3x Manieren om je weerstand te verhogen 1


Zwemmen in de Noordzee

Juist nu is het goed om aan je weerstand te werken. Op deze drie manieren kan je zelf je weerstand verhogen.

Als ondernemer wil je natuurlijk sowieso niet ziek worden. Ziek zijn is voor niemand leuk, maar als ondernemer krijg je niet doorbetaald als je niet kan werken. Daarbij ligt corona natuurlijk op de loer… Genoeg redenen om aan je weerstand te werken! Met deze drie manieren kan jij je eigen weerstand verhogen.

Weerstand verhogen: hoe zit dat?

Wanneer we spreken over weerstand, bedoelen we het afweersysteem in je lichaam. Je witte bloedlichaampjes en lymfesysteem. Onder andere slechte voeding, slaapgebrek, stress en ziekte kunnen je weerstand verlagen. Gelukkig zijn er ook manieren om je weerstand te verhogen, of om te voorkomen dat je een mindere weerstand krijgt.

1. Aloë Vera

Al 2000+ jaar voor Christus werd aloë vera genoemd als geneeskrachtige plant. Er zijn meer dan 400 soorten aloë vera planten, maar slechts één is uitgeroepen tot de beste aloë vera, Aloe Barbadensis Miller. Dit is de plant met de meest geneeskrachtige werking en het best onderzocht. Er is een aantal manieren om aloë vera te gebruiken voor een betere weerstand.

Aloë vera gel drinken voor een goede weerstand

Het drinken van aloë vera houdt natuurlijk niet gegarandeerd een coronabesmetting tegen. Wel helpt het je immuunsysteem verbeteren zodat je minder vatbaar bent voor virussen. Drank met pure aloë vera zit bomvol gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, enzymen en belangrijke zuren. Aloë vera gel heeft een antibacteriële, antivirale en schimmelwerende functie.

Je kunt drankjes met aloë vera tegenwoordig zelfs in de supermarkt kopen, maar let op: deze drankjes zitten vaak vol suiker en / of andere ongezonde toevoegingen.

Aloe vera als desinfectie

Een hand cleanser is ideaal voor onderweg, om je handen snel en effectief te reinigen als er geen water en zeep beschikbaar is. Handzeep op basis van pure aloë vera heeft een verzachtende werking en hydrateert de huid optimaal.

Aloë vera tegen droge handen

In de winter voelen onze handen snel droog aan. Dit heeft te maken met de koude lucht buiten in combinatie met droge lucht binnen door de verwarming. Het vele wassen tijdens de coronacrisis vraagt veel van de huid op onze handen. Dit kan leiden tot een droge huid. Een droge huid is onprettig, ziet er niet mooi uit en geeft een vervelend, trekkerig gevoel.

Een perfecte oplossing hiervoor is deze Aloe Propolis crème. Een rijke mix van aloë vera, bijen propolis en kamille extracten die het herstel van de huid ondersteunen. Een perfecte vochtinbrenger én beschermer voor iedere dag.

Bestel nu Aloe Propolis crème en ontvang 10% korting (t/m 21 maart 2021) >

Aloe vera verlicht huiduitslag door mondkapjes

We komen er niet meer onderuit: het dragen van een mondkapje is onderdeel van ‘het nieuwe normaal’ . Het langdurig dragen van een mondkapje kan irritatie van de huid veroorzaken. Heb jij sinds de mondkapjesplicht ook last van rode of droge plekjes en onzuiverheden zoals puistjes en pukkels rondom je neus en mond? Ook hiervoor biedt aloë vera uitkomst! Het beschermt, kalmeert en hydrateert de huid.

De producten zoals in dit artikel beschreven zijn verkrijgbaar in aloevera.helpt.shop en allen op basis van pure aloë vera.

2. Koudetraining

Afkoelen na de sauna

Met koude training wordt bedoeld het blootstellen van jezelf aan kou. Denk aan koud afdouchen, een ijsbad nemen of gewoon zwemmen in koud natuurwater. Door koudetraining train je de conditie en elasticiteit van je bloedvaten en versterk je je immuunsysteem. Daarnaast stimuleer je de aanmaak van bruin vet (in plaats van wit vet) en leer je je ademhaling beheersen. Het geeft ook een enorm mentale boost!

Hoe dit kan? Bij kou worden ontstekingsreacties minder en maakt je lichaam meer witte bloedlichaampjes aan.

Hoe kan dat? Kou onderdrukt ontstekingseiwitten, waardoor ontstekingsreacties worden verminderd, wat dus de weerstand verhoogt. Uit onderzoek van het AMC blijkt dat elke dag koud afdouchen al leidt tot 29% minder ziekteverzuim.

Ik begon 1 januari 2021 met elke dag koud afdouchen. Inmiddels doe ik het al bijna twee maanden iedere ochtend, ongeveer 30 seconden. Ik ben klaar voor meer!

3. Gezonde voeding

Er zijn nog meer manieren om je immuunsysteem te boosten. Voldoende rust nemen (= minder stress), sporten en gezonde voeding dragen zeker bij. Talloze artikelen prijzen verschillende soorten voedingsmiddelen en vitamines aan. Zo zou vitamine C helpen om de weerstand te verhogen, maar dit schijnt niet bewezen te zijn. Vitamine D daarentegen zou wel bewezen effect hebben. Lekker de zon in dus (maar ook niet te lang).

Uiteraard kan je ook vitamine C en D bijslikken middels supplementen. Daarnaast is eigenlijk een conclusie te trekken: meer groente en meer fruit helpt altijd. Denk dus aan je 300 gram groenten per dag en neem een extra stuk fruit als je trek hebt.

Hoe werk jij aan je weerstand?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis mini videotraining ‘Hoe zorg ik voor meer klanten?‘ >

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “3x Manieren om je weerstand te verhogen