Zo verdien je passief inkomen [+video]


Chantal en ik verdienen nu geld met onze online cursus die we al maanden geleden gemaakt hebben.

Chantal en ik verdienen passief inkomen met onze online PR-cursus. Maar naast een online cursus kan je ook op andere manieren passief inkomen genieten.

Passief inkomen genieten betekent dat je geld verdient zonder dat je daarvoor uren maakt. Dit betekent niet dat je slapend rijk wordt. Je zult veelal eerst veel uren moeten investeren alvorens je daar later de vruchten van kan plukken. Denk bijvoorbeeld aan een online cursus, waar je eerst veel uren in hebt moeten steken om het product te ontwikkelen, maar waarbij je later op grote schaal geld kan verdienen als veel mensen de cursus kopen, en jij niet voor elke verkochte cursus hoeft te werken.

Hoe krijg je passief inkomen?

Een online cursus is dus een goede optie om passief inkomen te genereren. Maar er zijn nog veel meer manieren te bedenken om passief inkomen te genieten. Denk aan het schrijven van een e-book, het schrijven van een gewoon boek, affiliate-programma’s die je op je blog kunt integreren, een affiliate-webshop, etc.

Waar het om gaat is dat ie niet meer per uur factureert, maar dat je veelal eerst werkt en later – op grotere schaal – geld verdient. Producten waar je passief inkomen mee verdient zijn veelal schaalbaar, dat wil zeggen dat je veel meer klanten kunt bedienen dat je normaal gesproken kan, en in verhouding veel meer kunt verdienen dan je in uren geïnvesteerd hebt.

Ideaal voor op reis!

PR-cursus.nl is live!

Passief inkomen: waarom (niet)?

Passief inkomen geeft je de mogelijkheid om – als je goed je marketing doet – veel geld te verdienen zonder meer heel veel uren te hoeven maken. Waarom zou je dit niet willen dus?! Het enige dat je niet moet vergeten is de investering die je eerst moet maken voordat je ook maar een cent terugziet. Uiteraard moet je ook na de lancering aan marketing en sales blijven denken, maar gelukkig kan veel daarvan al vooraf worden geautomatiseerd. Ideaal voor digital nomads!

Stappenplan: passief inkomen verdienen

Omdat Chantal en ik vooral onze eigen cursus als verdienmodel voor een passief inkomen hebben, gebruiken we die even als voorbeeld. Hoe pak je het aan?

 • Alleen of samen? Bedenk of je je product alleen gaat ontwikkelen of met een partner.
 • Doe research: is er markt voor je product? Zijn er al veel concurrenten? Wat kan beter?
 • Claim je domeinnaam, maak de landingspagina’s.
 • Registreer eventueel bij de KvK. Wij hebben een VOF geregistreerd omdat we allebei eigenaar wilden zijn, dat kan niet met een eenmanszaak.
 • Ontwikkel je product. Wij maakten video’s, teksten en opdrachten.
 • Het lesmateriaal hebben wij ge’upload op Pluvo, maar ook Teachable of een ander/eigen platform is een optie. Deze platforms bieden een online leeromgeving waar je cursisten aan toe kunt voegen.
 • Start op tijd met je marketing. Kondig je product aan op social media, bouw een e-maillijst, etc.
 • Optioneel: organiseer een toffe lancering. Wij deden dit met een persevent.
 • Kom in de media: zorg dat anderen over je schrijven. Because duh.
 • Houd webinars en offline workshops om je online cursus te promoten.
 • Tot slot moet je alle formaliteiten niet vergeten. Denk aan een bankrekening (Knab), boekhoudsysteem (Moneybird), betalingsysteem (PayPro), privacyverklaring en algemene voorwaarden, disclaimer, etc. Uiteraard moet je kijken wat voor jou het beste werkt!

Zo, laat dat geldschip nu maar binnenkomen 😉

Bekijk het resultaat op PR-cursus.nl! Hoe zou jij passief inkomen kunnen verdienen?

P.S. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis PR-tips en nieuwtjes!

Volg Artikel 2.55 op Facebook (onder de nieuwe naam Vrije Meid). Volg Suzanne persoonlijk op Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *