpen. Met deze vijf manieren ervaar jij het echte Rotterdam.

Bekijk ook mijn vlog!

Vraag tips aan Rotterdammers

When in Rotterdam… do as the locals do! En dus vroeg ik mijn Rotterdamse volgers om tips op Facebook en Instagram. Zo belandde ik via een tip van Helena donderdagavond bij een heerlijke Japanner waar ik de lekkerste ramen at. Helaas heb ik geen tijd gehad om alle tips op te volgen, maar ik deel ze graag met jullie:

 • Lunch of diner bij Pierre
 • Met de watertaxi naar Hotel New York om in het gras te liggen en bootjes te kijken
 • Fotomuseum (en dan met name de expositie Big Heads van Martin Schoeller!
 • De wijk Noord (en dan met name Bertmans, Lof der Zoetheid en Speck)
 • Koekela voor de lekkerste taartjes
 • Bazaar voor avondeten
 • Kaapse Maria voor een biertje ‘s avonds
 • Kantine Walhalla, een klein theater
 • Euro Trash (kroeg) en Toko Trash (eten)
 • Angelo Betti, ‘ een begrip’ op Noord voor de Italiaanse pizza én ijsjes…
 • De matroos en het meisje op Katendrecht
 • Oosters ontbijten bij Bazaar!

Dank allemaal voor deze inside tips!

Takumi

Verblijf in je eigen appartement (op grote hoogte)

In een appartement voel je je snel thuis. Bovendien hoef je met een appartement niet altijd ‘weg’ te zijn en kun je kosten besparen doordat je een keuken tot je beschikking hebt. En als je dan toch de keuze hebt: verblijf op grote hoogte. Want dat is pas echt typisch Rotterdam. Nergens anders in Nederland heb je zoveel hoogbouw en zulke uitzichten. Uiteraard is die skyline het mooist tijdens zonsondergang, als je uitzicht hebt op het westen. Lucky me!

De keuken

Zithoek

Bedje

Going to bed like

Ontbijt!

Lekkere doucheproducten

Ik verbleef in een studio van Urban Residences, op de dertiende verdieping. Vanaf mijn balkon had ik uitzicht van de Lijnbaan tot de Euromast en allerlei andere hoogbouw daar omheen. Wauw! De studio zelf was ook meer dan prima. Ik voelde me een celebrity! Een boxspring, kookeiland en zelfs zithoek, plus badkamer en apart toilet natuurlijk. Alles wat je nodig hebt. De mooie foto’s aan de muur van Afrika en de Wadden maakten het voor mij helemaal compleet.

Check hier de prijzen en beschikbaarheid van Urban Residences!

Nog even werken met uitzicht

The view <3

 

Ga op stap met een local (via 2 glimpse)

Vrijdag ging ik op stap met Amber, die ik ken van 2 glimpse. Het platform is online sinds december 2017 en laat je locals ontmoeten met wie je een culturele uitwisseling kunt opzetten. Van een uur tot een week: jullie kunnen afspreken wat jullie willen. Amber en ik spraken af om een middagje rond te fietsen door Noord, de nieuwe hippe wijk van Rotterdam.

Op het dak

Op het dak

Avo & eggs

Op het dak

Amber nam me mee naar Op het dak, een restaurant met moestuin op een rooftop. Heerlijk Rotterdams en op en top lokaal, zelfs de producten op ons bord. Daarna fietsten we een rondje door de wijk en zag ik hippe spots als Bertmans, maar ook de armere straatjes van Rotterdam. We dronken koffie (met taart!) bij de Urban Bakery, gingen shoppen bij een loods vol oude troep (wat wel hilarisch was) en eindigen met een Rotterdams biertje op het terras van EuroTrash. Superleuke middag! Dankjewel Amber 🙂

Check vooral 2 glimpse als je ook ergens een local wilt ontmoeten (of iemand wilt rondleiden in jouw stad). Een profiel aanmaken is (nu nog) gratis!

Urban Bakery

Urban Bakery

Shoppen!

Blijf langer dan één nachtje

Inkoppertje, maar hoe langer je in een stad blijft, hoe beter je die stad leert kennen. En Rotterdam heeft genoeg te bieden voor een meerdaagse citytrip! Ik had nog wel langer willen blijven, want ik had twee dagen een conferentie en wilde eigenlijk nog naar het Fotomuseum. Ook het Wereldmuseum lijkt mij gaaf, maar dat wordt momenteel verbouwd. En dan heb ik de talloze hotspots van mijn volgers nog…

Blijft prachtig!

Erasmusbrug

Erasmus

Watertaxi

Wauw

Get lost

De ideale planning om het echte Rotterdam te ontdekken is… geen planning! Juist door te verdwalen en niet meer alles uit te zoeken op Tripadvisor en Google Reviews, kom je leuke plekken tegen. Zo liep ik vrijdag toevallig langs een leuk pizzatentje met terras, en besloot er spontaan te gaan eten. Het bleek keten Sugo te zijn. En toen ik zaterdag wilde borrelen bij de Fenix Food Factory was het daar zo druk dat ik doorliep en op een kleinschalig festivalletje stuitte op het Deliplein. En daar bleek een heerlijke Thai te zitten! Bird. En op het New York-ish Kop van Zuid vind je de leukse koffietentjes. Tip: neem je koffie to go en drink ‘m op aan de kade nabij Hotel New York. Uitzicht op de Erasmusbrug en lekker bootjes kijken = ultiem genieten!

Pad Thai bij Bird

Wat is jouw ultieme Rotterdam-tip? Hoe beleef jij plekken als een echte local?

Volg VrijeMeid.nl op Facebook. Volg mij persoonlijk op Instagram en YouTube.

Met dank aan Rotterdam Partners en Urban Residences Rotterdam.
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Vijf manieren om het ‘echte’ Rotterdam te ervaren [+vlog]