Ook een week naar Spanje maar geen digital nomad? Boek een taal-en cultuurreis!


Toledo, Spanje

Wil jij je ook eens onderdompelen in het Spaanse leven? Dan is een taal- en cultuurreis wellicht iets voor jou!

Geen ’toeristische citytrip’, maar een lang weekend leven tussen de locals, je Spaans bijspijkeren en lokaal eten. Klinkt dat als muziek in jouw oren? Dan is een taal- en cultuurreis misschien iets voor jou!

Wat is een taal- en cultuurreis?

Een taal- en cultuurreis kan je zien als een ‘normale’ taalreis – waar je dus een taal leert op reis, zoals ik ooit in Valencia deed – en je daarnaast onderdompelt in de lokale cultuur. Je verblijft in een authentieke stad, waar je je opgedane taalkennis gegarandeerd kunt oefenen, en waar je heerlijk lokaal kunt eten. Ook is er tijd om meer te zien van de stad dan alleen de klaslokalen.

Toledo, Spanje

Leer Spaans in Toledo

Het Nederlandse bedrijf Flow Languages organiseert taalreizen van vier dagen, waarbij je intensieve taallessen volgt én de stad ontdekt. Iets dat ik tijdens mijn taalreis bij Valencia ook graag had willen doen! De volgende taalreis van Flow Languages gaat naar Toledo, ooit de hoofdstad van Spanje, nu een bonte verzameling UNESCO Werelderfgoed. Een must-visit voor de Spanje-fan dus! Toledo heeft nog geen 100.000 inwoners, dus ideaal voor een (lang) weekend.

Praktische info

De taal- en cultuurreis naar Toledo (nabij Madrid) duurt van vrijdag 24 t/m maandag 27 mei 2019. Iedere ochtend volg je Spaanse taalles van 10:00 tot 13:00 uur. In de middag en avond is er een cultureel programma. Deze taalreis kost 400 euro (100 euro per dag), exclusief vluchten, accommodatie en maaltijden. Je betaalt dus alleen voor het programma. Het voordeel is dat je zelf kunt bepalen wanneer je vliegt. Je kunt eventueel eerder gaan of langer blijven (bijvoorbeeld in Madrid). Flow Languages biedt ook een prijs aan inclusief vlucht en overnachtingen. Dan kost de reis 1000 euro. Kosten voor eten en drinken zijn voor eigen rekening. Er is plek voor 10 personen.

Hola Espana!

Andere taal- en cultuurreizen

Flow Languages organiseert ook taal- en cultuurreizen naar andere bestemmingen. Denk aan Sevilla (Spaans), Glasgow (Engels), Rome en Florence (beide Italiaans). Liever een andere bestemming? Er zijn ontzettend veel steden waar je een taal kunt leren! Sowieso vind ik het echt een aanrader om op reis ‘meer te doen’ dan alleen vakantie vieren. Juist als je iets leert of werkt op reis, leer je een bestemming écht kennen. Daarom werk ik ook graag vanuit het buitenland.

Female Workation
Workation

Voordelen

Ik merk dat ik de plekken waar ik iets langer heb ‘gewoond‘ en gewerkt veel beter heb leren kennen dan wanneer ik ‘normaal’ op vakantie ga. Dit blijf ik dus doen! Ik zou graag nog eens wat langer in een Spaanstalig of (native) Engelstalig land wonen om mijn talenkennis echt naar een hoger niveau te brengen. Dat werkt toch het beste: eerst een taalcursus, dan blijven oefenen om het echt onder de knie te krijgen. Wordt vervolgd… 😉 Wellicht Colombia of de USA..?

Welke taal zou jij graag leren? En op welke plek wil jij eens wonen en werken?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *