Dit was onze workation Barcelona 2


Coworken in Barca

Samen met mijn businesspartner Chantal werkte ik een week vanuit Barcelona. En dat ging zo!

Vorig jaar zomer bedachten Chantal en ik dat we wel eens samen op workation wilden; een ‘werkvakantie’ dus waar je deels werkt en deels de toerist uithangt. Een soort digital nomad-ervaring! In eerste instantie wilden we dit samen met andere vrouwelijke ondernemers doen. We lanceerden Female Workation. Helaas hebben we die droom moeten bijschaven wegens te weinig aanmeldingen. Maar we wilden alsnog gaan, en dus vlogen we 5 april met z’n tweetjes naar Barcelona. We hebben de workation-week gebruikt om eens goed te gaan zitten voor de nieuwe plannen voor ons bedrijf PR-cursus.nl. Ik neem je mee in een vogelvlucht.

Workation Barcelona The Movie 😉

Vlucht en accommodatie

We vliegen 5 april met KLM naar Barcelona. De vluchten zijn verrassend duur (circa 150 euro), maar we willen toch 😉 Gelukkig is Barcelona verder een redelijk betaalbare stad, in ieder geval qua eten en drinken. Ons hotel – Hostal Valls – kost 724 euro voor 9 nachten voor een tweepersoonskamer (dus 80 euro per nacht). Hiervoor krijgen we een simpele maar prima kamer met twee losse bedden, een eigen badkamer en een gedeelde keuken en woonkamer. De wifi is goed en de locatie is super. We lopen zó de leukste straatjes in, waar vrijwel alleen locals komen. Vanaf ons hotel lopen we elke dag in 20-40 minuten naar verschillende coworkingspaces.

Barcelona
Hostal Valls in Barcelona

Coworkingspaces via GetCroissant

Omdat we niet graag vanuit het hotel willen werken, werken we de hele week vanuit verschillende coworkingspaces via GetCroissant. GetCroissant is een app waar je uren kunt kopen, die je kunt spenderen bij alle aangesloten coworkingspaces. Wij hebben een gratis proefweek. Normaal gesproken betaal je in Barcelona 79 euro voor 40 uur GetCroissant (een maand te besteden). We werken bij:

  • Margot House
  • La Vaca Coworking
  • CoMusicWork
  • CoWorkIdea
  • Coco Coffice
  • OneCoWork (let op: niet via GetCroissant)

Onze favorieten zijn zeker weten La Vaca Coworking, CoWorkIdea en OneCoWork.

GetCroissant ‘zit’ in talloze steden over de hele wereld, dus kijk vooral eens of jouw stad erbij zit!

Digital nomad in Barcelona (Coco Coffice)
Digital nomad in Barcelona (CoMusicWork)

PR-cursus.nl 2.0

We werken de hele week aan de nieuwe plannen voor PR-cursus.nl. Ons bedrijf bestaat nu bijna een jaar en we zijn niet ontevreden, maar het kan zeker nog beter. Daarom hebben we eens goed naar onze why, kernwaarden, missie en visie gekeken, onze doelgroep en customer journey onder de loep genomen, nagedacht over nieuwe diensten en funnels, een nieuwe contentkalender gemaakt en een globale planning voor de rest van het jaar gemaakt. Stay tuned! Het wordt heel tof!

Leuke dingen doen

Natuurlijk hebben we niet alleen maar gewerkt. Dat zou toch zonde zijn als je in zo’n leuke stad bent. We hebben dus o.a. een fietstour gemaakt via Baja Bikes (lees meer over fietsen in Barcelona op de blog van Chantal), gewandeld door wijken als Gracia, El Born en de Gothische wijk, heel veel gegeten, koffie gedronken met Nederlandse ondernemers Jon en Dionne, gehike’t in de heuvels, Park Guëll bezocht en gechild in het park en op het strand. Hoogtepunten waren – letterlijk – de uitzichtspunten Mirador d’horta en Bunkers del Carmel.

Tip: check voor Barcelona-tips zeker de blog Hola Barcelona van Marta!

Fietstour in Barcelona
Bunkers del Carmel
Tapas eten in Barcelona

Wat onze workation Barcelona heeft opgeleverd

Ik ben heel blij dat we alsnog samen naar Barcelona zijn gegaan. We hebben elkaar (nog) beter leren kennen, hebben heel mooie plannen gemaakt voor PR-cursus (waar we anders nooit aan toe komen), we hebben leuke nieuwe mensen leren kennen en natuurlijk ook genoten van de stad Barcelona, de mooie gebouwen, natuur en het lekkere eten. Al met al gaan we vol nieuwe energie en een frisse blik weer verder werken aan ons bedrijf in Nederland.

Ook werken vanuit het buitenland?

Wil jij ook de vrijheid om meer te reizen en geld te kunnen verdienen vanuit het buitenland? Ik schreef een e-book ‘Reizend Ondernemen’ over (parttime) digital nomad worden en geef ook cursussen op Instagram over Reizend Ondernemen. Voor gratis tips lees je hier al mijn blogs over digital nomad zijn en worden en mijn blogs over klanten vinden.

Mirador d’Horta

Is een workation iets voor jou? En waar zou jij heen gaan?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Dit was onze workation Barcelona