Passief inkomen: bezwaren om dit op te zetten 1


Passief inkomen
Suzanne van Duijn

Passief inkomen verdienen: dat wil toch iedereen? Nou, ik had eerst wel mijn bezwaren. Dit hield mij tegen om passief inkomen te genereren.

In 2017 hoorde ik voor het eerst over passief inkomen: geld verdienen zonder dat je aan het werk bent. Met passief inkomen verkoop je niet langer je tijd voor geld. Je kan geld verdienen dankzij een geautomatiseerd bedrijf, maar ook via beleggen (rendement en dividend), vastgoed en andere manieren. Klinkt ideaal, toch?

Too good to be true?

Ik was niet meteen overtuigd. Ja, het klonk super. Wie wil er niet passief verdienen? Ik twijfelde echter nog of dit wel iets voor mij was. Wat ik dacht:

 • Kan dit ook in mijn business?
 • Wat voor online product kan ik bedenken?
 • Gaan mijn klanten dit kopen?
 • Wanneer ga ik dit opzetten?
 • Gaan mensen me geen luie oplichter vinden?
 • Is mijn online product wel onderscheidend?

Belemmerende overtuigingen

Nu weet ik dat bovenstaande gedachten vooral belemmerende overtuigingen waren. Alles is mogelijk, heus! Ik geloof en weet nu dat

 • iedere ondernemer passief inkomen kan genereren
 • iedere ondernemer een online product kan maken
 • er voor elk product een doelgroep is (en voor elke doelgroep een product)
 • iedereen tijd kan maken om dit op te zetten
 • er altijd haters zijn, maar het gaat om de mensen die je helpt
 • iedereen uniek is, want iedereen is anders (cliché maar waar)
Suzanne van Duijn

Mindset groeien

Om beperkende gedachten te overkomen, is het vooral belangrijk om positief te zijn, om te denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk! Dit is echt iets dat je vooral moet gaan trainen. Het is net als een spier. Oefening baart kunst.

Lees hier de manieren waarop ik mijn mindset liet groeien >

Praktische bezwaren

Naast de mentale bezwaren en beperkende gedachten, hield ook iets anders mij tegen om passief inkomen te genereren. Dit waren de praktische bezwaren.

 • Waar begin je?
 • Hoe regel ik dit technisch?
 • Hoe breng ik het product aan de man?

Gelukkig waren hier ook oplossingen voor. Ik zocht hulp bij anderen in de vorm van coaching en trainingen, ik probeerde veel, ik Google’de me suf, ik huurde een technische VA in en ik las heel veel boeken. Ook de interviews van Zij verdient een ton inspireerden me enorm.

Stappenplan: hoe genereer je passief inkomen?

Omdat er vast meer mensen zijn die niet langer hun tijd willen verkopen, maar een passief inkomen willen, heb ik een online programma gemaakt. In dit programma ga ik mensen begeleiden van uurtje factuurtje naar een schaalbaar verdienmodel. Zo kan je veel meer verkopen, zonder dat je er meer uren voor hoeft te maken.

Kanttekening: passieve verdienmodellen zijn zelden helemaal passief. Uiteraard moetje eerst een verdienmodel opzetten. Dit kost tijden soms ook geld. Daarbij moet je een marketingplan hebben om je online product daadwerkelijk te verkopen. Marketing is deels te automatiseren of uit te besteden, maar 100% passief wordt het vrijwel nooit. Wat het wel is: schaalbaar. En dat vind ik al zoveel fijner. Zo kan ik groeien zonder mijn agenda te laten groeien!

Wat levert het op?

Inmiddels heb ik meerdere schaalbare, passieve verdienmodel, waarmee ik maandelijks deels passief inkomen verdien. Niet 100% passief, maar ik kan wel onbeperkt groeien.

 • Onbeperkt groeien
 • Onbeperkt verkopen
 • Onbeperkt mensen helpen
 • Onbeperkt verdienen
 • Ultieme vrijheid

Daar doe ik het voor! Mijn doel is niet om nooit meer te werken, of om de hele dag in een hangmat te liggen. Ik wil zoveel mogelijk mensen helpen ook een vrij leven te leiden. Eem schaalbaar verdienmodel is voor mij dus de oplossing. En ik denk dat passief inkomen veel anderen ook een vrijer leven gaat opleveren. Als je niet langer je uren moet verkopen voor geld, ervaar je meer vrijheid. Je hebt meer tijd, en kan meer geld verdienen. Dubbel vrijheid!

Gratis masterclass

Ben jij een ondernemer en wil je ook afstappen van een uurtje-factuurtje-model? Switchen naar een schaalbaar verdienmodel voor meer passief inkomen? En herken jij bovenstaande bezwaren? Dan is mijn online programma iets voor jou!

Meer weten? Ik geef 24 februari 2021 een gratis masterclass: van uurtje factuurtje naar schaalbaar bedrijf. Meld je aan >

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis mini videotraining ‘Hoe zorg ik voor meer klanten?‘ >

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang een cursus t.w.v €99 >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Passief inkomen: bezwaren om dit op te zetten