Zij verdient een ton per jaar: Ilona Annema 2


Ilona Annema

Hoe kan je een ton per jaar verdienen? Dat willen we allemaal wel! Ilona Annema deelt hoe zij een ton per jaar verdient.

In deze rubriek interview ik elke maand een vrouwelijke ondernemer die een ton per jaar verdient. Want dat willen we allemaal wel! Hoe doe je dat nou? Dit is hoe Ilona Annema een ton per jaar kan verdienen.

1. Kan je je even voorstellen?

‘Ik ben Ilona Annema, 35 jaar en woon samen met mijn man en dochter van 4 jaar in Arnhem. Ik ben businesscoach. Daarnaast heb ik een boek geschreven. Mijn website heet Minimalistisch Ondernemen.’

2. Waarmee help jij je klanten precies? Welke resultaten boeken zij hierdoor?

‘Ik help ondernemers om met minder, meer te bereiken. Focus en rust creëren in hun bedrijf zijn belangrijke resultaten voor mijn klanten, net als meer verdienen in minder tijd.’

3. Wat is het verdienmodel van jouw bedrijf?

‘Ik bied 1-op-1-coaching aan in de vorm van een 3- of 6 maanden-traject. Daarnaast heb ik ook een eigen boek. Dit is een laagdrempelig product om vooral mijn visie op ondernemen te ontdekken. De ondernemers die een businesscoach zoeken en zich in mijn visie herkennen, stromen dan door naar mijn coachingtraject.’ 

4. Wat was jouw omzet in 2019?

‘118.000 euro.’

Ilona aan het werk

5. En jouw winst?

‘69.915 euro. Dit bedrag is grofweg omzet minus BTW (21%) en belasting (25%). Dat zet ik meteen apart. Daarna verdeel ik mijn inkomen over verschillende potjes iedere maand. 1500 euro per maand naar onze gezamenlijke rekening (hypotheek, boodschappen, auto), 500 euro spaar ik voor mezelf. Dan gaat er nog 1000 euro naar mijn potje ‘Tiny House’ en 500 euro naar mijn potje ‘reizen’. En wat overblijft, blijft in mijn bedrijf.’

Tip: Lees hier meer over de Profit First-methode

6. Welke kosten maak jij zoal?

‘Naast het uitgeven van mijn eigen boek (4015 euro) en het volgen van een coachingtraject (3049 euro) heb ik vrij weinig kosten. Ik heb een kantoor aan huis, werk niet met een VA en heb ook geen kosten van een online platform of iets dergelijks. Maandelijks maak ik standaard alleen kosten voor Mollie/Ecwid (18 euro), mijn telefoon/wifi abonnement bij Vodafone (58 euro) en lunches/netwerken (112 euro). Daarnaast maak ik een paar keer per jaar eenmalige kosten zoals het inhuren van een fotograaf voor foto’s (775 euro), een webbouwer die de technische dingen doet op mijn website (510 euro), cursussen/boeken (915 euro) en het afhuren van locaties voor mijn masterclasses (889 euro) En voor mijn boekevent heb ik een locatie afgehuurd en een eventmanager ingehuurd (1300 euro). Totaal dus grofweg 15.000 euro.’

7. Hoeveel uur werk je in de week?

‘Ik werk 16 uur in mijn bedrijf, dus de sessies met mijn klanten, mailbox, marketing en administratie. Daarnaast heb ik 8 uur ‘witruimte’ per week die ik vrij besteed aan mijn strategie, het volgen van een cursus, het lezen van een boek, een massage boeken, een yogales volgen, koffie drinken met een businessvriendin. Ik heb de afgelopen maanden coaching gedaan, iedere week 2 uur. Dat valt ook onder die witruimte. En mijn boek heb ik in die witruimte geschreven.’

8. Hoelang duurde het van starten met ondernemen tot deze omzet?

‘De eerste 1,5 jaar als ondernemer maakte ik rond de 70.000 euro omzet. Toen ik volledig overstapte op coaching in november 2018 ben ik richting de 100.000 gegroeid. Dit komt ook mede door mijn boek die in mei 2019 is uitgekomen. Hierdoor heb ik echt een sprong gemaakt. Komend jaar is mijn doel richting de 150.000 euro om mijn droom voor een eigen tiny house te realiseren. En ga ik een deel sponsoren aan het goede doel. Ik ga namelijk een week lang fietsen in Tanzania rond de Kilimanjaro.’

Ilona

9. Hoe weten klanten jou te vinden?

‘Mijn marketing is vrij simpel. Bijna al mijn klanten komen via Instagram. Meestal rechtstreeks, soms via een oude klant van mij. En heel soms via een oproep in een Facebook-groep. Maar meestal gaan die mij dan ook eerst volgen op Instagram. Ik focus me dus puur en alleen op Instagram.’

10. Wat is jouw groei metric? Heb je een freebie, weggever, etc.?

Ik heb geen ‘gratis’ weggevers en ook geen hele sales-funnel waar ik potentiële klanten doorheen loods. Maar mijn boek is wel een eerste stap voor veel mensen. Ik bied ook focus-calls aan van 30 minuten maar dat zie ik niet als een weggever maar als een salesgesprek want het is alleen voor ondernemers die oprecht interesse hebben in mijn coaching. Ik geef geen gratis tips ofzo.’

11. Beste sales-tip?

‘Ik toets in het gesprek vooral het verlangen van iemand. Hoe groot/urgent is dat verlangen? Wat heeft iemand daarvoor over? Wat is iemand bereid te investeren om dat te bereiken? Ik bespreek ook zeker de pijn die de klant heeft, maar ga hier niet heel diep op in. Want voor mij is verlangen veel krachtiger en positiever, intrinsiek. Speel dus in op verlangen!’

12. Beste tip voor mensen die ook een ton willen verdienen, maar niet 60 uur per week willen werken?

‘Houd het simpel. Eén dienst, één marketingkanaal. Een sterk concept vanuit jouw visie en waarde. Het zó inrichten dat je dus geen salesfunnel en VA hoeft in te zetten en dus weinig kosten hebt. Dat is het recept om een ton per jaar te verdienen.’

Ilona Annema

Ook een ton verdienen?

Lees hier mijn blog ‘Hoe verdien je een ton per jaar?’

Vragen aan Ilona? Stel ze hieronder in de comments!

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Bestel nu mijn boek Work Hard Travel Harder!

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Zij verdient een ton per jaar: Ilona Annema