10x To-do’s voor Byron Bay 2


Byron Bay

Byron Bay in Australië is een beetje zoals Canggu op Bali. Een surfplaatsje met hippie vibes waar je heen wilt als je in Australië bent. Dit wil je er doen!

Ga jij op vakantie naar Australië? Of misschien wel voor langere tijd rondreizen? Dan moet je zeker naar Byron Bay gaan. Dit plaatsje aan de oostkust, ten zuiden van Brisbane, is zo’n plek waar je langer blijft dan gepland. Cliché maar waar: ik bleef er uiteindelijk ook een week tijdens mijn roadtrip langs de oostkust. Deze tien dingen wil je zeker doen als je naar Byron Bay gaat!

1. Weer checken

Hoe is het weer in Byron Bay? Dat verschilt nogal per seizoen. In onze zomermaanden (juni, juli, augustus) is het in Byron Bay wat frisser. De temperatuur is dan maximaal 19 graden. In onze wintermaanden is het weer beter. Van november tot en met maart zit je hier goed! Het wordt hier dan maximaal 26-27 graden en ook het water is een stuk warmer. Handig als je gaat surfen! Ik was er in oktober en heb eigenlijk elke dag mooi weer gehad.

Byron Bay

2. Zonnebrand smeren

In Australië krijgen twee op de drie mensen huidkanker. Dit komt doordat de zon hier volop schijnt, en veel mensen worden blootgesteld aan de schadelijke UV-straling. Smeer je dus altijd goed in als je in Australië bent (en sowieso). Mijn favoriet is Biodermal en koop je gewoon bij Bol.com.

Campinglife

3. Hostel boeken

Boek op tijd je hostel (of andere accommodatie) als je naar Byron Bay gaat. Vooral in het weekend kan het hier erg druk worden omdat veel locals dan een uitstapje maken naar Byron. Geen overbodige luxe dus om je hostel, hotel of camping op tijd vast te leggen. Zoek je accommodatie op Booking.com of kijk op Airbnb. Onze camping was super!Ik verbleef hier.

Op de camping

4. Lighthouse bezoeken

De vuurtoren van Byron Bay is het icoon van het dorp. Bezoek het lighthouse dus zeker als je in de buurt bent. De wandeling er naartoe is prachtig. Ik startte bij Lee Lane (daar kan je ook gratis parkeren!) en liep door het regenwoud naar de vuurtoren. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op het strand van Cape Byron. Bij de vuurtoren kun je een lekker taartje eten alvorens je je hike voortzet. Je komt langs het meest oostelijke puntje van Australië en sluit af bij Wategos Beach en de Fisherman’s Lookout, met uitzicht over Byron Bay zelf.

Lighthouse

5. Surfboard huren (of les nemen)

Byron Bay is dé plek om te surfen. Huur dus een surfboard of neem een lesje. Ik nam een surfles bij Soul Surf School. Een middag kost hier 69 dollar. Je hebt dan een groepsles. Wil je beter leren surfen? Een tweedaagse training kost 120 dollar. Je krijgt dan twee halve dagen les. Privéles begint van 160 dollar.

Surfen in Lennox Head

6. Bier drinken bij Stone &Wood Brewery

Stone & Wood ga je zeker kennen als je door Australië reist. Het is een van de lekkerste craft biermerken van Australië. En deze brouwerij staat in Byron Bay! Het leukste is natuurlijk om bij de brouwerij zelf rond te kijken en een biertje te drinken. Je kan ook een speciaal proefpakket bestellen en drie of vijf kleine biertjes proeven. Mijn favoriet: Pacific Ale.

Stone & Wood

7. Dagje tripje naar Bangalow of Lennox Head

Lennox Head wordt wel het ‘Bryon Bay van 30 jaar geleden’ genoemd. Het is een heel rustig plaatsje waar volop gesurft wordt en waar locals een appartementje aan het strand huren. Gebruik deze link voor korting op je eerste Airbnb!

Bangalow ligt niet aan het strand, maar iets meer landinwaarts. Je vindt hier prachtige (relatief) oude pandjes en er hangt een ongedwongen sfeer. Leuk om even te lunchen bij Woods, van dezelfde eigenaar als Folk in Byron Bay.

Bangalow
Woods in Bangalow

8. Happy hour pakken

Happy hour is in Australië veel meer ‘een ding’ dan in Nederland. Bij de meeste bars heb je wel een happy hour, bijvoorbeeld van 16:00 tot 18:00 uur. Je drinkt dan wijn en bier met korting, of een cocktail voor de helft van het geld. In Byron Bay is The Balcony Bar een aanrader voor happy hour. Het is een prachtige tent, en tijdens happy hour drink je lekkere wijn voor een prima prijsje.

The Balcony Bar

9. Uiteten bij de tofste hotspots

Byron Bay barst van de leuke tentjes! Hier mijn favorieten:

  • Combi (ontbijt en lunch)
  • Folk (ontbijt en lunch)
  • Asia Joe (diner)
  • Miss Margarita (diner)
  • The Balcony Bar (borrel)
Hipster heaven bij Folk
Asia Joe

10. Geen fiets huren

Dit moet je vooral níet doen: een fiets huren. Je betaalt je helemaal scheel in Byron Bay! Een fiets kost al snel 30 dollar per dag. Voor dat geld kan je ook een taxi nemen naar de andere kant van de stadje. In Byron Bay rijdt gewoon Uber! In het centrum zelf is alles goed te lopen trouwens. Parkeren in het centrum kost 4 dollar per uur, dus je kan beter net buiten de parkeerzone gaan staan en de rest te voet afleggen (of dus met taxi).

Staat Byron Bay al op jouw lijstje?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “10x To-do’s voor Byron Bay