Als je voor het eerst naar een meerdaags festival gaat (DTRH)


Hoelahoep

 

Eind juni ging ik naar het festival Down The Rabbit Hole. Het was mijn allereerste meerdaagse festival ooit, maar zeker niet mijn laatste. Drie dagen festivallen is mij goed bevallen. Lees hier mijn bevindingen.

 

Ik moet bekennen dat ik vrij a-muzikaal ben. Ik kan niet zingen en laten we over dansen ook maar niet beginnen… Daarnaast ben ik van niemand echt ‘fan’. Daarom ga ik zelden naar concerten en was ik tot voor kort nog nooit op een meerdaags festival geweest. Tot voor kort ja, want eind juni bezocht ik Down The Rabbit Hole, in de Groene Heuvels bij Nijmegen. En dat is mij goed bevallen!

 

Down The Rabbit Hole

Down The Rabbit Hole is een driedaags festival dat dit jaar voor de vijfde keer plaatsvond. De locatie is idyllisch: aan een meertje, omringd met heuveltjes en bos. Het is het kleine broertje van Lowlands en een concurrent van Best Kept Secret. Naast veel verschillende artiesten vind je op DTRH ook heel veel lekker eten, creativiteit en kunst. Ideaal voor de meer ‘lifestyleganger’ als ik!

 

Utopia

Na drie dagen (en vier nachten) festival kan ik zeggen dat DTRH mij zeer goed is bevallen. Natuurlijk hielp het schitterende weer zeker mee. Maar ook de optredens, het eten en vooral de sfeer op het festival droegen daaraan bij. In deze blog deel ik mijn bevindingen en tips voor je eerste meerdaagse festival-ervaring, gebaseerd op Down The Rabbit Hole dus. Is dit Utopia iets voor jou?

 

Zonsondergang op de camping

Onze make-up art

 

1. Koop je kaartje op tijd

Be on time, volg je favo festival op social media om op de hoogte te blijven en een kaartje veilig te stellen. Down The Rabbit Hole volg je hier. De kaartverkoop start waarschijnlijk in december weer. Bovendien heb je zo de langste voorpret en kun je de playlist vast opnieuw en opnieuw luisteren.

 

2. Pak slim in

Denk aan een powerbank, oordoppen (tegen muziek en voor het slapen), oogmasker, hygiënische doekjes en hygiënische gel, kekke outfitjes, droogshampoo en meer van dit soort prakische dingen. Ook een campingstoeltje of zitzak is geen overbodige luxe! Chillen bij de tent, je weet zelf!

 

3. Kom op tijd

Het terrein opende donderdagmiddag al, terwijl het festival pas vrijdag begon. Wij stonden dus donderdag 17:00 uur al op de camping en konden nog ruim ons tentenkamp opzetten. Zo scoorden we een top plek op camping 2, vlakbij het festivalterrein en vlakbij de toiletten (en zelfs een koffiestandje!). Camping 1 is echt megadruk, maar wel bij het water en het dichtst bij het festivalterrein. Wil je daar staan, kom dan nog eerder of druk je ergens tussen.

 

Ons kamp opzetten

 

Welkom in ons kamp!

 

4. Je eigen tent

In plaats van een tent te delen met mijn vriendinnen, had een ieder van ons een eigen tent. Zo heb je toch wat minimale privacy en comfort in een verder privacy- en comfort-loos weekend. Een megatent met partytent is ook een optie. Sowieso handig voor als het regent!

 

5. Doe rustig aan overdag

Het festival duurt drie dagen en de dagen zijn lang. Om 8:30 uur word je je tent uitgebrand, en voor 0:00 uur lig je natuurlijk niet in bed. Spaar dus overdag je krachten, verdeel je energie goed en geniet optimaal van het hele festival. Wij hielden het van donderdagmiddag tot maandagochtend vol zo en ik kwam niet eens kapot thuis!

 

6. Douchen einde middag

Vrijdagochtend om 8: 00 uur ging het nog wel, maar de rest van het weekend stond er ’s morgens een dikke rij voor de douches. Beter douche je om een uur of 18:00, als je terug naar je tent gaat voor een break, en je na het douchen niet direct weer helemaal bezweet raakt omdat de zon al lager staat.

 

The squad

 

7. Eten eten eten

Ga vooral met grote honger het terrein op, want er is genoeg lekkers te eten en te drinken! Niks geen slechte friet en slappe broodjes beenham. Foodies niet getreurd, aan lekker eten geen gebrek. Bereid je voor op het beste streetfood! Wat dacht je van Japanse ramen, een pita gyros, verse smoothies, Dutch weedburgers, roti, eieren met bacon en falafel?

 

8. Toffe artiesten

Natuurlijk wisselt het programma elk jaar, maar mijn aanraders zijn De Jeugd van Tegenwoordig, J. Bernardt en Franz Ferdinand. Ik hoop dat je ze ook eens kan zien! Verder is het fijn om niet te veel te plannen, want het is vrij druk om snel van het ene naar het andere optreden te lopen. Laat je dus vooral eens verrassen door een nieuwe artiest!

 

9. Zonnebrand, bikini en hoedje mee

Het was bloedheet en je hebt geen huis, dus neem mee die zonnebrand, die bikini en dat hoedje. Van te voren was ik bang dat een hoedje zou worden afgepakt ofzo, maar ik zag niemand die dag deed. Eigenlijk droegen heel veel mensen een hoedje (en een bikini) en dat was heel normaal.

 

Sunset selfie

Kleine uurtjes

 

10. Pak uit met je outfit

Een croptop, hoge taille broekje en hoedje vormen je basisgarderobe op een meerdaags festival. Maar uitpakken mag! Een unicorn-pak, blote borsten met glitters, een kanten beha met shortje? Het kan allemaal!

 

11. Shop till you drop

Ja, je kunt winkelen op het terrein! Leuk merk dat ik spotte is MOOST Wanted, die trouwens prachtige kanten behaatjes/croptops verkopen. Mocht je die van jou vergeten zijn 😉

 

12. Eigen eten mee

Neem je eigen booschappen mee voor de eerste avond en je ontbijtjes/tussendoortjes! Wij gooiden de eerste avond ons eigen vegaburgers op de barbecue en aten elke ochtend een krentenbol of eierkoek. En wat zakken chips tussendoor…

 

Dit is heerlijk!

Wauw

 

13. Money money money

Neem je pinpas maar mee! Van donderdagmiddag tot maandagochtend heb ik 220 euro uitgegeven aan muntjes. Dat is niet mis! Maar ach, een weekend weg is ook niet goedkoop. Met het kaartje van 150 euro erbij heb ik nog geen 400 euro uitgegeven voor vier nachten weg, dus als je het zo bekijkt… 😉

 

Ben jij wel eens op een meerdaags festival geweest? Wat is je favoriet? Of wat houdt je tegen?

 

Volg Artikel 2.55 op Facebook (onder de nieuwe naam Vrije Meid). Volg Suzanne op Instagram en YouTube. 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *