Reizen in Europa is óók fantastisch en dit is waarom! 3


Mooi toch?

Vergeet intercontinentaal reizen, go Europe! Rondreizen in Europa is uniek, gevarieerd, dichtbij en ook ver weg! Ik vertel je waarom en waar je moet zijn.

Na tien jaar overwegend verre reizen buiten Europa te hebben gemaakt ontdekte ik de afgelopen jaren steeds meer plekjes binnen Europa die minstens zo fantastisch waren. Ik nam mijzelf voor om minstens één keer per jaar op vakantie binnen Europa te gaan en te ontdekken wat het allemaal te bieden heeft. Ik hield woord en zal ik je wat vertellen? Ik ben nog lang niet uitgekeken! De voordelen van reizen door Europa in een notendop: het is gevarieerd, verrassend, dichtbij en toch ver weg.

 

1. Korte reistijd

Een heel groot voordeel is wat mij betreft dat de reistijden relatief kort zijn. Wanneer je met het vliegtuig reist ben je binnen een paar uur op de plaats van bestemming, van deur tot deur! Vliegen binnen Europa hoeft ook niet heel duur te zijn. Zeker niet wanneer je op het juiste moment je tickets boekt. En voor de echt korte afstanden kan je natuurlijk prima de trein nemen. Ook nog eens beter voor het milieu dan die (lange) vluchten.

 

2. Nostalgie

Grote kans dat jij, net als ik, vroeger ook met je ouders richting het Zuiden van Europa vertrok met de auto. Pure nostalgie als je het mij vraagt. Smeer lekker je broodjes, koop Bifi-worstjes in en bepaal een mooie route. In Europa kun je met de auto overal komen! Onderweg pak je natuurlijk de leukste B&B’s, hierdoor is de reis zelf ook al echt onderdeel van je vakantie!

 

3. Je vindt er alles

Zon, sneeuw, natuurwonderen, cultuur en een rijke historie: Europe has it all! De landen in Europa zijn echt mega divers. Zeg zelf: je ziet het verschil met Nederland al als je de grens bij België over rijdt. Wie op zoek is naar historie bezoekt de mooiste steden of bijvoorbeeld het Franse Normandië of Poolse Auschwitz. Meer zin in een surfvakantie? Vamos à España!

 

4. Vaak en kort

Je hoeft niet meteen een week vrij te nemen wanneer je op reis gaat in Europa. Korte reistijd + goedkope vluchten is ideaal. Vergelijk het eens met Amerikanen of Australiërs, die hebben de tijd al nodig om in hun eigen land te reizen.

 

Topbestemmingen Europa

Ik heb in de loop der jaren een lijstje gemaakt met Europese bestemmingen waar ik zeker nog eens heen wil, en plekjes waarvan ik vind dat iedereen er geweest moet zijn. Ik deel er hier een aantal met je.

 

Noorwegen

Wie bij dit land alleen aan kou, fjorden en donkere dagen denkt heeft het mis. Noorwegen is een fantastisch land met hele bijzondere natuurfenomenen. Het Noorderlicht bijvoorbeeld, maar ook de midnight sun: een zonsondergang waarbij de zon nooit onder gaat. Voor een rondreis door Noorwegen trek je gerust een week of drie uit. Huur een auto, stippel een fijne route uit en laat je verwonderen door de afwisseling van prachtige natuur, leuke steden en heerlijk eten.

 

Preikestolen Noorwegen

 

Italië

Italië, zucht. Ook al zo’n heerijk land met voor ieder wat wils. Steden als Rome, Milaan en Florence voor een citytrip. De Bloemenriviera voor flaneren over de boulevard en talloze agritourismo’s waar je met je gehuurde Fiat500 relaxed naartoe hobbelt. Een aanrader en iets heel anders dan het Zuidelijke deel van het land is Zuid-Tirol. Dit gebied doet een Oostenrijks aan (niet gek, het ligt er pal naast) en je kunt hier veel zien en doen. Van outdoor activiteiten tot heerlijke eten, zwemmen in de meren of leuke dorpjes bezoeken.

 

Lago di Braies Zuid-Tirol

 

Griekenland

Griekenland prachtig land. Bekend om haar c.a. 1500 eilanden waarvan de bekendste zonder twijfel Kreta, Rhodos, Korfu, Lesbos, Zakynthos, Samos en Santorini zijn. Ik ken er een paar en inderdaad: heerlijk. Maar Griekenland heeft nog zoveel meer dat ontdekt kan worden! Om het echte land te leren kennen is het een aanrader om de kleinere eilanden te bezoeken. Bijvoorbeeld door te gaan eilandhoppen. Of vlieg naar Athene en hop naar Kea voor ultieme Griekse schoonheid.

 

Roadtrippen op Kea

 

Frankrijk

Rose olé! Frankrijk is natuurlijk wijnland bij uitstek. Ga naar regio’s als Bordeaux, de Bourgogne en Champagne voor een tour langs wijnboerderijen, bij sommige kun je ook slapen! Wat verrassend is aan Frankrijk is de diversiteit van dit land. Iedere provincie heeft zijn eigen karakter. Wie wil fietsen aan zee kan naar Il de Rey, wie opzoek is naar zien en gezien worden naar de Cote d’Azur (Saint Tropez), zonnebloemen tel je in Lot-et-Garonne en de Tour de France speel je na op de Mont Ventoux!

 

Gorges du Verdon

 

Tsjechië

Een historisch juweel in het hart van Europa, zo wordt Tsjechië ook wel genoemd. In dit land vind je middeleeuwse steden, kastelen en kathedralen, kuuroorden en ruige bossen. Wist je dat Tsjechië ook de bakermat is van … bier? Het door ons gebruikte ‘pils’ is afgeleid van de stad Pilsen. Hoofdstad Praag is rijk aan geschiedenis en heeft een toverachtige sfeer. In de landelijke gebieden vind je een verrassend gevarieerd landschap met nationale parken en besneeuwde bergen waar je in de winter ook kan skien! Ten slotte ook nog een pluspunt aan dit land: je kunt er goedkoop naar hartenlust vakantie vieren.

 

Charles Bridge

 

Portugal

Met je gehuurde Volkswagen busje van Lissabon naar de Algarve touren, langs de Portugese kust. Een echte must-do! Het klimaat in Portugal is fijn, hoewel het de laatste jaren in de zomer wel bloody hot is. De voor- of nazomer is dan ook een prettigere tijd om te reizen. In Portugal mag je wildkamperen dus stal die bus op het strand en trek je surfplank van het dak!

 

Lissabon

 

Toegegeven, ik beschrijf hier slechts een paar te gekke bestemmingen binnen Europa. Ik ben heel benieuwd wat jullie favoriete plekken zijn, deel ze vooral hieronder in de comments!

 

Volg Sarah op Instagram of lees haar persoonlijke blog UNPLG, over soulsearchen, lifestyle en moederschap.

Share

Over Sarah Kuypers

Sarah Kuypers is freelance copywriter en pr-adviseur, ze werkt drie dagen per week voor SuusjeHQ en heeft daarnaast diverse kleine opdrachtgevers. Volg Sarah voor je dagelijkse dosis momlife, ondernemen en reizen!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Reizen in Europa is óók fantastisch en dit is waarom!