6x De mooiste reizen van Katja Schuurman [+winactie] 3


Katja was hier

 

Katja Schuurman heeft een boek geschreven over reizen: ‘Katja was hier’. En als Katja-fan van het eerste uur én reisliefhebber myself moest ik die natuurlijk hebben. Maar is het ook een goed boek?

 

Iedereen lijkt wel een boek te schrijven tegenwoordig, zeker als je blogger en/of BN’er bent. Katja Schuurman kon dus niet achterblijven en schreef het boek ‘Katja was hier’, over haar reizen, kijk op de wereld en praktische tips. Ik las het boek, deel mijn mening én mag een exemplaar weggeven! Scroll door naar onder voor de winactie.

 

Katja & ik

Vanaf een jaar of acht mocht ik met mijn moeder meekijken naar Goede Tijden, Slechte Tijden. Daar zag ik Katja voor het eerst. Een typisch gevalletje ’the guys wants her, the girls want to be her’ als je het mij vraagt. Ik wilde in ieder geval dolgraag op Katja lijken, en dan met name die krullen, die ik niet had. Ik werd Katja’s grootste fan, schreef meerdere fan-mail en luisterde Linda, Roos en Jessica op repeat.

 

Wereldmeid

Jaren later en een GTST-verslaving armer, ben ik nog steeds fan van Katja. Inmiddels omdat ze een reislustige, duurzame ondernemer is! En ik dat nu ook ben. Katja startte haar fairtrade label Return to Sender en is supporter van duurzaam toerisme. What’s not to like? The girl crush is back!

 

Kleine Suus de fangirl

 

Katja was hier

Het boek Katja was hier is een echte inspiratiebom als het om reizen gaat. Maar ook: een vrij leven, zoals Katja dat leidt. Van haar tv-programma’s tot haar eigen onderneming en haar privéleven: Katja reisde al heel wat af. In haar boek deelt ze haar favo bestemmingen en reistips, informatie over mooie plekken wereldwijd, maar ook over jezelf tegenkomen en vinden, de waarde van reizen en hoe we zuinig met de aarde om kunnen gaan. Het boek is een hard cover, heeft stevige pagina’s van mooi papier en bevat veel kleurrijke foto’s van toffe plekken en Katja’s leven. Katja was hier is ingedeeld in verschillende thema’s, zoals ‘Alleen op reis’ en ‘Reizen met je liefje’. Voor elke gelegenheid de ideale trip dus! Katja’s conclusie: Verken de wereld, ga eropuit, leef je eigen bucketlist!

 

Oude foto’s

Mooie lay-out

 

De mooiste reizen

Katja’s boek bevat onzettend veel mooie reizen, waarvan er veel al op mijn bucketlist stonden. Met andere reizen heeft ze mij verrast – die zijn aan mijn wensenlijstje toegevoegd 😉 Hieronder mijn favoriete reizen uit Katja was hier.

 

1. Costa Rica

Net als Katja ben ik gek op Costa Rica. Ik was er bijna een maand in 2017 en werd op slag verliefd op de ongerepte natuur en schoonheid van de Costa Ricaanse jungle, vulkanen en kustlijn. Geen poespas, ultiem genieten!

 

Costa Rica!

 

2. Japan

Japan staat hóóg op mijn bucketlist. En eind dit jaar is het eindelijk zover! Daarover snel meer. Karja reisde met haar geliefde naar Japan en ontdekte vooral de culinaire kant van het land van de rijzende zon. Dat is ook zeker een kant die mij aanspreekt. Maar ook de hypermoderne cultuur én eeuwenoude tradities en gebouwen lijken mij zeer de moeite waard.

 

Japan

 

3. Cuba

Sinds ik de Netflix-docu The Cuba Libre Story heb gezien, wil ik graag eens een keer naar Cuba. Ik denk dat het me nog het meest aan Jamaica zal doen denken. Katja ging me voor en deelt haar ervaring in haar boek. Ook dat smaakt naar meer!

 

Cuba

 

4. Sri Lanka

Sri Lanka lijkt mij prachtig en cultureel. Het wordt wel eens ‘India voor beginners’ genoemd en dat spreekt mij wel aan. India lijkt mij namelijk vrij heftig, dus misschien is het goed met Sri Lanka te starten. Zo’n retreat als Katja heeft gedaan klinkt ideaal. India – en dus ook klein India? – staat immers bekend om yoga, meditatie en retreats, dus waar beter dan dat te ervaren? Ook kan je volgens mij prima als vrouw alleen naar Sri Lanka. Kan ik lekker gaan wanneer het mij uitkomt! 😉

 

Retreats

 

5. Kaapstad + Africa Burn

Zuid-Afrika, en Kaapstad in het bijzonder – staat al even op mijn bucketlist. Een leuk extraatje is dan Africa Burn, de Afrikaanse variant van Burning Man, en een festival waar Katja al eens kwam. Daarnaast schijnt Kaapstad perfect te zijn voor digital nomads, zo hoorde ik onder andere van Claire en Zoë, dus waar wacht ik nog op..?

 

Kaapstad

 

Africa Burn

 

6. Trans-Syberië Express

Een klassieker op deze lijst is de Trans-Syberië Express, de treinreis die dwars door Rusland naar het oosten gaat. Er zijn ook varianten op de route, zoals de Trans-Mongolië Express, die via Mongolië naar Beijing rijdt. Lijkt me ook gaaf! De originele Trans-Syberische route is precies 9287 kilometer lang. Poeh! Kijk ook eens bij Nomad Train, een soort Nomad Cruise per trein waarbij je in 14 dagen met andere digital nomads de Trans-Mongoliëlijn afrijdt. Kosten: 1170 euro.

Leuk weetje: toen ik in 2011 voor het eerst alleen op reis ging heb ik nog nagedacht over de Trans-Syberië Express, en dan vanui Beijing door naar Vietnam. Uiteindelijk werd het een enkeltje Hanoi 😉

 

Trans-Syberië Express

 

Reizen voor werk & duurzaam reizen

Verderop in haar boek gaat Katja dieper in op het reizen voor haar werk en duurzaam reizen. Dit gaat vaak hand in hand, omdat mensen die voor werk reizen vaak veel reizen, en daardoor meer gaan nadenken over duurzaam reizen. Want wie veel vliegt heeft een grote voetafdruk en is zich bewust van het leed dat soms met reizen gepaard gaat. Denk aan plastic afval, dierenleed en locals die door reizen hun rust kwijt zijn. Goed dat je het aankaart, Katja!

 

Reizen voor werk

Duurzaam reizen

 

Winactie: maak kans op een exemplaar van Katja was hier

Wil jij het boek van Katja ook lezen? Laat dan onder deze blog of op Facebook in een reactie weten dat je gaat meedoet met de winactie! Meedoen kan tot en met 16 juli aanstaande. Ik maak 17 juli de winnaar bekend! Iemand taggen die die boek móet winnen mag natuurlijk ook!

 

Wat lijkt jou de mooiste reis van Katja?

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook (onder de nieuwe naam Vrije Meid). Volg Suzanne op Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “6x De mooiste reizen van Katja Schuurman [+winactie]