10x Wat een werkplek bij Hashtag Workmode mij heeft opgeleverd


Hashtag Workmode Bosses

Na twee jaar ga ik weg bij Hashtag Workmode, de coworking space voor vrouwelijke ondernemers waar ik sinds december 2017 een werkplek huurde. En met resultaat!

In de zomer van 2017 begon er iets te kriebelen. Ik was het zat om vanuit huis te werken, en café’s vond ik ook niet vaak chil. Stiekem was ik aan het wachten tot Hashtag Workmode naar Utrecht zou komen. Dus toen ik hoorde dat dat ging gebeuren, was het contract snel getekend. Op 1 december 2017 startte ik als eerste huurder van Workmode Utrecht aan de Brigittenstraat 22. Nu, twee jaar later, is het tijd om afscheid te nemen. Ik huur vanaf 1 december een eigen kantoor met Chantal. Hierbij een ode aan mijn tijd bij Workmode. Wat het mij heeft opgeleverd:

1. Heel veel mooie kiekjes

Bij Workmode heb ik een paar steengoede fotografen leren kennen, die ik natuurlijk heb ingehuurd voor wat fotoshoots. Workmode zit in een prachtig pand, dus dat leverde extra mooie kiekjes op! Goed voor de online zichtbaarheid, en dus om klanten te vinden. Dank aan onder andere Anouk en Daisy!

Foto door Fleur Joesten

2. Inzicht en richting door coaching

Dankzij Mariska, die ook bij Workmode huurt, leerde ik enorm veel over mezelf, mijn ‘why’ en ambities tijdens haar VIP-coaching. Dit gaf mij ontzettend veel richting en houvast toen ik begin 2018 een beetje stuurloos was. Door Mariska nam ik de stap om mijn eerste medewerker aan te nemen, waarop ik zorgeloos kon genieten in Japan en Indonesië. Later hielp zij mij en Chantal met de start van ons team.

3. Tientallen klanten

Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik tientallen klanten aan Workmode heb overgehouden. Niet alleen kwamen mijn medehuurders naar mijn PR-workshop, ook namen ze coaching af, volgden mijn Digital Nomad Instagram Course en hielpen Chantal en ik hen met de uitvoering van hun PR.

Werken bij Workmode (foto: Anouk Fotografeert)

4. Talloze diensten en producten ingekocht

Op zoek naar hulp? Bij Workmode was er altijd wel iemand met de juiste expertise. Niet alleen voor fotografie en coaching, maar ook voor eindredactie, voedingstips, social media ads, juridisch advies, Pinterest, video editing en nog veel meer huurde ik mijn coworkers in. Oh, en ik kocht een hoop sieraden bij Ilse!

5. Volop inspiratie

Bij Workmode werken vrijwel alleen maar ambitieuze, succesvolle vrouwen. Dit inspireert natuurlijk enorm! Om maar een paar voorbeelden te noemen: Ilse zegde haar baan op om zich fulltime op haar webshop The Spice of Life te storten, Saskia ontpopte zich tot Virtual Minimalist (en verhuisde naar Bali), foodblogger Bo verdient haar geld met haar kook-, schrijf- en fotografieskills, Roëll heeft niet alleen een succesvolle blog en een boek maar koppelde mij ook aan haar uitgever, Marit lanceerde ‘even’ een magazine en boek en presenteert nu een tv-programma, en dan hebben we natuurlijk mijn partner in crime Chantal die net twee jaar zelfstandige is en koningin is in passief inkomen, automatiseren en structuur. Alle huurders inspireren mij om ook weer te groeien.

Foto door Daisy Fotografie

6. Support

Je verwacht het bijna niet van een groep meiden, maar wat zijn we lief voor elkaar! Er hangt een heel fijne sfeer en iedereen staat te juichen als een huurder een succes behaalt. We vierden menig succes met ‘de succesfles’ van Ivy Loise (ook van een (oud-)huurder!) en delen alle hoogtepunten met elkaar in de app en nieuwsbrief. Workshops worden met korting aangeboden om elkaar te helpen, maar we vinden het niet gek om elkaar gewoon te betalen. We nemen elkaar serieus! Ook is het natuurlijk gezellig om met elkaar te borrelen, zoals die keer op de boot van Explore Utrecht.

7. The Self-Made Summit

Als huurder kon ik met korting naar The Self-Made Summit. Daar stak ik deze 25 lessen van op. En dat niet alleen. The Self-Made Summit was voor mij weer een bewijs van wat oprichter Emilie Sobels allemaal in haar mars heeft. Een enorm voorbeeld!

We Are Self-Made

8. Workshopruimte

Dankzij Workmode kon ik bijna tien(!) workshops in de meetingroom houden. Dat scheelde mij een hoop kosten en gedoe. Onze PR-workshops waren vrijwel altijd uitverkocht. Ook gaf ik er mijn eerste Digital Nomad Masterclass. Tot slot namen Chantal en ik er ook onze hele cursus op en lanceerden we er ons bedrijf!

9. Effectief werken

Zonder dollen, Workmode heeft mij vooral een heel fijne werkplek opgeleverd waar ik enorm effectief heb kunnen werken. Omdat je niet wordt afgeleid door ’thuis’ heb ik productief gewerkt en kon ik een veel betere werk/privébalans hanteren dan voorheen.

Borrel

10. Groei

Hashtag Workmode heeft mij vooral groei opgeleverd. Dat blijkt maar weer uit het feit dat ik eind 2017 bij Workmode begon als zzp’er zonder echte visie, en wegga als ondernemer met een doel, die een eigen kantoorruimte nodig heeft. Ik ga de meiden en plek ontzettend missen, maar heb ook enorm veel zin in mijn nieuwe avontuur, samen met Chantal bij Hooghiemstra. Wie weet waar we over twee jaar weer staan!

Kende jij Hashtag Workmode al?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *