Londen rond de kerst: 10 tips voor een weekend kerstshoppen


Kerstmarkt Londen

Kerst in Londen: sfeervoller wordt het niet! Ik ging naar Londen rond de kerst en heb tips!

Een citytrip met de Kerst? Doen! Vrijwel elke stad is rond de feestdagen sfeervol verlicht, er zijn kerstmarkten en iedereen is vrolijk. Maar in Londen is dat allemaal net wat mooier dan elders! Ik ging in december 2019 naar Londen rond de kerst en heb tips voor een ultiem ‘kerstig’ weekend Londen.

Kerst in Londen: wanneer?

De meeste kerstmarkten in Londen starten in november. De eerste openen al in het eerste of tweede weekend van november, andere markten beginnen eind november. Wil je op safe spelen? Boek dan een weekend Londen in december. Zo weet je zeker dat alle kerstmarkten in volle glorie zijn te bewonderen. Mijn moeder en ik gingen het weekend van 15 december naar Londen. Toen was alles uiteraard in volle gang.

Londen calling!

Kerstshoppen in Londen

Shoppen in Londen is altijd leuk, maar rond Kerst is het net even gezelliger en je hebt een heel goede reden om te winkelen. Wat dacht je van kerstcadeaus en een goede kerstoutfit? Overal in Londen hangen lichtjes, maar in deze straten is het net wat feestelijker dan elders:

Leukste straten:

  • Carnaby Street
  • Oxford Street
  • Regent Street
Fortnum & Mason

Warenhuizen

Een warenhuis is ook altijd feest. Daar weten ze wel wat kerstversiering is!

  • Harrod’s
  • Fortnum & Mason
Picadilly Street
Londen
Nabij Regent Street
Carnaby Street
Sfeervol Londen

Afternoon Tea

In Londen eet je geen high tea, maar een afternoon tea. Dat is de klassieke ervaring met sandwiches, scones en gebakjes – en thee uiteraard. Op aanrader van een echte Londense bezochten mijn moeder en ik de afternoon tea van Fortnum & Mason. Niet goedkoop, maar dubbel en dwars de prijs waard. Wat een ervaring en wat een heerlijke (onbeperkte) lekkernijen.

  • Waar? Fortnum & Mason, 181 Piccadilly Street in Londen
  • Prijs? 60 Britse Pond (circa 70 euro)
Fortnum & Mason
Afternoon tea

Kerstmarkt Londen: waar?

Er zijn meerdere kerstmarkten te vinden in Londen. Bekende kerstmarkten zijn bijvoorbeeld:

  • Winter Wonderland Hyde Park
  • Christmas Market Tate Modern
  • Southbank Centre Christmas Market
  • Leicester Square Christmas Market
  • Greenwich Christmas Market
  • London Bridge City Christmas Market
  • Ook leuk met kerst: de ijsbaan bij Tower of Londen

Wij vonden de kerstmarkt op Trafalgar Square ook erg gezellig. We zijn ook bij de markten Winter Wonderland Hyde Park en Southbank Centre geweest. Die laatste vonden we minder. Hyde Park is een groot spektakel. Daar vinden hele ‘oktoberfesten’ plaats. Wij hebben genoten van het reuzenrad en de vele (goede) foodtrucks.

Kerstmarkt Londen
Tower Bridge
Vanuit het reuzenrad
Vanuit het reuzenrad
Hyde Park
Ijsbaan Hyde Park

Hotel in Londen

Natuurlijk kan je in een dag op en neer vliegen naar Londen, maar dat wordt niemand vrolijk van. Bovendien: waarom zou je niet gewoon een weekend blijven? Mijn moeder en ik bleven een nachtje slapen in Londen (maar twee was ook goed geweest). Als je voor het eerst naar Londen gaat, kan je sowieso wel drie nachten gaan.

Wij verbleven in hotel CitizenM Shoreditch. Dit hotel is modern en jong. De kamers zijn compact – en dus betaalbaar – en hebben alles wat je nodig hebt: een goed bed, moderne apparatuur en een fijne stortdouche. Je regelt het licht, de gordijnen en meer via een tablet. Lekker innovatief!

Shoreditch is een hippe wijk. Het is er aanzienlijk rustiger dan in de bekendere delen van Londen. Er hangt veel meer een ‘local vibe’. Iets dat ik heel leuk vindt. Liever meer in het centrum slapen? Dan is CitizenM Tower of Londen misschien iets voor jou.

CitizenM Shoreditch
Waking up with a view
CitizenM Shoreditch

Andere hotels in Londen:

Andere bezienswaardigheden in Londen

Nu je er toch bent: dit is ook zeker de moeite waard tijdens een weekend Londen – kerst of geen kerst

  • Sky Garden voor een fantastisch uitzicht (gratis entree)
  • Borough Market
  • Perron 9 3/4 op St. Pancras Station
  • Naar een musical in SoHo
  • Tower of Londen
  • Tower Bridge
  • Big Ben
Buckingham Palace
SoHo
Street art in Shoreditch
Vanaf Sky Garden
Perron 9 3/4

Vliegtickets naar Londen

Wij vlogen naar Londen met EasyJet, een van de meest voordelige opties. Omdat we van zondag op maandag gingen, kostten onze tickets nog geen 100 euro per persoon. We vlogen op Londen Stansted. Vanaf daar ben je met 50 minuten met de trein in het centrum van Londen.

Je kan ook op Londen Gatwick, Londen City of Londen Heathrow vliegen. Er vliegen verschillende maatschappijen heen, zoals KLM, British Airways en Ryan Air. Check Skyscanner.nl voor de meest voordelige optie met de beste vliegtijden.

Vervoer in Londen

Van het vliegveld naar het centrum heb je een trein nodig. Die kan je het beste vooraf reserveren. Zo hoef je niet te haasten voor een kaartje als je trein al bijna gaat. Voor het overige vervoer in Londen (en dat ga je gebruiken) is een London Travel Card of Oyster Card handig. Dit is een soort OV-chipkaart die je vooraf kunt kopen en gebruikt voor al het openbaar vervoer tijdens jouw weekend Londen.

Metro

Ben jij al wel eens rond Kerst in Londen geweest?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *